Info om SD-semifinalerne

Bestyrelsen har behandlet en sag omkring indplacering af Volkswagen Cup på DBTU’s prioriteringsliste og en deraf mulig flytning af 2. og 3. semifinale. Bestyrelsen har truffet beslutning på baggrund af følgende:

Verdensforbundet ITTF har fra sæsonen 2010 indført en ny turnering – Volkswagen Cup. Turneringen er for verdens 8 bedste spillere – dog maksimalt én spiller pr. land.

Michael Maze er qua sin verdensranglisteplacering kvalificeret til denne turnering og DBTU’s landstræner har udtaget Michael Maze til turneringen.

Desværre har ITTF annonceret turneringen på et sent tidspunkt og desværre kolliderer den med de planlagte datoer for 2. og 3. semifinale i elitedivisionen for herrer.

DBTU har opfordret de implicerede klubber Roskilde og KBTK til at finde alternative datoer, således at semifinalerne kan afvikles uden at kollidere med Volkswagen Cup.

Desværre må vi konstatere, at KBTK og Roskilde Bordtennis ikke i fællesskab har været i stand til at finde en løsning som de kunne blive enige om.

Det er naturligvis skuffende, at klubber som DBTU har et tæt samarbejde med – både sportsligt og økonomisk – omkring talentcentre, international sparring og mange andre ting – ikke er i stand til at finde en fælles løsning.

DBTU’s bestyrelse har derfor – ud fra de kriterier som turneringen har fået hos ITTF – vurderet, hvor på DBTU’s prioriteringsliste ovenstående turnering skal kategoriseres ind.

ITTF opererer med 3 forskellige kategorier for turneringer:

R1 – OL, VM, World Cup. Optjente point ganges med faktor 2,0.

R2 – Commenwealth Games, Pro-Tour finale, Tournament of Champions, Volkswagen Cup og lignende turneringer. Optjente point ganges med faktor 1,5.

R3 – Europamesterskaber, Asiatiske mesterskaber, Europa Top- 2 og lignende. Optjente point ganges med faktor 1,0.

Turneringen er kategoriseret som en ”automatisk inkluderet turnering” i kategori R2. Dette er næsthøjeste kategori i verden, kun OL, VM og World Cup rangerer højere.

Ud fra ovenstående er det indlysende, at når den nye turnering rangerer over Europa TOP-12 og EM, så hører den til i kategori 1 på DBTU’s prioriteringsliste.

Ud fra dette har en enig bestyrelse besluttet at pålægge turneringsudvalget at flytte datoerne for 2. og 3. Semifinale i elitedivision herrer, så de ikke kolliderer med Michael Mazes deltagelse i Volkswagen Cup.

Deltagelse i turneringer med høj værdi på verdensranglisten er vitalt for DBTU’s muligheder for at opretholde højeste status hos Team Danmark og dermed opnå mest mulig støtte til udvikling af spillere som Michael Maze og vore andre landsholdsspillere på senior- og ungdomssiden.

Verdensranglisten danner grundlag for udtagelse til OL, kvalificering til hold-VM samt en mængde andre ting som påvirker vort elitearbejde.

Vi håber, at de to klubber som DBTU har et tæt samarbejde med omkring elitearbejdet får nogle gode og spændende semifinaler.

Roskilde BTK og KBTK er opfordret til at blive enige om spilledatoer datoer som ikke kolliderer med den periode hvor Michael Maze er i Kina og ikke har mulighed for at spille. Såfremt dette ikke kan ske inden mandag den 15. marts dikteres kampene flyttet og afviklet på følgende datoer:

2. semifinale den 1. april 2010
evt. 3. semifinale den 4. april 2010

Bestyrelsen håber på samarbejde fra klubberne og dermed også en sportslig afvikling af kampene.

Forfatter: Beckmann & Kronsell
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 13
Kontaktperson e-mail: dorte.kronsell@dbtu.dk