B75

Batmænd “shanghajet” til Sindal af Poul Christoffersen

200 unge bordtennistalenter fra hele Norden tiltrukket af sommertræningslejr med kinesiske elitetrænere

200 unge bordtennistalenter fra hele Norden rejser i midten af juli måned til Sindal Hallerne for at lære nye træningsmetoder og blive bedre bordtennisspillere.

Her holder B75 fra Hirtshals for andet år en sommertræningslejr, og denne gang i samarbejde med et af verdens fem bedste bordtenniscentre, Yangpu Table Tennis Club i den kinesiske millionby Shanghai.

– Det er helt fantastisk med den opbakning træningslejren har fået. Alene fra Sverige kommer der 90 unge spillere, oplyser Lars Rokkjær.

Det er udsigten til at få ny inspiration fra kinesiske trænere og instruktører, som lokker unge svenske batmænd i stort tal til Danmark, ja endda helt fra Sveriges nordligste klub Kebnekaise BTK i Kiruna-området rejser en spiller vejen sydpå til Sindal.

Det er en udløber af sidste års sommertræningslejr for børn og unge, der i år har givet lejren et kraftigt internationalt pift.

Nogle af Jyllands bedste juniorspillere deltog i lejren sidste sommer som fortræning til en tur til Shanghai, hvor de skulle lære af kineserne.

– Jeg var med på turen, hvor jeg tænkte: “Hvorfor ikke i stedet prøve at få kinesiske trænere hertil i stedet for at spillerne tager til Kina”, forklarer Lars Rokkjær.

Det blev begyndelsen til B75 samarbejde med Shanghai, og invitationen til lejren i Sindal skete med Yangpu Table Tennis School Denmark som medindbyder.

Målet for B75 med samarbejdet er at skabe et etableret internationalt træningscenter for unge bordtennis spiller i Hjørring Kommune.

– Initiativet har også fået opbakning fra det svenske bordtennisforbund på den måde, at forbundet giver økonomisk støtte til deres deltagelse i lejren, siger den danske lejrchef.

Træningslejren starter 21. juli med en officiel åbning med borgmester Arne Boelt.

Derefter starter det første af tre femdages forløb med to daglige træningspas. Der er omkring 90 deltagere i hvert af de tre lejrforløb.

Langt de fleste deltagere et tilmeldt et enkelt forløb, men der er også spillere, især danske, som er med i alle tre lejrforløb.

– Aldersmæssigt er deltagerne mellem 8 og op til 20. Der er en islænding over de 20 år, og tyngden blandt de svenske spillere er mellem 12 og 16 år, oplyser Lars Rokkjær.

Ifølge ham er europæiske batmænd og kvinder langt, langt bagefter kineserne i det hurtige boldspil.

– Det er en helt anden verden. Man man knap nok bemærkede i Europa, at der var VM i Holland, så var der dagligt 130 millioner kinesere, som så VM på tv. Det betyder mere for dem end fodbold og håndbold tilsammen i Danmark, forklarer han.

B75 har selv gjort noget for at mindske afstanden til kinesisk bordtennis en anelse.

– Som en forsøgsordning, foreløbigt i et år, har klubben en træner, som tidligere har spillet på kinesisk landshold, og det har allerede hjulpet meget i indstillingen hos de unge til det at spille bordtennis, siger Lars Rokkjær.

Det betyder at B75 har fire unge spillere, der tager alle 15 dage i Sindal, mens otte andre drenge fra klubben er med i fem eller ti dage.

Samtidig er der en halv snes begyndere på en sideløbende sommerskole.

http://http://www.nordjyske.dk/artikel/10/5/2/3897104/3/batm�nd+”shanghajet”+til+sindal

Forfatter: Poul Christoffersen
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: annette.westermann@dbtu.dk