5 + 1 UEM-spørgsmål til:

EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008

Op til EM for Ungdom, der indledes på fredag i italienske Terni, stillede dbtu.dk de 12 danske UEM-spillere hver fem spørgsmål om de forestående ungdomseuropamesterskaber, samt et enkelt om deres generelle træningshverdag – herunder kan ses svarene for Pernille Agerholm:

Tror du UEM bliver din største bordtennisoplevelse hidtil: Hvis ja, hvorfor – hvis nej, hvorfor ikke, og hvad har den største oplevelse været?
Det her er min 5. gang til ungdoms EM, og jeg tror helt bestemt at EM i år bliver en af mine hidtil største bordtennisoplevelser, da jeg har mange forventninger til mig selv og hvis jeg kommer op på mit bedste niveau kan jeg komme langt.

Derudover var VM i Kina den allerstørste bordtennisoplevelse.

Hvad er dine forventninger til UEM for: Dig selv – dit hold – hele truppen?
Jeg har store forventninger til mig selv dernede. Jeg skal først og fremmest have gang i mine ben og være aggressiv fra starten af.

Derudover er det rigtig vigtigt at tænke over retningerne, da det er en vigtig del af dame bordtennis.

Min drøm i single er at komme i kvartfinalen, da jeg ved hvis jeg ikke sigter højt, når jeg aldrig rigtig langt.

Hvis vi når vores højeste niveau kan vi i hold turneringen kæmpe om at rykke op i A-gruppen. Vi skal have god kampånd og hele holdet skal være positive og vi skal hjælpe hinanden.

Hvem er dine største idoler: Begrund mindst et af svarene
Daniela Dodean fra Rumænien: Rigtig god ung spiller, som imponerer mig med hendes spil. God baghånd og spiller meget med retninger og hun har et godt blik for spillet.

Generelt synes jeg de rumænske spillere er gået meget frem på de sidste to år, og de spiller meget aggressivt, men samtidig er de tålmodige og prikker også hvis det er nødvendigt. De svinger ikke særlig meget, og de er kommet rigtig langt til de store internationale turneringer.

Hvad er dit bedste bordtennisresultat nogensinde – og hvad er den største bordtennismæssige skuffelse?
Da jeg blev nr. 2 til Niedersachsen som yngre pige og da jeg blev nr. 3 til Six nations er nok mine bedste resultater internationalt. Derudover har jeg vundet over spillere i top 15 på junior ratinglisten.

Min største skuffelse var da jeg røg ud i 3. runde til UEM for 2 år siden til en portugisisk kineser, hvor jeg førte 2-0 i sæt og spillede en rigtig god kamp, men tabte til sidst i afgørende sæt. Derudover var det en skuffelse da Mie og jeg tabte i 1/8-finalen for 2 år siden til et fransk hold. 

Hvad er dine mål indenfor bordtennis – til om 1 år, 5 år og 10 år, og hvad tror du der skal til for at opnå dem?
1 år: At jeg har forbedret mig meget både spillemæssigt og mentalt, kunne håndtere svære situationer, og være klar til de internationale turneringer.

5 år: Have et klart højere niveau og komme med til diverse pro tours og spille europa- og verdensmesterskaber. Derudover at spille mod de bedste spillere i verden og få en masse erfaring internationalt.

10 år: Top 30 i Europa.

For at opnå mine mål skal jeg træne mere og med god kvalitet. Jeg skal hele tiden have en plan for min dagligdag, hvilke mål jeg vil opnå og hvordan jeg skal spille i kamp. Derudover er det vigtigt at opsluge inspiration fra bedre spillere, og måske bruge noget af det de gør i mit eget spil.

Beskriv din normale træningsuge (bordtennis, fysisk, andet) – og hvordan bordtennisprogrammet har set ud de seneste to måneder (inkl. int. turneringer, m.v.)
Første måned kørte jeg meget fysisk for at få grundform op til UEM. Uden grundform kan man ikke klare lejre og EM, da det er meget hårdt og det kræver god fysik.

Den sidste måned fokuserede jeg mere på bordtennis hvor det især var sikkerhed jeg trænede. Derudover har jeg løbet en del interval træning.

– læs meget mere om EM for Ungdom 2008 ved at følge linket…

EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 29 62 35 05
Kontaktperson e-mail: mads.sorensen@dbtu.dk