Godt Idrætsmiljø for Unge

DIF’s projekt ‘Godt Idrætsmiljø for Unge’ fortsætter succesen – næste hold for idrætsforeningerne begynder i september.

Godt Idrætsmiljø for Unge er et udviklingsprojekt i foreningen, hvor fokus er rettet mod at fastholde unge i foreningslivet.

Det sker bl.a. ved at involvere unge i foreningsledelsen, aktivitetsplanlægningen og i det hele taget stimulere unge til at engagere sig i egen idræt.
I løbet af de ca. otte måneder projektet løber over, skal foreningerne arbejde med seks fokuspunkter:

• Foreningens ungdomspolitik
• Velkvalificerede trænere og ledere til alle
• Trænings- og konkurrencetilbud til alle
• Faciliteter og rammer
• Samarbejde og kommunikation
• Synliggørelse af kompetencer

DBTU havde i den forgangne sæson tre klubber med i projektet: Silkeborg BTK, Silkeborg KFUM og Esbjerg BTK. Læs mere her om de 2 Silkeborgklubbers projektforløb og certificeringen af klubberne som afslutning på projektet.

Allerede nu er det tid for de klubber, der skal være med i Godt idrætsmiljø for Unge 2008-2009, at forhøre sig yderligere om projektet hos DBTUs breddekonsulenter – og melde sig til forløbet.

DIF starter et nyt hold lørdag den 20. september 2008, hvor de udvalgte foreninger skal deltage med fire personer: En træner, en leder og to unge mellem 13 og 19 år.

DIF betaler transport, deltagergebyr og projektmaterialer for foreningspersonerne, 3000 kroner til hver forening, som får deres handlingsplan godkendt samt et indrammet certifikat.

DBTU bidrager med konsulentbistand til egne foreninger og 3000 kroner til hver forening, som gennemfører.

Læs mere om projektet i folderen Godt Idrætsmiljø for Unge eller ring til Helle Carlsen i DIF på 43 26 20 51, eller DBTUs breddekonsulenter på 43 26 21 11 eller 43 26 21 17 og få en snak om projektet.

Forfatter: Jakob Staun
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 11
Kontaktperson e-mail: jakob.staun@dbtu.dk