OL-forberedelserne er i gang

I sidste uge blev der afholdt pressemøde ang. det forestående VM i Kina.

I denne forbindelse blev der udsendt et par pressemeddelelser med udtalelser fra både Peter Sartz og Michael Maze, som vi her bringer i forsinket udgave – grundet ferie blev disse ikke offentliggjort i sdiste uge.

Samtlige DBTU’s Pressemeddelelser siden august 2003 kan ses under Presse

Dansk bordtennis satser på at endnu en spiller til OL vil medføre deltagelse i holdturneringen.

-Vi skal gerne have kvalificeret endnu en dansker til OL foruden Michael Maze, siger sportschefen Peter Sartz.

Dette vil nemlig udløse en billet til holdturneringen, hvor der er 16 hold med. De første seks pladser allokeres til et hold fra hvert kontinent og herudover vælges de resterende 10 efter hvor mange spillere hver nation har udtaget i single.

Holdene der har tre spillere kvalificeret i single er sikker på en deltagelse i holdturneringen.. Herefter udvælges de resterende hold blandt de nationer, der har to spillere med i single turneringen efter deres placering på verdensranglisten for hold. Hvis der endnu er pladser ledige ser man blandt landene, der har en spiller kvalificeret, hvem der er bedst på holdverdensranglisten.

Der er p.t. kvalificeret 20 spillere fra verdensranglisten og heriblandt Michael Maze. Danmark kan herefter stille med to mand i OL kvalifikationsturneringen der spilles i Nantes i Frankrig i den første uge af april. Her spilles om 11 europæiske pladser

– Finn Tugwell er allerede udtaget, og jeg udtager den sidste spiller efter VM for hold i Guangzhou siger sportschef Peter Sartz, der håber Martin Monrad som den mest internationalt rutinerede spiller kan komme tilbage efter en langvarig knæskade.

– Jeg håber vi kommer med i holdturneringen, siger Michael Maze. For det første vil vi have en chance for at nå langt og det vil samtidig være en klar fordel for deltagelsen i single, at man er spillet ind i hallen igennem en holdturnering.

Ud over to herrer deltager Mie Skov, BTK 61 Roskilde og så i den europæiske kvalifikationsturnering.

Glipper det i denne kvalifikationsturnering er der endnu et opsamlingsheat den første uge af maj, hvor der spilles en verdenskvalifikationsturnering i Budapest om minimum to pladser.

Optimal OL-forberedelse for Michael Maze
Europæerne går sammen for at bryde igennem en kinesisk mur!

-Det kan ikke blive meget bedre, siger Michael Maze om forberedelserne til OL .

Der bliver tid til 14 dages ferie for Michael Maze før OL i Kina i august, men ellers står den på træning og deltagelse i en lang række internationale turneringer og træningslejre i de kommende måneder

I Athen vandt asiaterne alle medaljer bortset fra en enkelt europæisk – Det var Maze og Tugwells fantastiske bronzemedalje i herre double . Nu går europæerne sammen og har arrangeret fælles træningslejre trods de er potentielle modstandere.

– Det er vigtigt at have så optimale sparringspartnere og der er ingen bedre end de udtagne spillere, så derfor er det en god løsning siger Peter Sartz og Michael Maze. Der vil være tre fælles træningslejre for de europæiske spillere i juli måned i Østrig og i Tyskland.

Michael Maze program ser således ud:

Februar 2008
14-17 VM lejr Brøndby
18 Afrejse VM
24/2-2/3 VM

Marts
13-16 Kuwait Open
18-22 Qatar Open

April
1-7 Fysisk lejr Qatar
14-18 lejr Brøndby
23-26 lejr Düsseldorf
30-4/5 lejr Malmø

Maj
15/18 Japan Open
22-25 Kina Open

Juni
5/8 Singapore Open
9-22 ferie
23-27 fysisk lejr Farum

Juli
30/6-5/7 fysisk lejr
7-10 lejr Brøndby
11-18 lejr Østrig
21-24 lejr Tyskland
27-2/8 lejr Tyskland

August
6 afrejse OL

Herudover skal Maze passe sine forpligtelser for sin franske klub Levallois, der i øjeblikket fører den franske liga.

Forfatter: Arne Madsen
Kontaktperson tlf.: 21 70 49 28
Kontaktperson e-mail: arne.madsen@dbtu.dk