Lovende indsats i Luxemborg

Claus Rasmussen, Jacob Asmussen, Kristian Larsen og Morten Hyrup Rasmussen repræsenterede Danmark i Luxembourg Open fra d. 20.-22. marts.

De danske spillere deltog ”kun” i singleturneringen, som blev spillet efter et lidt anderledes turneringssystem. I denne internationale turnering blev der spillet om alle placeringerne. Det betød, at alle spillerne var garanteret en del kampe på højt niveau, som alle var bedst af syv sæt.

En rigtig god turneringsform for de danske spillere, hvor de kunne få testet deres internationale niveau og samtidig få en masse erfaring med hjem i bagagen. 

Vi ankom til Luxembourg d. 19. marts tidlig eftermiddag. Spillerne fik den korte rejse ud af kroppen ved at køre et let træningspas i den hal hvor turneringen skulle afvikles i de kommende dage. Efter endt træningspas drog vi til hotellet og blev indlogeret.

Om aftenen blev fokus rettet mod turneringsstarten den kommende dag via et fællesmøde med spillerne. Her blev der fokuseret på, hvad der skulle til for at vi skulle præstere optimalt i hele turneringen – lige meget hvilken placering, der skulle spilles om.

Efter det møde fik undertegnede en snak med hvert enkelt spiller. Her blev der gået tættere på, hvad hver enkelt spiller skulle fokusere på for at nå højeste niveau.

Kristian var via sin verdensranglisteplacering seedet til semifinalen i turneringen, og Jacob var også direkte inde i hovedturneringen dog useedet. Claus og Morten skulle derimod igennem en kval. kamp, inden de kunne gå ind i hoved- turneringen.

Morten spiller 4 kampe på første dagen af turneringen, hvilket resulterer i 2. vundne og 2. tabte kampe. Morten vinder over spillere fra henholdsvis Schweiz og San Marino. I de to kampe får han tid til at styre spillet. Han kommer godt ind med sit forhåndsangreb via sit gode benarbejde.

De to kampe Morten taber, begge med sætcifrene 1-4, møder han to spillere med et højere niveau. Den ene fra Polen, Szymanski, som normalt spiller i 2. bundesliga og den anden Kuchuk, fra Hvide Rusland. Hvide.

I de to kampe blev spillet noget helt andet. Her blev Morten ikke så spilstyrende, og han blev presset omkring sit baghåndshjørne. Det resulterede i, at han måtte tage lidt flere chancer, og dermed blev de uprovokerede fejl desværre for mange. Det positive her var, at indstillingen til spillet aldrig fejlede noget, og der blev kæmpet til sidste bold.

De to nederlag på førstedagen gjorde, at Morten røg ud af cup-spillet. Næste dag spillede han om placeringerne fra 33-48. Hvilket sluttede med at placere ham som nr. 37.

Claus spiller 4 kampe på første dagen af turneringen. Han ligger ud i kval. runden mod Simon Arvidsson fra Sverige, som har den tidligere danske damelandstræner Mattias Syren som coach. Claus taber desværre matchen 3-4 efter at have haft 3-2 føring i sæt og 9-5 i 6. sæt.

Det betød at det var op ad bakke for Claus resten af dagen. Han måtte ikke tabe flere matcher, for så ville han, ligesom Morten, ende med at spille om placeringerne: 33-48. Claus viste bedre og bedre spil i løbet af dagen og spillede bestemt med baghånden, så der hele tiden blev lagt pres på modstanderne. Claus ender med at vinde de resterende 3. matcher og er stadig med, hvor det er sjovt!

På anden dagen af turneringen møder Claus, Gavin Rumgay fra England. Det bliver en meget tæt kamp, hvor Claus viser godt spil. Det svinger dog lidt for meget, og fejlprocenten er for høj, Claus ender med at gå fra bordet med et 3-4 nederlag med 9-11 i 7. sæt. (ved 9-10 i 7. sæt prøver Claus at serve hurtigt lige ned, desværre tager den netkanten og går ud, Rumgay var ellers gået rundt om baghåndshjørnet!).

Med to nederlag i turneringen betød det, at Claus skulle spille om placeringerne fra: 25-32. Claus vandt sine resterende matcher og sluttede på en 25. plads.

Generelt en god turnering fra Claus` side. Spillet blev bedre og bedre undervejs, og han blev opmærksom på, at det ikke nytter noget at stå og spille passivt og leve på de andres fejl. Vi skal selv turde at styre spillet!

MORTEN HYRUP (Foto: OB) CLAUS RASMUSSEN

Kristian var seedet og skulle derfor møde en kval. spiller fra Malta. Desværre var det en importeret defensiv kineser, som normalt spiller i den italienske liga og har her plusscore!

Kristian taber 2-4. Kristian var ellers udmærket med undervejs. Han havde flere sætbolde i 2. sæt, men udnyttede dem ikke og kommer bagud 0-2 for derefter at komme på 2-2 i sæt. Kineseren holder et højt niveau videre i kampen og vinder de næste to sæt og tager dermed sejren. Kristian kæmper godt undervejs. Han spiller med gode retninger for at undgå at få alt for meget skru imod sig, men det ses dog, at det ikke helt er hans speciale at møde den defensive spillestil.

Kristian vandt de resterende 2. matcher den dag på solidt spil mod nogle spillere, som han var klart bedre end.

Dag to spiller han den første kamp kl. 12.15. mod en spiller fra Schweiz. Kristian er spilstyrende hele tiden, og den anden er chanceløs. Næste match skulle spilles 17.15. mod en god polak. Her viser Kristian, at hvis benene er med, og han får varieret sit spil med skru og fart og at retningerne er de rigtige, så er han svær at slå. Kristian vinder kampen 4-1 efter en rigtig god indsats.

En lille times tid efter skulle Kristian så i ilden igen. Her skulle han møde Szymanski fra Polen, som tidligere var Mortens banemand. Kristian fandt desværre aldrig på noget tidspunkt sit spil, og kampen var hurtigt overstået med et klart 0-4 nederlag. En ærgerlig hurtig exit og farvel til muligheden for en topplacering hvilket betød, at der skulle spilles om placeringerne fra 13-16. Her endte Kristian på en 13. plads.

Kristian fik i perioder vist sit høje niveau i turneringen, men på dette niveau er der mange gode spillere, og derfor er der ikke råd til, at man ikke holder sit højeste niveau mere konstant.

Jacob var som før omtalt også direkte inde i hovedturneringen. Jacob lagde ud på første dagen med at spille to kampe, hvor han spillede godt fokuseret og havde en plan for eget spil hele tiden. Det resulterede i to vundne kampe, og han var nu parat til anden- dagen, hvor han i 1/8- delen skulle møde Janic Vostes fra Belgien. En god spiller, som var seedet til kvarten i turneringen.

Jacob ligger godt ud i den match, udgangspunktet var eget spil, og at det var ham, som skulle styre. Jacob kommer hurtigt foran 3-0 i sæt og har en matchbold i 4. sæt, som desværre ikke bliver udnyttet. I stedet tager Vostes de næste tre sæt og stillingen er nu 3-3 i sæt.

Jacob viser i 7. sæt, at fokus er det rette sted, og at han stadig tør spille det rette spil. Han får lagt et godt pres i returspillet og holder initiativet i egen serv. Det resulterer i, at han vinder 11-7 og er dermed i kvartfinalen, som spilles senere på dagen.

Her skal han møde Nekhviadovich fra Hviderusland, som var seedet til finalen i turneringen. Nekhviadovich ligger pt. nr. 169 i verden, og var, som ventet på forhånd, en hård modstander. Han lavede stort set ingen uprovokerede fejl, og Jacob skulle virkelig arbejde hårdt for at følge med.

Nekhviadovich fik flyttet Jacob godt rundt, og derfor havde han svært ved at holde presset. Jacob kæmpede bravt og forsøgte hele tiden at spille sit spil, men det var desværre ikke nok, og han måtte forlade bordet med et nederlag på 1-4.

På tredjedagen af turneringen havde Jacob stadig muligheden for at ende på 3-4 pladsen. Det kunne han gøre ved at vinde 4 kampe her på den afsluttende dag af turneringen.

Jacob starter ud med Szymanski fra Polen, som både Morten og Kristian før har tabt til i turneringen. Det holder dog ikke Jacob tilbage, og han kører hen over ham og vinder 4-0. Rigtig god målrettet indsats.

Næste match vindes også klart 4-0, hvor Jacob igen er spilstyrende fra start til slut og ikke taber fokus på noget tidspunkt. Matchen efter skulle afgøre, om han skulle spille om 3-4 pladsen eller om 5-6 pladsen.

Jacobs modstander var en kineser fra San Marino. Kineseren kommer bedst fra start og vinder 1. sæt. I 2. sæt har Jacob føring på 10-8, men tager ikke sættet hjem. Det missede sæt var desværre nok afgørende for kampen, da kineseren kunne slappe mere af og spille mere frigjort og holde sin fejlprocent meget langt nede. Det hele ender med at Jacob taber matchen 1-4.

Han må dermed tage til takke med at kæmpe om 5-6. pladsen. Her mødte Jacob Barry Wijers fra Holland. Fjerde match på sidste dagen af turneringen burde betyde, at benene var ved at være langsomme, men ikke her. Jacob afsluttede en flot turnering af med at vinde 4-3 og slutte på en 5. plads.

En rigtig flot turnering af Jacob, som viste, at han er på rette vej mht. sit internationale niveau, og at han har taget ved lære af de internationale turneringer, han har deltaget i indtil videre.

CHRISTIAN LARSEN

Alt i alt en godkendt indsats af de danske spillere. Alle fire havde en god indstilling hele vejen igennem og forsøgte at spille det rigtige spil, som skal til for at få succes internationalt.

At de så mangler noget stabilitet i spillet, så de kan holde højt niveau over længere tid, må vi gøre noget ved hjemme i træningslokalet, hvilket alle fire spillere også var helt enige i, da vi evaluerede sidste aften. Derfor ses nu frem imod talrige træningspas, hvor vi skal have højnet niveauet, så vi næste gang, står endnu bedre internationalt.

Forfatter: Rasmus Jespersen
Kontaktperson tlf.: 40 25 49 97
Kontaktperson e-mail: peter.sartz@dbtu.dk