Rekord vandt danskeropgøret

Det blev overraskende Rekord, der trak sig sejrrigt ud af weekendens danskeropgør i den svenske Pingisliga – i Helsingborg vendte hjemmeholdet 0-2 til 3-2 mod mestrene fra Eslöv, der dermed tabte for anden gang i sæsonen.

316 tilskuere overværede det skånske lokalopgør, der endvidere blev transmitteret direkte på svenske TV4 Sport, hvor adskillige tusinde bordtennisseere kiggede med.

Christoffer Petersen blev igen helt for Rekord, da han sammen med Kristian Karlsson vandt den afgørende double ved 2-2, og dermed sikrede sejren for anden kamp i træk.

Hverken Petersen eller Kasper Sternberg for Eslöv kom på tavlen i singlerne – Petersen pressede kinesiske Zhao Peng, der tidligere har slået nogle af Europas bedste spillere i Champions League, men to matchbolde var ikke nok mod stjernen, der vendte og vandt de fire sidste bolde i kampen.

BTK REKORD – ESLÖVS AI: 3-2
Chen Jian – Johan Axelqvist: 1-2 (6-11, 11-5, 4-11)
Christoffer Petersen – Zhao Peng: 1-2 (11-9, 9-11, 10-12)
Kristian Karlsson – Kasper Sternberg: 2-1 (11-8, 7-11, 11-7)
Chen Jian – Zhao Peng: 2-1 (11-13, 11-6, 11-3)
Karlsson/Petersen – Axelqvist/Mattias Stenberg: 2-0 (11-8, 11-5)

PINGISLIGAN (Foto: pingisligan.nu) PINGISLIGAN (Foto: pingisligan.nu)
Den bedste svenske herrerække er nu er omdøbt til Pingisligan – to danskere er på plads i den 10 hold store række: Kasper Sternberg, der spiller i mesterklubben Eslöv og Christoffer Petersen, som man finder i Helsingborgklubben, Rekord.

Det er ikke kun navnet, der er ændret i Sverige – fremover spiller man “lynkampe”, der afvikles bedst af tre sæt, hvilket skyldes en aftale med svensk TV4, der ville have ultrakorte kampe, der passede godt til TV.

Der spilles bedst af fem kampe, hvor der spilles efter OL-systemet – én spiller to singler, to spiller en single + en double, hvilket altså giver fem kampe i alt.

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 40 25 49 97
Kontaktperson e-mail: peter.sartz@dbtu.dk