MIF mod topplacering

I lørdags var Malmø IF ‘s dameelitespillere i ilden mod ligaens rosin i pølseenden Storfors BTK og indehaverne af 5. pladsen Ängby SK. Malmø ligger selv nr 4 med 3 point op til nr 1.

Jeg lagde stærkt ud med en bekvem sejr på 3-1 over Storfors 1. dame, den defensive bosnier Sonja Obradovic. Det var noget Malmøs hjemmepublikum kunne lide!

Med en føring på 1-0 og tilskuernes opbakning i ryggen, kunne Malmøs 1. dame, Eldijana Bentsen, stille og roligt vinde 3-0 over den norske landsholdsspiller, Marthe Nielsen.

Storfors 3. dame havde ikke meget at byde på mod Malmøs tidligere svenske ungdomslandsholdsspiller, Veronica Mattiason, og så stod den hurtigt 3-0 til værterne.

Dernæst skulle Eldijana prøve kræfter med Obradovic, men hun kunne desværre ikke finde formlen mod den meget defensive spillestil og tabte 1-3. Veronica og jeg spiller en solid double og vandt da også problemfrit 3-0 og kunne kalde sig sejrs”damer” med sammenlagt 4-1 over Storfors.

I dagens anden kamp mod Ängby var der straks mere spænding om slutresultatet. Modstanderne havde nemlig en 1. dame, der voldte lidt for mange problemer.

Eldijana lagde ud mod den hårdtslående Maria Engelson og vandt 3-1.

I anden kamp spillede jeg til tider en rigtig god kamp mod Caroline Wersäll, men takket være en måske lidt urimelig dommerkendelse og mangel på fokus i de afgørende momenter, trak jeg det korteste strå og led et nederlag på 9-11 i 5. sæt.

Veronica spillede udmærket mod deres 3. dame og vandt igen 3-0. Som sagt så havde modstanderne en god 1. dame i Wersäll, og hun slog da også Malmøs egen 1. dame, Eldijana, rimeligt klart 3-1.

Nu stod den 2-2, og nerverne sad uden på tøjet hos begge holds coaches.

Ängby forsøgte sig med en joker i doublen, den defensive Linda Bergstrøm, men netop deffere er min yndlingsmodstandere, så jeg loopede og slog på alt, mens Veronica havde mange gode server i ærmet og fuldte godt op på sin makkers angreb. Dette gode spil førte til en 3-2 sejr til Malmø.

Vi har to samlinger mere i hhv Helsingborg og Stockholm, hvorefter der er kvartfinaler. Vores mål for sæsonen er at komme i semi, men trods et afbud fra Eldijana næste gang, så håber og tror jeg, at det nok skal lade sig gøre.

På dbtu.dk kan man under Links se resultater, kampprogram og stilling, samt individuel statistik fra Elitserien Damer, samt besøge den p.t. eneste danskerdameklub i Sverige, Malmö IF…

SABINE BORRE LARSEN

Forfatter: Sabine Borre
Kontaktperson tlf.: 50 88 50 22
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk