“… mellem de 12 bedste”

  FTZ  
  i-shoppingcenter.dk

BUTTERFLY
VM for Hold 2008
Guangzhou, Kina
# 24.02 – 02.03 #

  i-shoppingcenter.dk
  FTZ 

 

I sidste uge blev der afholdt pressemøde ang. det forestående VM i Kina.

I denne forbindelse blev der udsendt et par pressemeddelelser med udtalelser fra både Peter Sartz og Michael Maze, som vi her bringer i forsinket udgave – grundet ferie blev disse ikke offentliggjort i sdiste uge.

Samtlige DBTU’s Pressemeddelelser siden august 2003 kan ses under Presse

– En plads mellem de tre bedste i den indledende pulje og dermed en plads mellem de 12 bedste.

Landstræner Peter Sartz og Danmarks bedste bordtennisspiller Michael Maze er enige om målet for det danske bordtennislandsholds deltagelse i verdensmesterskaberne i bordtennis i Guangzhou i Kina fra den 24. februar til den 2. marts.

Det er en god lodtrækning, hvor vi på en god dag kan slå alle holdene, men også kan tabe til alle holdene på en dårlig dag, sagde Peter Sartz på dagens pressemøde i Idrættens Hus i Brøndby.

Danmark lægger ud ved VM mod Singapore den 24. februar. Herefter er modstanderne de følgende dage Spanien, Hong Kong, Hviderusland og Grækenland.

Hong Kong og Singapore er efter seedningen de to bedste hold, medens Danmark er seedet som nr. 4 i puljen. . Vinderen af den indledende pulje går direkte i kvartfinalen medens nr. 2 og 3 spiller om de fire sidste pladser i kvartfinalerne.

– VM er vigtigt for holdet, men også for mine forberedelser til OL sagde Michael Maze. Ved VM får jeg kampe mod de allerbedste i en længere periode, og det er vigtigt at få så mange kampe i kroppen som muligt mod de bedste. Jeg håber vi kommer mellem de tre bedste og går videre til at spille om de 12 bedste placeringer sagde Michael Maze.

De danske damer spiller i anden kategori og håber på en stabilisering.

Sværere at importere udenlandske spillere
På kongressen i det Internationale Forbund ITTF bliver et af de kontroversielle spørgsmål et forslag om at begrænse mulighederne for at kunne stille op for et andet land end ophavslandet. Et forslag fra ITTFs executiv komite vil fjerne muligheden for at skifte ”nation” for spillere over 21 år. For spillere und er 15 år skal der være en karenstid på 3 år, spiller mellem 15-18 år en karenstid på 5 år, og 18-21 år en karenstid på 7 år.

Dette vil betyde et stop for den import af især kinesiske spillere til Europa Ved de nyligt overståede Europa top 12 var mere end halvdelen af de deltagende kvinder født i Kina og europamester i dame single har i 1998,2000, 2002,2005 og 2007 været kinesiske fødte spillere.

Der er i dag kinesiske fødte spillere på landsholdene i Spanien, Italien, Østrig, Kroatien, Polen, Tyskland, Holland, Norge, USA Hong Kong, Singapore, Argentina, Dominikanske Republik. Holland, Luxembourg. I Grækenland rumænsk spiller, i Slovakiet tysk spiller. For de allerede nationaliserede bliver der ikke ændringer

Herudover skal der stemmes om værtskabet for VM 2011. Kampen står mellem Rotterdam i Holland og Doha Qatar. Beograd er siet fra, da man ikke kan sikre deltagelse af Kosovo. 

Forfatter: Arne Madsen
Kontaktperson tlf.: 21 70 49 28
Kontaktperson e-mail: arne.madsen@dbtu.dk