Regnskabets time

Otte kampe resterer i STIGA Divisionens grundspil – herefter venter slutspillet, der påbegyndes om mindre end tre uger, og hvortil de seks deltagende hold allerede er fundet.

Det betyder dog ingenlunde, at der ikke er masser af spille for – fem af de seks slutspilskvalificerede klubber er i spil til en semifinaleplads, der betyder en “bye-runde”!

Inden der kigges på sidste spillerunde i grundspillet følger her nogle (tørre) facts om slutspillet:

I slutspillets første runde, kvartfinalerne, er to hold oversiddere – de to bedste placerede hold i grundspillet seedes direkte til semifinalerne, mens nr. 3-6 spiller kvartfinaler.

Nr. 3 vælger, som bedst placerede kvartfinaledeltager, modstander blandt de tre resterende hold.

Alle kvartfinaler, semifinaler og finalen spilles bedst af tre kampe (der spilles kun én bronzekamp) – såfremt de to første kampe ender med hver deres vinder, spilles den tredie og afgørende kamp på det i grundspillet bedst placerede holds hjemmebane.

Roskilde er sikre – resten er usikkert
Inden sidste spillerunde er kun én ting definitivt sikkert: Roskilde tager førstepladsen i grundspillet, og seedes dermed direkte til semifinalerne, og har samtidig førstevælgerretten til modstander heri, samt hjemmebanefordelen i evt. tredie og afgørende kampe i semifinale, hhv. finale.

I den anden ende af “slutspilstabellen” ligner København en næsten sikker nr. 6, og de kan højst avancere to pladser – KBTK mangler kun at spille en enkelt kamp, mens deres direkte modstandere i kampen om 4. og 5. pladsen, oprykkeren Vedbæk og OB, begge mangler at spille to kampe.

Netop Vedbæk står med gode chancer for avancement i sidste spillerunde, og måske kan det ende med en 2. plads og dermed en semifinaleseedning – de to modstandere er Team Nørreå og Kvik Næstved på hjemmebane, hvilket burde resultere i seks point, hvilket vil sætte pres på de øvrige.

Køge Bugt, der p.t. besætter den anden semifinaleplads, har det klart sværeste kampprogram – modstandere er Roskilde (hjemme) og OB (ude), så grundspilsandenpladsen er i høj grad i spil.

KØGE BUGT

En anden oprykker, tredieplacerede Vestegnen, er á point med Køge, men mangler kun at spille en enkelt kamp (ude mod Kvik) – en sejr i Næstved vil formentlig betyde at Køge skal have mindst fire points i deres to kampe for at holde Vestegnen bag sig.

Endelig er der OB, der er á point med Vedbæk – hvis sidste sæsons bronzevindere kan overkomme sølvinderne, Køge Bugt, i disses søndagskamp, er andenpladsen stadig indenfor rækkevidde for OB.

Skulle fynboerne få de maksimale seks points ud af rundens to kampe, er de dog stadig afhængige af pointtab for Vedbæk og at Køge Bugt ikke vinder begge deres to resterende kampe for at kunne nå andenpladsen, da kampscoren klart er i disses favør.

Herunder kan ses stillingen for de seks kommende slutspilshold, samt hele kampprogrammet for sidste spillerunde i STIGA Divisionen, der afvikles lørdag og søndag – de fleste (alle?) kampe kan følges via LIVE-ticker, hvortil der linkes fra forsiden af dbtu.dk…

1. Roskilde
2. Køge Bugt
3. Vestegnen
4. Vedbæk
5. OB
6. København
16 kampe – 46 points
16 – 32
17 – 32
16 – 30
16 – 30
17 – 28
 30-01-10  14:00   Århus v OB
 30-01-10  14:30   Kvik Næstved v Vestegnen
 30-01-10  15:00   Køge Bugt v Roskilde
 30-01-10  15:00   Vedbæk v Team Nørreå
 31-01-10  14:00   OB v Køge Bugt
 31-01-10  14:00   Århus v København
 31-01-10  14:00   Roskilde v Team Nørreå
 31-01-10  14:00   Vedbæk v Kvik Næstved

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man læse alle nyheder og se statistik fra indeværende sæson – på DR Min Sport kan man endvidere læse mere om STIGA Divisionen…

DR MIN SPORT

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 50 88 50 22
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk