Faaborg og B75 i fokus

De 10 klubber i DBTUs klubudviklingsprojekt, Klubben i fokus indsender med jævne mellemrum en projektstatus. Faaborg og B75 har nu igennem godt og vel 1½ år været en del af projektet.

– – – – – – – –
Faaborg BTK har gennem projektperioden oplevet en stor tilgang til ungdomsafdelingen. Der er blevet indført en ekstra træningsdag, oprettet et nyt ungdomshold – og lørdagen er taget i brug som træningsdag, når der ikke er stævner på programmet. Der er pt. mange ungdomsspillere på venteliste, så der arbejdes på at udvide træningstiderne…

Faaborg har endvidere haft mange trænere på DBTUs trænerkurser – og lægger selv lokaler til et klubtrænerkursus i april.

Klubben har desuden arbejdet meget med koordineringen mellem trænere, bestyrelsen, spillere og forældre, så der nu kommer flere trænere og forældre med ud til stævnerne.
– – – – – – – – – – – – – – – –
I Vendsyssel har vi B75 Hirtshals med i projektet.

B75 blev på DBTUs årsmøde i 2008 valgt til Årets fokusklub – og modtog en check på 15.000 kr. Klubben har investeret mange kræfter i at styrke samarbejdet mellem klubberne i Nordjylland – ud fra devisen, at det ikke nytter noget at blive stor og stærk hvis der ikke er nogen i lokalområdet at spille og konkurrere med.

Klubben har været primus motor i et træningssamarbejde med naboklubberne, hvor en dygtig svensker og en svensk-kineser lærer fra sig på en sommerlejr, en julelejr samt i faste træningslejre én weekend hver måned gennem hele sæsonen. Klubben forventer sig meget af samarbejdet og kan allerede se, at det har båret frugt både træneruddannelsesmæssigt og spillemæssigt.

Klubben har desuden udvidet den daglige træningstid og oprettet flere træningshold for egne ungdomsspillere, med uddannede trænere fra egne rækker.

Endelig har klubben haft stor succes med udbredelsen af deres point-ratingstævner, hvor der spilles på tværs af køn og aldersgrupper. B75 søgte DIFs Unge i fokus-pulje – og modtog 15.000 kr. til udbredelsen af stævneformen. JBTU har siden implementeret konceptet i JBTU-pointstævner og turneringsformen breder sig forhåbentlig som ringe i vandet, så større dele af Jylland med tiden får glæde af turneringskonceptet.

DBTU ønsker Faaborg BTK og B75 Hirtshals fortsat held og lykke med projektforløbet – og med udviklingen af klubben som helhed.

 

Forfatter: Jakob Staun
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 11
Kontaktperson e-mail: jakob.staun@dbtu.dk