5 + 1 UEM-spørgsmål til:

EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008

Op til EM for Ungdom, der indledes på fredag i italienske Terni, stillede dbtu.dk de 12 danske UEM-spillere hver fem spørgsmål om de forestående ungdomseuropamesterskaber, samt et enkelt om deres generelle træningshverdag – herunder kan ses svarene for Tobias Lau:

Tror du UEM bliver din største bordtennisoplevelse hidtil: Hvis ja, hvorfor – hvis nej, hvorfor ikke, og hvad har den største oplevelse været?
Ja jeg tror at det bliver min største bordtennisoplevelse. Jeg har før været til UEM, men jeg føler mig mere klar denne gang.

Vi har været ude på tre WJC efter jul, og derfor ved jeg nogenlunde hvor vi står i forhold til de andre lande, og hvad der forventes af os. Det var jeg ikke helt klar over sidste gang jeg var til UEM, da jeg ikke havde været så meget ude.

Jeg glæder mig meget til at komme i gang med turneringen, og jeg tror på, at vi kan gøre det godt.

Hvad er dine forventninger til UEM for: Dig selv – dit hold – hele truppen?
Mit mål i singleturneringen er i første omgang at gå i 3. runde. Det afhænger selvfølgelig også meget af lodtrækningen. I holdturneringen er målet til at starte med, at vi skal forblive i A-gruppen. Herefter må vi se hvor langt det kan række. For hele truppen er målet, at vi skal have tre hold i A-gruppen, når turneringen er færdig.

Derudover forventer jeg selvfølgelig, at det bliver lærerig turnering med en masse gode kampe.

Hvem er dine største idoler: Begrund mindst et af svarene
Mine største idoler er Oh Sang Eun og Timo Boll. Jeg synes de spiller fedt begge to, og det virker til, at de har en meget professionel indstilling til tingene.

Hvad er dit bedste bordtennisresultat nogensinde – og hvad er den største bordtennismæssige skuffelse?
Mit bedste internationale resultat var da jeg blev 2’er i singleturneringen til 6-nationers. Bedste danske resultat var da jeg vandt Top 12 i drenge.

Af enkeltresultater kan nævnes en 3-0 sejr over Diogo Pinho fra Portugal (dengang nr. 11 på europaranglisten) til UEM 2006, og ligeledes en 3-0 sejr over Daniel Fynsk til OB Grand Prix.

Derudover må jeg ikke glemme en 2-1 sejr over Mads Flod-Sørensen på den sidste lejr før UEM i år. Han spillede ellers på sit max hele kampen, men trods det måtte han forlade bordet sejrsløs.

Af skuffelser kan nævnes da jeg tabte finalen i 6-nationers med 3-2. Jeg spillede en fantastisk turnering, men det var en kæmpe skuffelse at tabe finalen. Jeg havde føring på både 1-0 og 2-1. Derudover da jeg tabte i semifinalen til UDM i år.

Hvad er dine mål indenfor bordtennis – til om 1 år, 5 år og 10 år, og hvad tror du der skal til for at opnå dem?
Om et år skal jeg fortsat være en fast del af juniorlandsholdet, og gerne have lavet nogle resultater internationalt.

Om fem år skal jeg være inde omkring seniorlandsholdet.

Om ti år skal jeg være en fast del af seniorlandsholdet, og være i top 200 på verdensranglisten.

For at opnå disse mål kræver det en stor træningsmængde. Alle pas skal være med høj koncentration. Jeg skal have forbedret en masse ting både teknisk, taktisk, mentalt og fysisk.

Beskriv din normale træningsuge (bordtennis, fysisk, andet) – og hvordan bordtennisprogrammet har set ud de seneste to måneder (inkl. int. turneringer, m.v.)
Min normale uge er et pas mandag, to pas tirsdag, et pas onsdag, to pas torsdag og et pas fredag. Mandag og onsdag er der også styrketræning. I weekenderne er der som regel stævne eller holdkamp. Hvis ikke der er det, arrangerer jeg som regel selv træning.

I sidste måned har der været meget fokus på benarbejde, mens der i tiden lige op til EM har været meget fokus på serv/retur. Jeg har været på lejr i Sverige og Brøndby, og derudover har vi også været til stævne i Polen.

– læs meget mere om EM for Ungdom 2008 ved at følge linket…

EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 29 62 35 05
Kontaktperson e-mail: mads.sorensen@dbtu.dk