Nedtælling til OL

 DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE

DBTU’s Presse- og informationschef, Arne Madsen deltager ved OL i Beijing, hvor han af ITTF er “hyret” om medhjælper under den prestigefyldte bordtennisturnering, der indledes onsdag.

Her dagen inden bordtennisturneringen serves i gang i den kinesiske hovedstad, tælles der ned, inden det går løs onsdag meget tidlig morgen…

OLYMPISK BORDTENNIS I TAL
1300 mennesker er beskæftiget i Peking University Gymnasium under OL-bordtennisturneringen.

172 spillere fordeler sig med Europa 78, Asien 48, Afrika 15, Latinamerika 15, Nordamerika 9 og Oceanien 7.

86 herrer og 86 damer deltager i OL i Beijing.

64 medaljer er uddelt siden bordtennis kom på programmet i 1988.

46 år er den ældste spiller He Zhi Wen, Spanien.

33 medaljer har Kina taget.

21 spillede man til i hvert sæt i de første fem olympiske lege. Nu spilles der til 11 i hvert af de 7 sæt, hvilket man har gjort siden 2001.

20 er placeringen Michael Maze har på verdensranglisten. Han er seedet som nummer 16 i herre single ved OL.

16 hold er med i holdturneringen i Beijing. Der spilles i 4 grupper alle mod alle. Nr. 1 går til semifinaler, nr. 2 spiller om bronzemedaljer sammen med de to tabere i semifinalerne.

15 år er yngste deltager Marcelo Aguirre, Paraguay.

12 sæt medaljer bliver der spillet om i Beijing. Holdturnering og single os såvel herrer som damer.

10 medaljer er vundet af Europa: 3 til Sverige, 2 til Tyskland, Jugoslavien og Frankrig og 1 medalje til Danmark.

10 nationer har vundet de 64 medaljer, der hidtil er uddelt.

7 sæt spilles der maksimalt i alle kampe ved OL.

6 olympiske lege har haft bordtennis på programmet. 3 spillere har deltaget i alle 6 turneringer. Det er Jörgen Persson, Sverige, Zoran Primorac, Kroatien og Jean-Michel Saive, Belgien.

5 Det er femte gang Bose Kaffo, Nigeria og Elke Schall, Tyskland deltager i OL.

3 gange har Michael Maze deltaget ved OL. Første gang i Sydney i 2000 hvor han og Finn Tugwell nåede ottendelsfinalen i herredouble. Anden gang i Athen i 2004, hvor det blev til en overraskende bronzemedalje i herredouble med Tugwell.

2 danskere har deltaget ved OL. Michael Maze og Finn Tugwell debuterede begge i 2000, hvor de deltog i double. Maze og Tugwell var også på plads i 2004, hvor de som bekendt blev til dansk doublebronze – derudover deltog Maze i single. I 2008 er det så kun Michael Maze, der skal forsvare den danske ære, når han deltager i single.

1 – det er første gang der spilles holdturnering ved OL. Holdturneringen har afløst doublerne. I holdturneringen er der til gengæld inkluderet en double sammen med fire singler. Tre spillere er med. En spiller to singler de øvrige en single og en double.

– læs alle OL-nyheder og find div. OL-links, m.v. under OL 2008

 DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE 

Forfatter: Arne Madsen
Kontaktperson tlf.: 21 70 49 28
Kontaktperson e-mail: arne.madsen@dbtu.dk