Slutrapport fra Shanghai

U21-spillerne Rasmus Klein-Døssing og Christopher Grymer deltog i juli på en tre-ugers træningslejr i Kina, hvorfra vi nu har modtaget den afsluttende rapport…

Hermed en lille beretning mere, efter vi er kommet hjem igen. Anden halvdel af træningslejren var meget det samme som den første halvdel. Træningsdagen så stadig sådan ud:

Første pas:
1: Lidt opvarmning inden et kort indspil, samt loop til loop
2: Fh fra 2/3 mod bh
3: Fri serv, frit spil
4: Fri kort serv, fri lang retur, fri åbning, loop igen, frit spil
5: 15 min. pause
6: frit mod bh
7: fri øvelse
8: udstrækning og slut

Andet pas:
1: Lidt opvarmning inden et kort indspil
2: Fri serv, frit spil
3: Fri kort serv, fri lang retur, fri åbning, loop igen, frit spil
4: 15. min pause
5: 20 min. servetræning
6: kinatræning med hinanden i resten af tiden, som var godt en time

Det var hårdt i længden, men man kunne mærke, at det var godt for kroppen.

Træningen var hårdere end i Danmark, dvs. man blev presset noget mere, hvilket gav stort udbytte både i spillet, men så sandelig også for fysikken.

Efter man er kommet hjem føler man sig en del mere sikker i spillet og frem for alt flytter man sig en del lettere samtidig med, at man føler større overskud i hovedet, hvilket giver overskud til at tænke over de mange aspekter, som der er i bordtennis.

Det vigtige nu er, at arbejde hårdt ovenpå den lille pause vi lige har holdt – arbejde med de ting som måske gik op for én i Kina – nogle ting man var god eller dårlig til.

Derudover skal vi arbejde koncentreret og med kvalitet, så vi får så meget ud af træningen som muligt. Vi føler vi er kommet hjem i superform og vi kan mærke på spillet og kroppen at det her godt kan gå hen og blive godt i længden – vi får at se…

Hej bordtennis-Danmark!

Vi beretter hermed fra Shanghai. Vi er p.t. på træningstur i Kina og turen er på i alt 3 uger, hvori halvdelen af tiden er gået.

Vi træner 6 timer om dagen fordelt på et morgenpas og et eftermiddagspas. Vi kører meget de samme øvelser og en typisk træningsdag ser sådan her ud:

– Op 7.30
– Lidt morgenmad på hotelværelset inden morgentræningen, som er kl. 8.15
– Første pas byder på 5 øvelser a 20. min. hver:
1: Lidt opvarmning inden et kort indspil, samt loop til loop
2: Fh fra 2/3 mod bh
3: Fri serv, frit spil
4: Fri kort serv, fri lang retur, fri åbning, loop igen, frit spil
5: 15 min. pause
6: frit mod bh
7: fri øvelse
8: udstrækning og slut

Frokost lige efter træning kl. 11.15 – afslapning på hotellet inden andet pas kl. 14.30. Eftermiddagspasset er således:

1: Lidt opvarmning inden et kort indspil
2: Fri serv, frit spil
3: Fri kort serv, fri lang retur, fri åbning, loop igen, frit spil
4: 15. min pause
5: 20 min. servetræning
6: kinatræning med hinanden i resten af tiden, som er godt en time

Aftensmad efter træning – fri resten af dagen.

Træningen er som sagt meget ensformet, men vi har erfaret, at det giver en god fysik og boldsikkerhed. Dog kan vi også forestille os, at det vil blive kedeligt i længden, hvis man skulle træne sådan i hele sit liv. Det er sjovt at prøve og det giver helt sikkert et ”boost” til den daglige træning derhjemme.

Samtidig kan man ikke undgå at komme i kanon form, hvilket er rigtig godt i en sommerpause, hvor de fleste konkurrenter holder mere eller mindre pause. Kineserne træner i meget højt tempo og de flytter sig enormt godt. Dog føler vi også at nogle af dem er tilbøjelige til at køre kvantitet frem for kvalitet og det er ikke altid lige godt – men alt i alt er træningen rigtig god.

Maden er lige så ens som træningen. Vi får ris middag og aften og det eneste der varierer, er tilbehøret, som oftest ikke ser helt vildt indbydende ud. Dog kan vi sagtens leve med det.

Der er også et par Østeuropæere på lejr (deltagere i det kommende OL i holdturneringen fra henholdsvis Kroatien og Tjekkiet) og de er for længst ”flygtet” på restaurant, da de den første gang viste stor utilfredshed med maden.

Shanghai er en rigtig STORBY og det vrimler med mennesker, uanset hvor man befinder sig. Hvad angår shopping er der så mange ”Malls”, så de ikke er til at tælle, samt markeder i massevis. Som alle ved er Kina billigt og her er et par eksempler på priser:

1: En brændt DVD film = 4 kr.
2: ½ liter sodavand = 2.5 kr.
3: En portion nudler til et mellemmåltid = 3 kr.
4: 5 km. med taxa = 15 kr. (og det skulle vidst være dyrest i Shanghai!!)

Vi har nu halvdelen af turen tilbage og vi føler os stadig ”fit” og den gode form begynder at kigge frem. Vi er ikke i tvivl om at vi kan tage meget med hjem i kufferten og det er vi glade for, da det sikkert også vil give den nødvendige motivation til den kommende sæson.

Det var alt for denne omgang – danskkinesiske hilsner fra Shanghai…

Forfatter: Klein-Døssing og Grymer
Kontaktperson tlf.: 50 85 05 85
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk