Nyheder & Noter fra VM 2011

To danske formandsposter
Dansk bordtennis fik to formandsposter, da der var nyvalg til de ni komiteer i ITTF.

Jens Erik Linde blev nyvalgt formand for veterankomiteen og Arne Madsen beholder formandsposten for mediekomiteen, som han har haft siden 1997. Herudover er Dorte Kronsell medlem af Board of Directors.

Dansk dommer fik blue badge
Preben Søndergaard dansk dommer ved VM bestod blue badge eksamen, hvilket er den fineste uddannelse indenfor bordtennisverdenen. Det betyder han rykker op i bedste kategori af dommere.

Deltagerne var mellem 10 og 58 år
Den ældste deltager ved VM var 58 år. Det var Anibal Lopez fra hollandske Antiller. Den yngste var Grivat Azizkhodjaev fra Uzbekistan med sine 10 år. Den danske alderspræsident Allan Bentsen kom med sine 42 år kun ind på en aldersmæssig 13. plads.

ITTF det internationale bordtennisforbund har nu 215 medlemmer
De sidste fem blev optaget på kongressen:
– Wallis and Futuna
– Curacao I stedet for Netherlands Antilles
– Tokelau
– Antigua-Barbuda
– Mozambique
– British Virgin Islands

Bordtennis er nu det næststørste idrætsforbund efter Vollyball, der har 222 medlemmer.

Ping-Pong diplomatiet genopstår
ITTF og organisationen Peace and Sport har indgået en aftale om en turnering mellem tidligere krigsodstandere – 21 og 22. november mødes disse lande i et nyt ping pong diplomati i Doha, Qatar.

Ping pong diplomatiet opstod I 1972, da Kina inviterede det amerikanske bordtennislandshold på besøg I Kina, hvilket senere medførte en normalisering mellem de to lande.

10 lande er inviteret: Kina, Japan, Indien, Pakistan, Nord- og Sydkorea, Rusland, USA, Qatar, Iran

Japan bliver VM værter i 2014
Tokyo bliver vært for VM i 2014. ITTF vedtog enstemmigt at tildele Japan værtsskabet i sympati med de japanske ønsker om så hurtigt at genskabe optimismen og normale tilstande i Japan.

Det bliver Yoyogi stadium i Tokyo som bliver rammen om mesterskaberne som den var det i 1983.

Det var dengang det danske hold vandt en sensationel sejr over Tyskland med 5-4 efter at have været bagud 0-4. Holdet bestod af Claus Pedersen, Lars Hauth og Kim Kartholm med den i fodbold kendte træner, Ove Christensen som landstræner.

VM i 2012 spilles i Dortmund og i 2013 i Paris

Ny aldersrekord
Jean-Michel Saive, Belgien deltog i VM for 20 gang i træk. Det er et mere end den tidligere rekordholder Victor Bana. “Jeg bliver ved lige så længe, jeg synes det er sjovt”, siger Saive.

Debut nr. 62
Jonathan Groth fik debut i Rotterdam. Hermed blev han den 62. danske herrespiller ved et VM.

Forfatter: Arne Madsen
Kontaktperson tlf.: 21 70 49 28
Kontaktperson e-mail: arne.madsen@dbtu.dk