OB klar til semifinalerne

Fredag spillede OB sig som det første hold i semifinalerne i Elitedivisionen for Herrer, da de hjemme slog Dragør med 5-4, og dermed bragte sig foran med 2-0 i kampe.

Inden semifinalepladsen var en realitet skulle fynboerne – og gæsterne fra Amager – gennemgå et sandt drama, hvor værterne med én singlesejr fra pladsen blandt de sidste fire i HED, var tæt på at smide en føring på 4-1, for så til sidst et få “foræret” sejren i den afgørende double!

– mere om det sidste senere…

Kampen i Odense Idrætshal startede med en ikke overraskende hjemmedominans, hvor (mere eller mindre) forventelige sejre til Mikael Mattiasson, Mads-Peter Jannings og Morten Hyrup gav OB den ønskede start med tre sejre i de fire første singler – Carsten Egeholt stod for gæsternes ene gevinst.

Mattiasson øgede derefter føringen til tre pinde, men så var der dømt come back fra gæsterne: 4-1 blev til 4-4 efter sejre til Cyprian Asamoah, Kasper Schübeler og Egeholt – pludselig var der højspænding i Odense, og en tredie kvartfinalekamp kunne pludselig skimtes forude.

Holdkampen skulle – præcis som i det første møde i sidste uge – afgøres i Sudden Double:

De to første sæt blev delt uden den store spænding, hvorefter tredie – og skulle det vise sig, også sidste – sæt blev vundet med 14-12 af hjemmeholdet.

I tredie sæts ombolde havde dommeren tildelt gæsternes Asamoah et gult kort – da han efter det tætte sættab sparkede til bordet, blev han præsenteret for et rødt et af slagsen, hvilket betød en tidlig afgørelse på både double og holdkamp: 5-4 til OB var en realitet!

Dermed er de fynske oprykkere klar til semifinalerne, hvor enten Roskilde eller Køge Bugt venter forude – semifinalerne afvikles i perioden 22. marts – 6. april…

5. MARTS
HED-slutspillets anden kvartfinale mellem Team Vendia og Hillerød indledes søndag i Brønderslev – hjemmeholdet sluttede en plads og fire points højere end gæsterne, men trods dette, er HGI favoritter til videre avancement.

Med Huang Hou Yu og Wang Wen Jie i spidsen er nordsjællænderne svære at slå – den kinesiske duo suppleres formentlig af den rutinerede 40+ spiller, Peter Greczula og en af truppens to Henrik’er, Åkesson eller Laxby.

Team Vendia er i gang med deres svanesang i HED-sammenhæng, og spiller deres sidste kampe i herrernes bedste række i denne omgang, hvorfra de har valgt at trække holdet til næste sæson – der er sikkert stor motivation i det nordjyske for at afslutte med maner.

De rutinerede Daniel Fynsk, Morten Knudsen og Kim Høgsberg vil sammen med unge Rasmus Klein-Døssing eller evigt unge Claus Junge gøre sit til at favoritterne fredag må rejse tomhændede hjem til Hillerød – præcis som de gjorde efter grundspilskampen i efteråret, hvor man dog ikke stillede i optimal opstilling…

Kampen for overlevelse i HED starter ligeledes søndag, hvor Sisu/MBK tager imod Virum-Sorgenfri i den første af op til tre nedrykningskampe.

Århusianerne er “favoritter” til nedrykningen, men er bestemt ikke chanceløse i det første opgør, der dog spilles udenfor de trygge rammer på Frederiksbjerg, på den til lejligheden lånte hjemmebane i Århusforstaden, Risskov…

Herunder kan ses det samlede program for kvartfinalerne, samt for nedrykningsslutspillet – den kommende weekend spilles der tre kampe i slutspillene…

ELITEDIVISIONEN FOR HERRER – MEDALJESLUTSPIL

02-03-08  17:30

Dragør

v

OB

4-5

07-03-08  19:00

OB

v

Dragør

5-4

09-03-08  14:00

Team Vendia

v

Hillerød

info

15-03-08  15:00

Hillerød

v

Team Vendia

info

16-03-08  14:00

Team Vendia

v

Hillerød

info

ELITEDIVISIONEN FOR HERRER – NEDRYKNINGSSLUTSPIL

09-03-08  14:00

Sisu/MBK

v

Virum-Sorgenfri

info

15-03-08  18:00

Virum-Sorgenfri

v

Sisu/MBK

info

info

På dbtu.dk kan man under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne læse meget mere om de 16 elitedivisionshold – ligeledes kan man læse nyheder fra både denne og sidste sæson…

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 12
Kontaktperson e-mail: gitte.hvid@dbtu.dk