Nyhedsbrev + Top 12-rapport

Dommerarbejdsgruppen, DAG, har netop udsendt deres seneste nyhedsbrev – fremover vil disse blive bragt på dbtu.dk, hvor der denne gang også er en rapport fra Europa Top 10 for Ungdom:

Uddannelse af dommere
Vi er kommet godt i gang med udvikling af dommere, og der er blevet taget meget positivt imod udviklerne af alle. Vi vil fortsætte med at udvikle dommere ved DM og evt ved top 12.

Der vil henover foråret bliver evaleret på de udviklinger, der er lavet i forhold til processen og opfyldelse af formål, og så vil vi tage dette emne med på opstartsmøderne i august til gavn og glæde for os alle og dansk bordtennis.

Der er blevet afholdt dommerkursus på Tjele Efterskole som vi plejer for eleverne, og der var denne gang deltagelse af udefra, altså en potentiel ny dommer.

Der vil blive forsøgt afholdt et dommerkursus på Sjælland inden sommerferien. I er derfor meget velkomne til at sprede det glade budskab.

DOMMERE

Procesforbedringer
Dag arbejder med definering af en proces for påsætning af internationale dommere.

Første skridt i at fastlægge en ny proces har været udsendelse af skema til afdækning af ønsker hos de internationale dommere. DAG har på baggrund af de indsendte skemaer udarbejdet en oversigt.

Derudover arbejder DAG med at udarbejde sæt udtalelseskriterier for internationale dommere. Vi prøver også at udvikle et system til overvågning af de enkelte internationale dommeres status i forhold til recertificering.

DAG vil i resten af denne sæson sende alle invitationer ud, så kan alle melde tilbage som tidligere.

Vi skal i den forbindelse bede om, at deadline for tilbagemelding overholdes både af hensyn til ens dommer kolleger,af hensyn til arrangørerne og af hensyn til DBTU der også har en deadline i forhold til fremsendelse af nominering.

Det er fortsat DAG, der er ansvarlige for udtagelse af dommere til mesterskaberne (DM, EM og VM).

Afvikling af Double ved DT kamp
Vi er af blevet spurgt af nogle af klubberne i Stiga Divisionen om antallet af dommere ved afvikling af doublekampen ved en DT kamp.

Begge påsatte dommere forventes at dømme under doublen. Man fordeler selv dommer rollerne imellem sig inden kampen påbegyndes.

VM 2011
Et stort tillykke til Finn Jensen, der efter nominering er blevet udtaget som dommer til VM i Rotterdam i maj.

DM Ungdom
Der vil ske ændringer med hensyn til DM-Ungdom og Top 12, hvor det er meningen, at vi kun skal dømme på 2. dagen ved DM-Ungdom, hvor semifinaler og finaler i alle rækker forventes afviklet – også i stedet have dommere på Top 12 på dag 2, det endelige koncept, bliver sendt ud snarest.

Oversigt over udtagede overdommere til DM og Top 12
DM Senior: Flemming Vitved + Allan Sørensen
DM Ungdom: Jens Gullberg + Steen Andersen
DM Veteran: Flemming Larsen
Top 12: Jan Smidstrup

Vi takker for de gode spøgsmål, udfordringer m.m. og håber meget I fortsat vil medvirke til vores allesammen faglige udvikling – på forhånd tak og på gensyn i den næste udgave.

Mark Beckmann har sendt denne rapport fra sit virke som dommer ved ungdoms top 10 i Østrig – herunder får I en lille rapport for hvordan det var i Werner Schlager Academy i Østrig.

Selve hallen var som bygget til bordtennis turneringer, og det virker også som om at det kommer til at være et rigtigt godt sted for unge bordtennisspillere at få deres træning.

Selve turneringer var et alle møder alle system.

Da der kun blev spillet på 5 borde af gangen var vi blevet delt op i dommergrupper af 3, en blubadge en whitebadge og en whitebadge/østrigsk national dommer.

Dette syntes jeg var en rigtig god måde at gøre det på, for det betød at os yngre dommere kunne lære rigtig meget af de rutinerede. BB dommerne “evaluerede” os efter hver kamp og der blev snakket om hvad der kunne ændres på og hvad der kunne gøres godt.

Jeg syntes den her måde var en rigtig god måde at gøre det på, til mindre turneringer, det eneste der var lidt hårdt var, at når man dømte på bord 1, der var et fjernsynsbord, skulle den tredje dommer i gruppen side som hjørnetæller, hvilket betød at man havde 7-8 kampe i streg, kun med pause, hvis man havde en kort kamp.

Overdommerne lagde vægt på vi skulle fokusere på serverne, så de unge spillere kunne lære at serve ordentligt. Der blev også lagt vægt på, i dommerbriefingen, at Italiens grå trøje helst ikke skulle tillades.

Selv syntes jeg det var et rigtig godt stævne, jeg lærte rigtig meget af.

MARK BECKMANN (Foto: Jens Luckenbach

Forfatter: Beckmann & Søndergaard
Kontaktperson tlf.: 20 29 97 17
Kontaktperson e-mail: hps.ps@mail.tele.dk