Vedbæk v Sisu/MBK

Da hjemmeholdet ikke har indsendt en klubrapport, og det drejer sig om en DM-finale, følger her – undtagelsesvist – en “udeholdsklubrapport” fra den anden finalekamp, Vedbæk v Sisu/MBK…

Sisu/MBKs tøser på toppen
De århusianske bordtennispiger fra Sisu/MBK overvandt nogle tætte opgør mod Vedbæks forsvarende mestre og blev holdmestre hos kvinderne. Samlet blev finalekampene vundet med 6-4 og 6-3.

Første finaleopgør mandag d. 28. april blev vundet rimelig sikkert med 6-4, hvor kun Dana Bentsen var en trussel med tre tætte singlesejre og double med Emily Ingves, der virkede uoplagt på dagen.

Andet opgør torsdag den 1. maj blev en intens affære. Pearl Lövgren havde overvundet sygdommen fra mandagen, og startede med at udspille Pernille Agerholm i første sæt 11-6.

Agerholm fik dog anderledes tænding og tænkning på sit spil. Boldene blev lagt skarpere, benene kom i gang og skruen kom for alvor ind og smadrede Lövgrens forsøg på tonserbordtennis. Det blev hurtigt til 11-3, 11-5 og 11-4 i Agerholms favør.

Dana Bentsen var lidt skarpere end Pernille Søndergaard, og vandt efter tre tætte sæt. Søndergaard spillede forudsigeligt i de afgørende øjeblikke og havde ikke skarphed nok i sit spil til at vinde. 1-1.

Bela Katchiouriner var ovenpå mod Emily Ingves og vandt stort 3-0. 2-1 til Sisu/MBK.

Bentsen fik rimeligt sikkert udlignet efter sejr mod Agerholm på 3-1. Der var niveauforskel i serv-returspillet samtidig med at Agerholm ikke formåede at overraske i sine åbninger, hvilket gav Bentsen overblik og overskud. Ikke mange formår at følge med Agerholms højt anlagte pres, men Bentsen kæmpede sig op på et fint niveau.

En forvandlet Ingves slog til mod Søndergaard. En meget velspillet kamp foldede sig ud for de omtrent 30 tilskuere; gode dueller og intens fight gav i sidste ende Ingves og Vedbæk det fornødne håb tilbage.

Hun læste spillet godt, fik presset Søndergaard til at fejle via variation i sit åbningsspil og god spilforståelse. I afgørende sæt stivnede Søndergaard, og Ingves vandt 11-7.

3-3 og doubledramaet mellem Pernillerne og Bentsen/Ingves skulle åbenbares. Vedbæk var sikre i første sæt med solidt serv-returspil. De sad godt på spillet. Det vendte i andet sæt. I tredje vinder Sisu tæt med 11-9 gennem spil af høj kvalitet. Der blev presset mod Bentsen, varieret mod kroppen og forhånden, og samarbejdet om at få styring på boldene. Fjerde sæt blev en gyser. Sisu havde meget held i netrullere, kantbolde og efter ca. ti af slagsen kunne de fejre triumfen med en sejr på 16-14.

4-3 til Sisu; der var nu pres på Vedbæk. Nærmest på samme går begge efterfølgende kampe ud i fem sæt. Ingves på smart vis mod Agerholm, og endelig Bentsen mod Bela, rækkens to bedste.

Hvilket drama; Bela gjorde alt for at snyde Bentsens højt anlagte stil. Et blødt punkt blev fundet, og et varieret mønster af velovervejethed fik Bentsen ud og løbe. Intelligente Bela fik ram på Bentsen med 11-8 i afgørende.

Ved siden af fik Agerholm bragt sig foran 9-8 efter en lang duel. Det medførte åndenød, timeout og en nervepirrende stund. Hun gik ind til bordet og lavede servefejl. Havde flere muligheder for at hjemtage sejren inden det blev en realitet ved 16-14.

Puha for en gyser. Sisu/MBK havde vundet med 6-3, hvilket ikke gik helt op for hovedpersonen med det samme.

Tillykke til Bela Katchioriner, Pernille Søndergaard, Pernille Agerholm og Mie Binnerup Jacobsen med mesterskabet 2008.

Den nykårede danske statsborger Bela med en imponerende styrke i finaleopgørende krydret med nogle af dansk bordtennis’ største talenter.

En cocktail der satte en stopper for Vedbæks gentagelse af sidste års mesterskab med et hold bestående af to svenskere og en danskgift kroat. Vedbæk er et fint krydderi i damerækken, og de har været med til at løfte niveauet hos kvinderne og landets talentfulde damespillere.

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man læse mere om de 16 elitedivisionshold – ligeledes kan man læse nyheder om både denne og sidste sæson…

Forfatter: Sisu/MBK
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 12
Kontaktperson e-mail: gitte.hvid@dbtu.dk