Gyseropgør i Bjerringbro

Dårligt har cellouidstøvet lagt sig efter weekendens DM for Senior i Odense, inden Danmarks bedste bordtennisspillere igen går til bordene, når de første kvartfinaler i STIGA Divisionen afvikles tirsdag.

Udgangspunktet i de to SD-kvartfinaler er vidt forskellige – i den ene er der en klar favorit, mens det i den anden er meget svært at forudsige/gætte/tippe hvem der vinder.

I Greve tager grundspillets nr. 6, og dermed det dårligst placerede slutspilshold, Vestegnen, imod OB, der både i kraft af slutplaceringen som nr. 3, og deres form, er klare favoritter til både sejr i aftenens kvartfinale, og til avancement til semifinalerne.

SEBASTIAN HAACK (Foto: Jens Luckenbach)

Formen er som nævnt en væsentlig del af favoritværdigheden – OB har fået point i samtlige årets kampe, og det er kun blevet til pointtab mod de suveræne grundspilsvindere fra Roskilde, der – i Odense – knebent besejrede dem med 5-4 i sæsonens næstsidste grundspilskamp.

Nå man oven i det lægger at grundspilstreerne i sæsonens to kampe mod aftenens værter har vundet samlet med 10-1, så bliver det svært for odenseanerne at undsige sig favoritværdigheden.

Profilerne på de to hold er kinesiske Fan Gao for Vestegnen, der sluttede på en delt andenplads i 1. parkryds’ topliste, mens det for OB er Morten Hyrup og engelske Daniel Reed, der i denne sæson begge har slået adskillige profiler i STIGA Divisionen – bl.a. Fan Gao!

OB (Foto: OB)

I den anden kvartfinale står grundspillets nr. 4 og 5 – Vedbæk og Team Nørreå – overfor hinanden, og kvartfinaleserien indledes hos sidstnævnte i Bjerringbro.

– og var det nemt at finde favoritten i den anden kvartfinale, er det tæt på umuligt i denne!

Kigger man på grundspilsformen og de indbyrdes opgør, er der fordel til Team Nørreå – jyderne har slået deres kvartfinalemodstander i begge grundspilsopgør, og selvom det i begge tilfælde var med mindst mulig margin, 5-4 efter Sudden Double, så tæller det naturligvis på plussiden.

Formæssigt har aftenens værter vundet fire af årets fem SD-kampe, men to af disse var mod rækkens bundhold (Kvik Næstved og Søhøjlandet).

ERIK ÅHMAN (Foto: Team Nørreå)

Vedbæk har kun vundet en enkelt grundspilskamp i 2011 (Søhøjlandet), og man afsluttede med at tabe 2 x 5-1, men det var til gengæld til rækkens to bedste hold (Roskilde og København).

Vedbæks førstemand, Christian Kongsgaard, har været plaget af sygdom i de fleste af årets kampe, og det bliver formentlig afgørende for holdets chancer, at han er helt klar til kvartfinalerne.

Til gengæld viste nordsjællændernes øvrige fire spillere fin form ved weekendens DM, så umiddelbart ser der ud til at være flere individuelle plusser end minusser for Vedbæk.

Hos Team Nørreå er det primært Huang Hou Yu, man sætter sin lid til – kineseren delte andenpladsen på toplisten i øverste parkryds, og mon ikke der forventes to sejre fra hans hånd.

VEDBÆK (Foto: Vedbæk)

Herunder kan ses kampprogrammet for kvartfinalerne – de samlede vindere herfra møder Roskilde og København, der qua deres grundspilsplaceringer som nr. 1 og 2, er seedede til semifinalerne.

OB – VESTEGNEN
Tirsdag d. 8. marts, kl. 19:00: Vestegnen – OB (i Greve)
Fredag d. 11. marts, kl. 19:00: OB – Vestegnen (i Odense)
*Ultimo marts: OB – Vestegnen (i Odense)

VEDBÆK – TEAM NØRREÅ
Tirsdag d. 8. marts, kl. 19:00: Team Nørreå – Vedbæk (i Bjerringbro)
Lørdag d. 12. marts, kl. 15:00: Vedbæk – Team Nørreå (i Nærum)
*Mandag d. 14. marts, kl. 19:00: Vedbæk – Team Nørreå (i Nærum)

*/Spilles kun hvis de to første kvartfinaler får hver deres vinder

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man finde links til resultater og stillinger, samt læse mere om landets to bedste seniorrækker, Elitedivisionen for Damer og STIGA Divisionen…

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 50 88 50 22
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk