3. DM-TITEL TIL ROSKILDE

Roskilde Bordtennis er danske herreholdmestre for tredie år i træk – i den anden og sidste finalekamp slog de Køge Bugt med 5-2, hvilket også var sejrscifrene i den første kamp.

– og dermed blev Roskilde Bordtennis de første vindere af STIGA Divisionen nogensinde!

Tre DM-fnaler i træk mellem Roskilde og Køge – og tredie DM-guld i træk til Roskilde, mens Køge Bugt må nøjes med sølv, der kan føjes til medaljesamlingen, der nu rummer tre guldmedaljer og fire sølvmedaljer, som på imponerende vis er opnået de sidste syv sæsoner!

Der var højspænding til sidst, da Køge pressede på for en tredie og altafgørende finalekamp, men ikke i holdkampens spæde start – de to første singler gik begge til Roskilde uden sættab, da Michael Maze og Finn Tugwell gav de forsvarende mestre en perfekt start på anden akt af titelforsvaret.

MICHAEL MAZE (Foto: btk61.dk)FINN TUGWELL (Foto: btk61.dk)

Huang Hou Yu og Magnus Molin udlignede derefter til 2-2 – Roskilde havde ikke uventet rykket Allan Bentsen op i bedste parkryds i stedet for Tugwell, der i første finalekamp tabte 0-3 til Huang, men heller ikke han kunne slå kineseren, der trak det længste strå efter fire sæt, der alle endte 11-9.

Huang kom dog hurtigt ned på jorden igen, da han for anden kamp i træk tabte 0-3 til Maze – 3-2 til Roskilde, og så begyndte det at blive spændende i Roskilde Kongrescenter.

Bentsen mødte Fredrik Lundqvist, der ligeledes var blevet rykket op i bedste parkryds i fht. første finalekamp – og Lundqvist virkede instillet på at finaleserien skulle udi tre kampe, som i 2008:

For godt to år og seks finalekampe siden “chokerede” svenskeren Bentsen og Roskilde, da han i den allerførste finalekamp mellem de to klubber, pakkede den dengang suveræne førstemand sammen.

Lundqvist bragte sig foran med 2-0, og måske lurede overraskelsen og endnu en finalekamp:

Samme stilling var der nemlig i 2. parkrydskampen mellem Molin og Tugwell, som i den første kamp havde slået svenskeren med 3-1 – i 1. parkryds.

Men mere spænding var der ikke – begge Roskildespillere fik dog vendt kampene, og vandt begge med 3-2, hvilket altså sikrede Michael Maze, Allan Bentsen, Finn Tugwell og Casper Gammelmark DM-guldet, der altså var Roskildes tredie i træk.

ROSKILDE (Foto: Jens Luckenbach

STIGA Divisionen – Finale
2. FINALEKAMP
ROSKILDE – KØGE BUGT: 5-2
Michael Maze – Fredrik Lundqvist: 3-0 (11-4, 11-2, 11-8)
Finn Tugwell – Jonathan Groth: 3-0 (11-5, 11-7, 11-9)
Allan Bentsen – Huang Hou Yu: 1-3 (9-11, 9-11, 11-9, 9-11)
Casper Gammelmark – Magnus Molin: 1-3 (11-9, 5-11, 8-11, 9-11)
Maze – Huang: 3-0 (11-4, 11-9, 11-7)
Bentsen – Lundqvist: 3-2 (6-11, 8-11, 11-7, 11-7, 11-8)
Tugwell – Molin: 3-2 (9-11, 10-12, 13-11, 11-6, 11-4)

9/4 | Revanche i Rosklde?
Lørdag eftermiddag spilles den anden finalekamp i STIGA Divisionen, hvor Roskilde Bordtennis hjemme møder Køge Bugt – Roskilde vandt det første opgør på udebane, og er favoritter til at sikre sig mesterskab og guldmedaljer på hjemmebane.

Det første opgør Køge endte 2-5, og det kan blive svært for Huang Hou Yu at finde de to singlesejre, der skal til at presse Roskilde ud i en double-afgørelse, endsige tre af slagsen, der automatisk vil sende finalen i tredie og afgørende kamp.

Netop Huang stod for den ene sejr i den første finalekamp med 3-0 over Finn Tugwell, men spørgsmålet er om han får muligheden for at gentage denne sejr, eller om Roskilde rykker rundt på Tugwell og Allan Bentsen i de to parkryds.

Dette udelukker selvfølgelig ikke endnu en Huang-sejr lørdag eftermiddag – heller ikke mod Michael Maze, selvom det givetvis bliver en sværere skalp at tage for kineseren.

Magnus Molin vandt et enkelt sæt i den første finalekamp (1-3 mod Tugwell), og det er formentlig hos svenskeren, at Køge skal finde en ekstra sejr for at holde liv i finaleserien – om Molin i fald af føromtalte ombytning hos Roskilde så har bedre chancer mod Bentsen vil tiden vise.

MAGNUS MOLINMICHAEL MAZE

I næstbedste parkryds bliver både Bentsen og Tugwell meget svære at slå for Fredrik’ern Lundqvist og Nilsson – eller måske Jonathan Groth, der endnu ikke har fået chancen i slutspillet.

Casper Gammelmark er selvsagt Roskildekædens svageste led, og to sejre mod førsteårssenioren er givetvis et must for at Køge kan holde liv i finaleserien.

Herunder ses et forsigtigt bud på startopstillingerne til den anden og måske sidste finalekamp i STIGA Divisionen 2009/10 – kampen kan følges via LIVE-ticker, hvortil der linkes fra dbtu.dk, men bør følges fra tilskuerpladserne i Roskilde Kongrescenter, hvor der er serve off kl. 15:00…

STIGA Divisionen – Finale
2. FINALEKAMP
10. april – 15:00
Roskilde – Køge Bugt

Forventede holdopstillinger
ROSKILDE
Michael Maze
Allan Bentsen
Finn Tugwell
Casper Gammelmark
(He Ke Yi)
(Emil Sass)

Spillested
Roskilde Kongres- og Idrætscenter
Møllehusvej 15
4000 Roskilde

KØGE BUGT
Huang Hou Yu
Magnus Molin
Fredrik Lundqvist
Fredrik Nilsson
(Jonathan Groth)
(Joakim Andersson)

7/4 | Første stik til Roskilde
Roskilde Bordtennis synes godt på vej mod deres tredie DM-titel i træk – i den første finalekamp i STIGA Divisionen vandt de seneste to års forsvarende mestre på udebane over de to seneste år vicemestre, Køge Bugt, der hjemme måtte lægge rygstykker og bordplader til et nederlag på 2-5.

For Roskilde vandt Michael Maze to sejre uden sættab i 1. parkryds, mens Allan Bentsen præsterede det samme i 2. parkryds – Finn Tugwell stod for den sidste pind for Roskilde (i 1. parkryds).

De to KB-sejre kom i hus via Huang Hou Yu (1.) og Fredrik Lundqvist (2.) – begge uden sættab.

Af de syv singlekampe i den første finale blev hele seks for øvrigt vundet med 3-0 – en med 3-1.

MICHAEL MAZE (Foto: btk61.dk)FINN TUGWELL (Foto: btk61.dk)ALLAN BENTSEN (Foto: btk61.dk)

STIGA Divisionen – Finale
1. FINALEKAMP
KØGE BUGT – ROSKILDE: 2-5
Huang Hou Yu – Michael Maze: 0-3
Fredrik Lundqvist – Casper Gammelmark: 3-0
Magnus Molin – Finn Tugwell: 1-3
Fredrik Nilsson – Allan Bentsen: 0-3
Huang – Tugwell: 3-0
Molin – Maze: 0-3
Lundqvist – Bentsen: 0-3

Meget tyder dermed på, at Roskilde Bordtennis om kort tid kan hæve både mesterskabspokal og DBTU’s præmiecheck på 5.000 kr. efter endnu en DM-titel, som altså vil være den tredie i træk.

Køge Bugt har dog givetvis ikke givet op endnu, og vil gøre hvad de kan for at undgå det tredie finalenederlag i træk – det næste og måske sidste finaleslag slåes lørdag eftermiddag i Roskilde, hvor der er serve off kl. 15:00, hvor Køge Bugt altså skal have en sejr for at holde liv i DM-finalen.

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man læse alle nyheder og se statistik fra indeværende sæson – på DR Min Sport kan man endvidere læse mere om STIGA Divisionen…

DR MIN SPORT

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 50 88 50 22
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk