Hillerød v Team Vendia

Hillerød – Team Vendia: 5-2
Sejr til Hillerød på 5-2 over Team Vendia i den anden og sidste kvartfinale.

Med en sejr på 5-2 sikrede Hillerød sig den sidste semifinaleplads, hvor de skal møde Køge. Semifinalerne bliver afviklet i perioden 22/3 til 6/4.

Et godt besøgt FrederiksborgCenter så en spændende holdkamp helt hen til pausen.

Holdene var identiske med det første møde.

Hillerød : Huang og Wang i 1. par kryds, samt Peter Greczula og Henrik Laxby.

Team Vendia havde byttet rundt på Kim Høgsberg og Morten Knudsen. Så 1. par kryds bestod af Daniel Fynsk og Kim Høgsberg, samt Morten knudsen og Claus Junge i 2. par kryds.

Huang, der i første kvartfinale vandt begge sine kampe 3-0, viste heller ikke Kim Høgsberg nogen nåde. Kim var i de to første sæt godt med, men det var som om, når Huang lige blev lidt presset, kunne han altid lige hive en kanon forhånd ud af ærmet. 3-0 til Huang

Det var en noget mere spændende kamp imod Peter Greczula og Morten Knudsen. Kampen svingede frem og tilbage og måtte ud i 5 sæt. I 5. sæt fik Peter et godt forspring, men Morten fik rutineret spillet sig tilbage. Ved stillingen 9-7 til Peter får Morten en lidt heldig kantbold, som vender kampen til Mortens fordel. Morten vinder 9-11.

1-1

Wang skulle nu møde Daniel Fynsk. I deres møde i Brønderslev vandt Daniel 3-1 over Wang, hvorefter Wang lovede, at han ville tage revanche på hjemmebane.

Det så dog ikke sådan ud i 1. sæt, da Daniel her viste, hvorfor han er Team Vendias 1. mand. Daniel vinder på flot spil første sæt. Men så var det som Wang vågnede op, godt hjulpet at et medlevende hjemmepublikum. Wang ville ikke tabe på hjemmebane, og han vandt de næste 3 sæt.

Henrik Laxby mødte Claus Junge. Deres første møde endte 9-11 i 5. sæt. Kampen blev igen en tæt affære, som skulle afgøres i 5 sæt. Henrik spillede i perioder rigtig flot og hurtigt bordtennis, men Claus formåede flere gange at spille det sikre og fangede Henrik flere gange med stik langt ud i forhånden. Claus trak det længste strå og vandt 8-11.

2-2

I pausen var det Hillerød spillerne, der hang lidt efter 2 nederlag i 5 sæt. Brønderslev kunne skimte en mulig sejr forude, og smilene var noget større. Men her ville Hillerøds kinesiske mur det anderledes.

Huang var fokuseret, smilende, godt spillende og bare en klasse bedre end Daniel. 3-0 sejr, og en samlet score på 12-0 i de 2 kvartfinaler. Det kan man kalde en førstemand!

Wang havde fået en masse spillelyst efter sin sejr over Daniel, og levnede heller ikke Kim nogen chance ved at vinde 3-0.

4-2

Peter Greczula, som er den spiller i Danmark, der har vundet flest gange over Jan Ove Waldner og Jørgen Persson, blev som i den første kvartfinale igen matchvinder. Med en fokuseret indsat imod Claus Junge blev der aldrig rigtig tvivl om udfaldet. Peter vandt 3-0 og kunne dermed sikre Hillerød en sejr på 5-2.

Der var forståelig stor jubel i Hillerød lejren og blandt tilskuerne. En semifinale plads er sikret imod en meget svær modstander fra Køge.

Blandt tilskuerne bredte der sig dog i sejrsrusen en følelse af, at man med så to stærke kinesere, en rutineret Peter Greczula og en ung komet som Henrik Laxby, så kan vi gå helt til tops.

Med sejren til Hillerød blev det hermed også slut på en stor magtfaktor i dansk elite bordtennis i en lang årrække, da Brønderslev (Team Vendia) fra næste år har valgt at trække deres hold i den danske elitedivision.

Vi i Hillerød husker stadigvæk året 2000, hvor netop Brønderslev vandt finalen over Hillerød. En fantastisk scene, som både bød på røgslør, indmarch på motorcykler og efterfølgende champagne rus i festlig kulisse.

Vi er sikre på, at det ikke kun er Hillerød, der vil savne Brønderslev i toppen af dansk herre bordtennis, og vi kan kun håbe på se Brønderslev igen, måske nogle år.

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man læse mere om de 16 elitedivisionshold – ligeledes kan man læse nyheder om både denne og sidste sæson…

Forfatter: Hillerød
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 12
Kontaktperson e-mail: gitte.hvid@dbtu.dk