To kvindelige VM-debutanter

WORLD TEAM CHAMPIONSHIPS 2008   FTZ  
  i-shoppingcenter.dk

BUTTERFLY
VM for Hold 2008
Guangzhou, Kina
# 24.02 – 02.03 #

  i-shoppingcenter.dk
  FTZ 

WORLD TEAM CHAMPIONSHIPS 2008 

Da sportschef Peter Sartz onsdag eftermiddag offentliggjorde truppen til VM i Kina, der afvikles i Guangzhou i perioden 24. februar – 2. marts, var det med to VM-debutanter på dameholdet.

Sammen med de VM-rutinerede Mie Skov (4 VM-deltagelser) og Anne Cathrine Bomann (2), skal teenagerne Pernille Agerholm og Mie Jacobsen afsted til deres første verdensmesterskab – for sidstnævnte er der ovenikøbet tale om debut på seniorlandsholdet.

“Jeg glæder mig allerede meget til VM, og det bliver rigtig fedt at opleve så stor en turnering”, siger 15-årige Mie Jacobsen, der dog godt er klar over at udtagelsen ikke er garanti for masser af spilletid i Kina:

“Jeg håber selvfølgelig jeg kommer til at spille, men uanset hvad er jeg sikker på jeg vil lære meget af turen”, siger Mie, der blev lidt overrasket over VM-udtagelsen, da sportschefen ringede hende op sent mandag aften:

“Vi har jo været seks spillere i alt i truppen, men jeg var selvfølgelig godt klar over jeg havde en chance – og jeg blev rigtig glad, da Sartz ringede”, siger en forståeligt tilfreds førsteårsjunior om udtagelsen.

Peter Sartz har altså valgt at satse på de alleryngste “seniorer” på 15 og 16 år til de forestående verdensmesterskaber i Guangzhou, hvor gennemsnitsalderen på dameholdet kun vil være 19 år – og hvor en andenårs- og en førsteårsjunior altså får deres VM-debut:

“Det er helt bevidst vi tager juniorerne med til de store mesterskaber så tidligt – de er en del af seniortruppen, og der arbejdes meget med dem i både senior- og ungdomssammenhæng, og så har de jo allerede en del erfaring fra juniorlandsholdet”, siger sportschefen om sine dispositioner.

Mie Jacobsen debuterer altså i landsholdssammenhæng på seniorniveau, når hun deltager ved VM om en måned – tidligere har hun deltaget ved EM for Ungdom tre gange, samt i få turneringer på juniorernes pendent til Pro Touren, World Junior Circuit.

– og den 15-årige VM-debutant er klar til den hårdere modstand, der venter i Guangzhou:

“Jeg er selvfølgelig godt klar over spillerne er bedre til Senior-VM end ved et Ungdoms-EM, og jeg forbereder mig på det, så godt jeg kan – og så tager jeg det derfra”, siger en allerede nu spændt og forventningsfuld VM-debutant:

“Det at det er i Kina, hvor alle de gode spillere kommer fra, gør det lige lidt ekstra fedt, selvom jeg egentlig ikke havde tænkt meget på netop det, inden jeg blev udtaget”, slutter Mie Jacobsen. 

 

Mie er langt fra Danmarks første unge damelandsholdsdebutant – og heller ikke den yngste:

I 1993 debuterede Sabine Borre Larsen ved VM i Stuttgart som kun 13-årig, mens Mie Skov havde samme alder, da hun i Bremen gjorde sit indtog i seniorsammenhæng ved EM i 2000.

Pernille Agerholm var – ligesom sin debuterende holdkammerat, Mie Jacobsen – ligeledes 15 år gammel, da hun sidste år mesterskabsdebuterede ved EM i Beograd – Pernille fik dog allerede sin seniordebut som 14-årig i Europaligaen på hjemmebane i Brøndby.

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 40 25 49 97
Kontaktperson e-mail: peter.sartz@dbtu.dk