“Guld-fireren” slog til igen

Torsdag, den 26. maj tog 18 bordtennisspillere fra Hvidovre, Søhøjlandet, Nørreå, Nykøbing Mors og Midtjylland til Sverige, hvor de deltog i EM indenfor KFUM Idræt. Da der samtidig blev afviklet EM i håndbold blev det samlede antal danske deltagere inklusive leder ca. 60 personer.

Følgende bordtennisspillere deltog ved mesterskaberne som blev afviklet i Trollhättan:

Herre Senior: Jesper Nedergaard, Morten Steffensen, Henrik Poulsen, Gorm Roesgaard, Patrick Andersen og Benny Vestergaard

Dame Senior: Pernille Søndergaard og Ahn Pedersen

Herre Junior: Thomas Sørensen, Mathias Christensen, Sebastian Valsted, Bjarke Lysdal, Daniel Egeberg og Jacob Berg Mariussen

Dame Junior: Malene Kaag, Sarah Nielsen, Alberte Valsted og Mette Vorre

Der blev afviklet mesterskaber i 4 discipliner (single, double, mixed double og 2-mands hold), og det var specielt spændende om ”Guld-fireren” fra mesterskaberne i Dresden (2009) Pernille Søndergaard kunne forsvarer sine titler, da Pernille på grund af en skulderskade var svækket.

DANMARK

2-mands hold
I herrerækkerne blev der lagt ud med puljekampe (3 holds puljer) mens der i damerækkerne blev spillet mod alle (der deltog 5 hold).

I herre senior nåede Jesper Nedergaard/Morten Steffensen kvartfinalen, hvor de efter meget tætte kampe måtte se sig besejret af de senere sølvvindere fra Tyskland.

I herre junior var det dansk dominans. Guld blev det til Thomas Sørensen/Mathias Christensen, sølv til Sebastian Valsted/Daniel Egeberg og bronze til Bjarke Lysdahl/Jacob Berg Mariussen.

I dame senior tabte Pernille Søndergaard/Ahn Pedersen den første kamp med 3-2 til Sverige. Da Tyskland 1 senere slog Sverige med 3-1, var der lagt op til et drabeligt opgør i den sidste kamp – netop mod Tyskland 1. Skulle Danmark hente guldmedaljer var kravet en 3-0 sejr over Tyskland 1.

Damerne holdt til presset, og kunne med sejr i doublen gå fra banen som europamestre.

I dame junior måtte vi sande, at de 3 hold fra Tyskland var en klasse bedre en vores spillere, så der var ingen medaljer at hente, men pigerne leverede en flot indsats, og kæmpede det bedste de havde lært.

Mixed double
I seniorrækken havde vi 2 par med, og begge par gik videre fra gruppespillet. I semifinalen stødte de på hinanden, så vi var sikret én finaleplads.

Det blev Jesper Nedergaard/Pernille Søndergaard som trak det længste strå i semifinalen, og de holdt hele vejen da de i finalen besejrede Tyskland 1.

Den 3. guldmedalje (Pernilles 2. guld) var en realitet. Morten Steffensen/Ahn Pedersen fik en velfortjent bronze.

I juniorrækken havde vi 4 par med. Det var kun Thomas Sørensen/Malene Kaag, som kvalificerede sig til de videregående kampe. I semifinalen var det, trods flot spil, så slut. Den tyske overmagt var for stor, men det blev trods alt til en rigtig flot bronzemedalje.

MALENE KAAG (Foto: Jens Luckenbach)

Double
I herrerækkerne blev der lagt ud med puljekampe, mens der i damerækkerne blev spillet mod alle.

I herre senior nåede 2 par kvartfinalerne. Henrik Poulsen/Benny Vestergaard tabte i kvartfinalen til de senere bronzevindere fra Portugal, og Jesper Nedergaard/Morten Steffensen tabte ligeledes i kvartfinalen til bronzevinderene fra Tyskland.

I herre junior spillede alle 3 par sig frem til kvartfinalen. Her tabte Bjarke Lysdahl/Jacob Berg Mariussen til de senere sølvvindere fra Sverige.

Thomas Sørensen/Mathias Christensen vandt deres kvartfinale, og Sebastian Valsted/Daniel Egeberg var oversiddere i kvartfinalen. I semifinalen mødte de to par fra Danmark hinanden, og det var Thomas Sørensen/Mathias Christensen som trak det længste strå.

Finalen mod Sverige 1 blev en meget tæt og spændende kamp, hvor Thomas Sørensen/Mathias Christensen vendte en 0-2 til sejr, og dermed guld til Thomas Sørensen/Mathias Christensen og bronze til Sebastian Valsted/Daniel Egeberg.

I dame senior spillede den danske double Pernille Søndergaard/Ahn Pedersen meget stærkt, og de sikrede sig fortjent guldmedaljerne (Pernilles 3. guldmedalje).

I dame junior var det igen de tyske par som dominerede, og trods flot spil fra de danske par, kunne de ikke stille noget op mod den tyske dominans. Guld, sølv og bronze til Tyskland.

DANMARK (Foto: Kell B. Larsen)

Single
I herre senior kunne vi efter de indledende kampe konstatere, at kun Morten Steffensen var videre til slutspillet. Morten spillede en fantastisk kvartfinale, hvor han slog en af de bedste portugisere med 3-1. I semifinalen måtte han dog se sig besejret af den senere sølvvinder fra Portugal.

I herre junior havde vi efter de indledende kampe 3 spillere i kvartfinalerne. Jacob Berg Mariussen, Mathias Christensen og Thomas Sørensen.

Kun Thomas Sørensen spillede sig videre til semifinalen, som også blev vundet. I finalen var modstanderen Sveriges bedste, som Thomas dagen før havde mødt i holdturneringen og besejret ham 3-2 i et meget tæt opgør.

Svenskeren var opsat på revanche, og Thomas Sørensen fik ikke sit spil til at køre optimalt. Det betød at han måtte se sig besejret med 3-1, men alligevel en rigtig flot sølvmedalje til Thomas.

I dame senior var der ikke spænding om udfaldet, da Pernille Søndergaard ”fejede” enhver modstand til side og blev mester (4. guldmedalje til Pernille, så ”Guld-fireren” slog til igen).

I dame junior ville Malene Kaag blande sig i den tyske dominans. Med flot spil nåede hun semifinalen, hvor det blev et meget tæt opgør mod den senere vinder fra Tyskland. Malene tabte med 11-9 i femte sæt, men det blev til en flot bronze.

I 2013 skal EM indenfor KFUM Idræt afholdes i Malmø, hvor der bliver samlet 4 idrætsgrene (håndbold, basket, volley og bordtennis) – spændende om ”Guld-fireren” kan forsvare alle titlerne.

PERNILLE SØNDERGAARD (Foto: Kell B. Larsen)

Forfatter: Jan Andersen
Kontaktperson e-mail: deter@cool.dk