ØBTU Kids i Düsseldorf

II weekenden 1.-3. august deltog fire spillere fra ØBTU i turneringen Andro Kids i Düsseldorf. Turneringen afvikles som 2-mands hold samt en individuel turnering, hvor man kun må deltage i sin egen årgang.

Udover spillerne Jesper Boye Laursen, Julius Lip, Mikkel Frederiksen og Anders Lind deltog Thorbjørn Hartburg som ØBTUs coach samt Mads Lip og Carsten Lind.

Derudover deltog Cecilie Lind og Emma Hansen på turen.

Med et deltager antal på 1326 spillere fra ni nationer, dog med stor overvægt af tyske spillere, er turneringen en af de største i Europa.

Dette skulle vise sig at være en meget uheldig konstruktion set med danske øjne, idet turneringen ikke opdeler i A, B og C rækker, som vi kender det fra Danmark og Sverige, men i stedet har både rigtigt gode og rigtigt dårlige (fra det lokale fritidshjem) spillere i samme række.

Dette betød således, at en del kampe var meningsløse for vores spillere, specielt i puljen.

De bedste spillere i Andro kids var dog god machning for ØBTU spillerne. Flere af dem blandt de bedste i Tyskland i deres årgang, så man skal ikke forklejne resultaterne fra vores spillere, der dag for dag fik spillet sig op efter en skidt første dag, hvor en lang rejse (læs kø på Autobahn) og for lidt søvn prægede alle.

Således mødte Jesper Lauersen og Anders Lind et par gode hold i 2-mands turneringen i årgang 94/95, bl.a. slog de et hold med nr. 8 på den samlede tyske 94’er rangliste…Sidenhen tabte de knebent i 1/4 finalen til de to bedste 94’ere i delstaten Hessen …

Julius Lip og Mikkel Frederiksen kom til 1/4 finalen i årgang 1996/97 rækken. Indledningsvis mødte de et par håbløse hold i 2-mands turneringen, for så i 3 runde at møde et rigtigt stærkt hold med bl.a. nr. 3 i 96’er rækken for hele Tyskland …

I single rækken for årgang 1995 klarede Jesper sig til 1/8 finalen, hvor han spillede en forrygende kamp, og Mikkel nåede ligeledes 1/8 finalen i 1996 rækken.

I 1997 rækken måtte Julius efter puljesejr se sig slået i anden KO runde, hvilket var super ærgeligt, for nr. 2 i puljen kom til semifinalen, og Julius var klasser bedre end ham.

Anders spillede for første gang i flere år i sin egen række i den individuelle turnering 1998 (jf. reglement ved denne turnering), og vandt uden sættab finalen over en af Tyskland bedste i årgang 1998 (vinderen af bl.a. Andro Kids 2007).

Emma og Cecilie kom til kvartfinalen i 2-mands holdturneringen i årgang 96/97 – dvs. deres egen række.

Emma kom med nød og næppe til kvarten i single 97, og Cecilie kom videre fra puljen, men mødte en noget usædvanlig spiller med knopper i både forhånd og baghånd, så hun har prøvet noget usædvanligt :-)) Men begge piger fik utrolig meget ud af det og kæmpede flot.

Summa summarum, en turnering hvor det sportslige udbytte ikke levede op til forventningerne qua bundniveauet var for ringe, og heller ikke levede op til den måde turneringen markedsføres på fra Borussia Düsseldorf, idet der i dette års udgave var alt alt for stor en overvægt af dårlige spillere.

Men også en tur hvor spillerne trods alt lærte noget om det at spille i Tyskland mod flere uvante spillestile, at spille i en ulidelig varme samt hele logistikken (eller mangel på samme) omkring turneringen, der er anderledes end i Norden…

Sagt på en anden måde: Vi kommer næppe igen, men det vi lærte, kan vi bruge andetsteds til bedre turneringer i Tyskland mv.

Bordtennis på det absolut højeste niveau var der til gengæld om aftenen den 1. august i den olympiske forturnering med bla. Maze, Boll, Person og Samsonov.

Maze spillede en flot kamp og vandt over svenske Lundquist, men kunne ikke gøre noget mod Boll i semifinalen.

Den store oplevelse var dog Jörgen Persson, den sympatiske svensker, der med sine 42 år deltager i OL for 6. gang, slog Ochariov (nr. 14 på verdensranglisten) samt Samsonovs overmand.

Dog kunne Persson ikke vinde over Boll i finalen, men Perssons fightervilje og sportslige optræden må gøre ham til et forbillede for alle …

Sidst men ikke mindst fik ØBTU’erne fik også lejlighed til møde Michael Maze og ønske ham held og lykke før den for olympiske turnering.

Forfatter: Carsten Lind
Kontaktperson e-mail: cdl@mail.tdcadsl.dk