God lodtrækning for Maze

 DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE

Der var i dag lodtrækning til singleturneringen i bordtennis. Umiddelbart ligner det en god lodtrækning for Michael Maze, der er seedet som nummer 16 og først træder ind i 3. runde mellem de 32 bedste spillere. Han løber ikke ind i kinesere, medmindre han når semifinalen.

I første runde mødes Ri Choi Guk, Nordkorea og Robert Gardos, Østrig. Vinderen af denne kamp møder Zoltan Primorac, Kroatien og vinderen af denne kamp møder Michael Maze.

Det store spørgsmålstegn her er nordkoreaneren. Nordkorea deltager ikke i mange udenlandske turneringer, men overraskende kvalificerede alle tre herrer sig i den asiatiske kvalifikationsturnering.

Går det efter seedningen møder Maze altså Primorac i tredje runde. Primorac har deltaget i alle olympiske turneringer i bordtennis, og er således med for 6. gang siden Seoul i 1988., hvor han vandt sølv i herredouble for Jugoslavien med Ilija Lupulescu.

Vinder Maze 3.runde skal han efter seedningen møde Chuan Chih-Yuan. Chinese Taipei der er seedet som nummer 10. Skulle det blive gevinst kan de blive til en kvartfinale mod Vladimir Samsonov, Hviderusland.

Hverken den danske landstræner Peter Sartz eller Michael Maze er meget for at kommentere lodtrækningen. Det er ved bordet det skal afgøres og lodtrækningen betyder ikke så meget.

Som verdensmesteren Werner Schlager og Ol vinderen fra 1992 sagde det i dag. Det mentale afgør Ol i bordtennis.

På en pressekonference i Beijing sagde Jan-Ove Waldner, guldvinder fra 1988 at hans favorit var Wang Hao, Kina. Deng Yaping, fire dobbelt OL vinder sagde måske det mest rammende om hvem der vinder guld i bordtennisturneringen i singlerne : Nobody really knows. .

Se hele lodtrækningen til Dame Single & Herre Single ved at følge de respektive links – og læs alle OL-nyheder under OL 2008

 DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE

Forfatter: Arne Madsen
Kontaktperson tlf.: 21 70 49 28
Kontaktperson e-mail: arne.madsen@dbtu.dk