Tætte afgørelser

Weekendens fem kampe i STIGA Divisionen bød på tætte afgørelser – i to måtte den afgørende double tages i bruge for at finde vinderen, mens alle otte singler blev spillet i endnu to opgør.

Roskilde satte point til for anden kamp i træk, mens er stadig ubesejrede i 2010/11-sæsonen, trods en ikke-optimal holdopstilling mod formstærke OB, der pressede mestrene ud i Sudden Double.

Allan Bentsen og Finn Tugwell stod for de fem sejre – fire singler i 1. parkryds + den afgørende double, mens Andy Pereira og Rasmus Klein-Døssing tog gæsternes fire pinde i nederste parkryds.

Tugwell var snublende tæt på nederlag mod Daniel Reed, men 4-10 i femte og afgørende sæt blev vendt til 15-13, og dermed hjemmesejr – der var altså ikke langt til Roskildes første SD-nederlag!

FINN TUGWELL (Foto: Jens Luckenbach)

Foruden RB v OB blev også kampe mellem Vestegnen og Team Nørreå afgjort efter Sudden Double – hjemmeholdet sikrede sig sejren og det ekstra point qua bl.a. to “obligatoriske” sejre til Fan Gao, der slog sin landsmand Houang Hou Yu, da han vendt 10-11 i 5. sæt til sætsejr på 13-11.

Team Nørreå stillede for første gang op i hvad man må formode er stærkeste opstilling, men trods dette blev det til nederlag mod et af midterholdene, og de semifinaleambitiøse jyder skal finde helt andre takter frem, hvis der skal spilles om medaljer til foråret – eller måske justere målsætningen.

Rundens anden topkamp blev spillet mellem Vedbæk og København, og her viste hjemmeholdet sig som det stærkeste – med Christian Kongsgaard i spidsen slog de KBTK med 5-2, og den regerende danmarksmester tog undervejs pynten af Li Moding og Kasper Sternberg med samlet 6-1.

CHRISTIAN KONGSGAARD (Foto: Jens Luckenbach)

Kvik Næstved spillede to SD-hjemmekampe i weekenden, der begge nedte med resultatet 5-3.

Modstanderne var Vedbæk og Søhøjlandet, og kampene gav en sejr og et nederlag til Kvik, men noget overraskende kom sejren mod førstnævnte – svenske Andreas Engblom stod for to af de fem pinde, mens landsmanden og juniorspilleren, Anthony Tran, fik en flot skalp mod Martin Monrad.

Søndag var Søhøjlandet på besøg, og de kunne tage hjem Silkeborg (eller Sverige) med alle tre points – Wang Jian Feng og Peter Greczula sørgede for de første SD-points til jyderne.

Herunder kan ses ugens resultater fra STIGA Divisionen:

OB – Vestegnen: 5-1
Kvik Næstved v Vedbæk: 5-3
Kvik Næstved v Søhøjlandet: 3-5
Roskilde v OB: 5-4
Vestegnen v Team Nørreå: 5-4
Vedbæk v København: 5-2

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man finde links til resultater og stillinger, samt læse mere om landets to bedste seniorrækker, Elitedivisionen for Damer og STIGA Divisionen.

Via linket herunder kan man læse optakter og referater fra DED og SD hos DR Min Sport…

DR MIN SPORT

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 50 88 50 22
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk