Cementering af Roskilde

STIGA Divisionens grundspil blev søndag afsluttet med fire storsejre, hvilket markerede afslutningen på første del af sæsonen i landets bedste herrerække.

Roskilde afsluttede sæsonen med at besejre grundspillets nr. 4, Vedbæk, der dog manglede den sygdomsramte danmarksmester og førstemand, Christian Kongsgaard, med 5-1, og cementerede dermed førstepladsen i rækken, og fastholdt samtidig positionen som ubesejrede i grundspillet.

I sæsonens næstsidste grundspilskamp blev det til udesejr mod OB, der blev besejret med 5-4 i Odense – hjemmeholdet førte med 4-3, men RB lukkede derefter med to sejre.

FINN TUGWELL (Foto: RB)

OB havde chancen for andenpladsen inden sidste spillerunde, men med nederlaget til Roskilde, samt Københavns lørdagssejr over Vedbæk, var trediepladsen en realitet inden søndagens kamp.

København “fejrede” andenpladsen og semifinaleseedningen, der altså blev sikret lørdag, med hjemme at tabe med 0-5 til netop OB i sæsonens sidste kamp.

KBTK var uden Kasper Sternberg, men interessant om dette resultat alligevel kommer til at sidde en smule i baghovedet hos københavnerne, skulle de to klubber mødes senere i slutspillet.

Slutspillet indledes om to uger med de første kvartfinaler: OB får som grundspilstreer lov at vælge kvartfinalemodstander, og valget står mellem Team Nørreå og Vestegnen – et godt bud må være at odenseanerne vælger sidstnævnte, der umiddelbart virker som den mindst farlige modstander.

RASMUS KLEIN-DØSSING (Foto: Jens Luckenbach)

De to toplister fik begge klare “vindere”: 1. parkryds toppes af Allan Bentsen, der med sine 21 sejre ganske vist kun var en enkelt pind foran den kinesiske duo, Fan Gao (Vestegnen) og Huang Hou Yu (Team Nørreå), men Roskildespilleren brugte fire kampe mindre end kineserne til at opnå sejrene.

Bentsen måtte undervejs kun indkassere nederlag til Huang og Kasper Sternberg (København) – en yderst solid præstation af Bentsen, der har domineret rækken i fire sæsoner i træk!

I 2. parkryds var det Vedbæks Jonathan Groth, der med 16 sejre var bedst blandt de næstbedste – Groths nærmeste forfølgere var OB-duoen Rasmus Klein-Døssing (12 sejre) og Andy Pereira (11), samt Team Nørreås Tobias Lau, der ligesom Pereira opnåede 11 sejre, men efter fem kampe mere.

ALLAN BENTSEN (Foto: RB)JONATHAN GROTH (Foto: Jens Luckenbach)

Herunder kan ses alle resultater fra sidste spillerunde + slutstillingen i grundspillet:

OB – Kvik Næstved: 5-1
Team Nørreå – Vestegnen: 5-0
København – Vedbæk: 5-1
OB – Roskilde: 4-5
Søhøjlandet – Kvik Næstved: 5-3
Søhøjlandet v Vestegnen: 1-5
Team Nørreå v Kvik Næstved: 5-0
København v OB: 0-5
Roskilde v Vedbæk: 5-1
1 Roskilde 14 kampe – 38 points
2 København 14 – 31
3 OB 14 – 29
4 Vedbæk 14 – 22
5 Team Nørreå 14 – 20
6 Vestegnen 14 – 15
7 Kvik Næstved 14 – 7
8 Søhøjlandet 14 – 6

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man finde links til resultater og stillinger, samt læse mere om landets to bedste seniorrækker, Elitedivisionen for Damer og STIGA Divisionen…

KASPER STERNBERG (Foto: Jens Luckenbach)

19/2 | Alt afgjort i STIGA Divisionen
På næstsidste spilledag i STIGA Divisionen faldt alt på plads for de syv hold, der – i større eller mindre grad – havde noget at spille for i sidste spillerunde.

Resultaterne magede det således, at grundspilsplaceringerne fra 1 til 6 er afgjort – det er nu udelukkende et spørgsmål om hvilke hold, der bliver sidst og næstsidst i grundspillet.

Roskilde fastholdt førstepladsen, som de har indtaget fra sæsonens første spilledag – og København sikrede sig andenpladsen og dermed den anden semifinaleseedning i slutspillet.

OB og Vedbæk bliver nr. 3, hhv. 4 i grundspillet, hvilket betyder de får hjemmebane i en evt. tredie kvartfinalekamp – odenseanerne får endvidere lov at vælge kvartfinalemodstander, og valget står mellem Team Nørreå og Vestegnen, der slutter på to sidste slutspilsgivende grundspilsplaceringer.

Kvik Næstved og Søhøjlandet slutter på de nederste pladser, men da rækken er underbemandet med dens otte hold i stedet for de 10, der skulle være, er der ingen nedrykning i denne sæson.

NICHLAS MIDDELHEDE (Foto: Jens Luckenbach)

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 50 88 50 22
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk