Eksport af spillere bremset

  FTZ  
  i-shoppingcenter.dk

BUTTERFLY
VM for Hold 2008
Guangzhou, Kina
# 24.02 – 02.03 #

  i-shoppingcenter.dk
  FTZ 

 

Ved det sidste Europa top 12 var 7 af 12 kvinder født i Kina, og europamesteren i dame single har i mange år været en kinesisk født spiller .

På et møde i Board of Directors i Guangzhou blev det vedtaget, at vanskeliggøre denne eksport af spillere fra et land til et andet .

Forslaget der blev vedtaget med stor majoritet gælder i første omgang kun verdensmesterskaber og world cup, men tro mig om ikke de forskellige kontinenter ved førstkommende lejlighed også indfører samme begrænsninger ved f. eks Europamesterskaber og Europa top 12.

Spillere der skifter land, vil dog fortsat kunne spille i Pro tour og andre individuelle turneringer.

Forslaget har ikke tilbagevirkende kraft, og alle de som på nuværende tidspunkt har spillet for et nyt land, kan fortsætte hermed.

For unge under 15 år bliver der en karenstid på 3 år, for unge mellem 15 og 18 år er karenstiden 5 år og for spillere mellem 18 og 21 år skal vente 7 år før de kan spille for et nyt land. Spillere over 21 år kan ikke spille ved et VM eller world cup for et nyt land.

De nye regler ligner meget de regler der er gældende i fodbold og basketball.

Ved VM i Guangzhou bestod dameholdene fra Canada, USA og Australien , og lande som Spanien, Tyskland , Kroatien, Østrig, Holland, Norge, Polen, Singapore, og flere andre havde tidligere kinesere på holdet. Herudover har Grækenland tidligere rumænere, Slovakiet tidligere tysker på holdet.

Under VM 2008 kan man bl.a. læse alle VM-nyheder fra dbtu.dk, samt læse artikler fra div. medier om VM for Hold 2008…

Forfatter: Arne Madsen
Kontaktperson tlf.: 21 70 49 28
Kontaktperson e-mail: arne.madsen@dbtu.dk