Klare favoritter i Højby

Efter et veloverstået DM for Senior i Odense sidste weekend, rettes fokus endnu en gang mod Fyn, hvor årets Danmark Top 12 afvikles – Højby S & G byder sammen med DBTU velkommen!

Som så ofte før er der nogle store favoritter i de respektive rækker – herunder en kort gennemgang af de største, samt lidt om podiekandidater og outsidere…

Hos damerne er det den nykårede danske damedoublemester og tredobbelte DM-finalist fra sidste weekend, Pernille Agerholm, der må bære favoritværdigheden – Agerholm har, pga. klubkampe i Tyskland, stort set ikke spillet i Danmark i denne sæson, så det er spændende hvad der venter.

Udfordrerne i rækken er Mie Jacobsen, Stefanie Christensen og Simone Dueholm – en spændende outsider finder man i Li Qiu Xia, som måske kan sørge for den første kinesiske Top 12-sejr…

MIE JACOBSEN (Foto: Jens Luckenbach)

Renser Reenberg?
Hos de ældste “herrer”, er det Asbjørn Reenberg, der ligner spilleren man skal slå – Reenberg har vundet de to seneste afdelinger af DBTU’s Grand Prix, så formen er hvor den skal være.

Reenbergs doublemakker ved DMS, Sebastian Haack, er førsteudfordreren – Haack/Reenberg vandt en flot bronzemedalje med hjem fra Odense, og måske kan Haack presse makkeren i Højby.

De øvrige kandidater til podieplaceringerne er Emil Madsen, der ligesom Reenberg har vundet to GP-afdelinger, Ruben Jensen og måske Jacob Reuther.

Sidstnævnte har det med at overraske ved de helt store begivenheder, som ved sidste års DM for Ungdom, hvor han gik hele vejen, så måske…

SEBASTIAN HAACK (Foto: Jens Luckenbach)

HERRE JUNIOR
Asbjørn Reenberg, København
Sebastian Haack, Greve
Emil Madsen, Sisu/MBK
Ruben Jensen, OB
Rasmus Brunbjerg, Århus
Jacob Reuther, Hillerød
Ricki Krog, Greve
Viktor Stilling, Brønshøj
Mads Jørgensen, Holme-Olstrup
Peter Harslund, Hillerød
Michael Jørgensen, Søhøjlandet
Kasper Petersen, Brøndby BC

DAME U21/JUNIOR
Pernille Agerholm, Rønde
Mie Jacobsen, Århus
Li Qiu Xia, Sjørring
Stefanie Christensen, Sisu/MBK
Simone Dueholm, Greve
Linnea Hindersson, Brøndby BC
Katrine Møller, Køge Bugt
Henrietta Nielsen, Søhøjlandet
Mette Skjoldager, Roskilde
Louise Andreassen, Team Nørreå
Maja Østergaard, Grenå
Vakant

ASBJØRN REENBERG (Foto: Jens Luckenbach)PERNILLE AGERHOLM (Foto: Jens Luckenbach)

Lillle Lind
I drengerækken finder vi den formentlig største favorit af alle – og yngredrengespillleren Anders Lind bliver svær at slå for hans 11 ældre modstandere!

Danmarks seneste internationale “barnestjerne”, der allerede nu har etableret sig som Europas bedste i sin årgang, og som så småt er begyndt at udfordre de ældre spillere, vil ikke få noget foræret hjemme i Danmark, men det bliver en udfordring at fratage “lille” Anders Top 12-titlen.

Udfordrerfeltet er både bredt og godt – det tæller bl.a. en hel håndfuld spillere fra Amager BTK, der søndag eftermiddag meget nemt kan indtage en eller flere podiepladser i Højby.

Foruden Amagerdrengene, er det Nikolaj Thomsen og Jacob Hansen, der formentlig vil stå først i køen, når der skal uddeles pokaler søndag eftermiddag…

Feberfri favorit?
Hos pigerne og yngrepigerne finder vi endnu en storfavort:

Førsteårspigespilleren Emma Højlund har kun én gang i denne sæson tabt til en anden dansk pige/yngrepige-spiller, så favoritværdigheden er svær at komme udenom for Højlund, der dog har døjet med feber i denne uge, og sygdom har før væltet en større favorit end hende.

Bornholmerduoen, Karoline Mortensen og Nicoline Kofoed, der netop har vundet holdmesterskabet i damejuniorrækken, er de måske bedste bud på udfordrere til Højlund.

Louise Karoline Jacobsen og puslingespilleren Sophie Walløe er de næste bud på podieplaceringer hos de yngste damer, hvor der synes at være bedre bredde end tidligere…

SOPHIE WALLØE (Foto: Jens Luckenbach)

PIGE/YNGRE PIGE
Emma Højlund, Sisu/MBK
Karoline Mortensen, Bornholm
Nicoline Kofoed, Bornholm
Louise Karoline Jacobsen, Smørum
Sophie Walløe, Ballerup
Karoline Petersen, Brøndby BC
Cecilie Lind, København
Rikke Holst, Brøndby BC
Sofie Egeholt, Ballerup
Anne-Sophie Andersen, Søhøjlandet
Malene Kaag, Søhøjlandet
Anisha Iyer, Greve
DRENGE
Anders Lind, København
Claus Nielsen, Amager
Nikolaj Thomsen, Sisu/MBK
Tobias Rasmussen, Amager
Ian Lundqvist, Amager
Jacob Hansen, Team Nørreå
Kasper Furbo, Greve
Marc Kynde, Århus
Kasper Rasmussen, Amager
Micki Herskind, Amager
Simon Christensen, Søhøjlandet
Sebastian Sørensen, Albertslund

EMMA HØJLUND (Foto: Jens Luckenbach)ANDERS LIND (Foto: Jens Luckenbach)

Konstant kvartet
I Yngre Drenge ligner det en kvartet, der skal gøre op om sejren og podieplaceringerne:

Andreas Dilling, Thomas Hansen, Nicolai Michel De Voss (afbud) og Ivan Ou skiller sig ud på ratinglisten, og har gjort det samme i den samlede stilling i Grand Prix-serien, så mon ikke vinderen skal findes blandt disse.

YNGRE DRENGE
Andreas Dilling, Roskilde
Thomas Hansen, Team Nørreå
Ivan Ou, Brønshøj
Kasper Michelsen, Allerød
Lasse Brink Kær, Team Nørreå
Daniel Pedersen, Skagen
Rasmus Lennert, Roskilde
Jeppe Spottog, Holme-Olstrup
Philip Jørgensen, Ølstykke-Slangerup
Oliver Them, Esbjerg
Andreas Fehrn, København
Andreas Hjortskov, Brønshøj

Hos medarrangøren af Danmark Top 12, Højby S & G, kan man se udførlige informationer om weekendens turnering – se mere via linket herover.

Under Mesterskaber & Stævner -> Grand Prix & Top 12 kan man læse mere om turneringen – læse alle de tidligere bragte nyheder, se statistik, samt se programmet til årets Danmark Top 12…

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 50 88 50 22
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk