HED udvides til 10 hold

Til orientering for alle elite- og 1. divisionsklubber.

Vedr. regler for herrernes elitedivision
DBTU’s bestyrelse og Turneringsudvalget har afholdt to møder i marts måned og her besluttet, at herrernes elitedivision fra sæsonen 2009/10 udvides til 10 hold.

Bag beslutningen om at udvide rækken ligger bl.a. følgende forhold:
• DBTU’s vision om at skabe mulighed for at deltage i og se topbordtennis på nationalt niveau flere steder landet over.

• I forhold til medierne vil der være en gevinst, idet flere kampe på højeste niveau øger synligheden omkring vores sport og dermed muligheden for at tiltrække sponsorer og indgå samarbejdsaftaler med kommuner m.m.

• Der bliver bedre plads til unge danske talenter, som i deres udvikling frem imod landsholdstruppen skal matches mod de bedste spillere.

• Der er direkte sammenhæng med DBTU’s store Forberedelsesprojekt, som tager sigte på at udvikle et antal eliteklubber organisatorisk.

• Det vil betyde direkte oprykning for vinderne af de to 1. divisioner, ligesom man undgår kvalifikationskampe mellem hold fra elitedivisionen og 1. division, som i dag kan stille op med spillere på ulige vilkår.

• Det giver mere mening, at seks ud af ti hold kvalificerer sig til medaljeslutspillet frem for i dag, hvor seks ud af otte hold kvalificerer sig. Samtidig kan der spilles et nedrykningsslutspil mellem de fire nederste hold.

• Sæsonen udvides en smule og bordtennissporten bevæger sig dermed i den rigtige retning mod at fremstå som en helårssport på linje med andre mere medieprofilerede sportsgrene. Dette stiller os stærkere, når der skal indgås samarbejdsaftaler med kommuner, sponsorer mv.

Nogle vil måske spørge, hvorvidt bredden i toppen af dansk bordtennis allerede om et år er stærk nok til denne udvidelse.

Det korte svar er ja. Der sker i øjeblikket en enorm satsning i mange klubber, herunder også 1. divisionsklubber, hvilket medvirker til at løfte det sportslige og arrangementmæssige niveau.

Samtidig er den (elite-)kommunale kamp på sit højeste, hvilket DBTU vil forsøge at udnytte aktivt de kommende år til gavn for dansk bordtennis i almindelighed, herunder også elitedivisionerne.

Af andre regler, der får virkning i den kommende sæson, kan bl.a. nævnes, at det ikke længere er tilladt at benytte en femte spiller i doublen, og at der stilles krav om rødt gulv i medaljeslutspillet. Alt dette vil fremgå af det kommende turneringsreglement.

Mange visionære hilsner
TU og bestyrelsen

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man læse meget mere om samtlige
16 elitedivisionshold – ligeledes kan man læse nyheder fra både denne og sidste sæson…

Forfatter: Mads-Peter Jannings
Kontaktperson tlf.: 22 43 12 01
Kontaktperson e-mail: madspeterjannings@gmail.com