Et projektår

Klubber der har lyst til at arbejde på at forbedre og/eller udvide ungdomsafdelingen har flere muligheder for at indgå i klubudviklingsprojekter med fokus på unge. Både DIF og DBTU udbyder klubudviklingsprojekter, hvor unge er i fokus og hvor projektets indhold tilpasses den enkeltes klubs ønsker i forhold til fokuspunkter..

Danmarks Idræts-Forbund “DIF idrætsmiljø for unge” (DIFU) er et 1-årigt klubudviklingsprojekt. DIFU skydes i gang i efteråret med et stort kickoff møde på tværs af idrætsgrenene. De tilmeldte klubber skal være repræsenteret med to unge mellem 13-19 år, en træner og en leder. I løbet af efteråret og vinteren arbejder klubberne med egne fokuspunkter, handlingsplaner og et praktiske ungeprojekt valgt og udarbejdet af de unge. Under hele projektet har klubberne mulighed for at bruge specialforbundets udviklingskonsulente som coach. Hele projektet kulminere i foråret, hvor handlingsplan og ungeprojektet godkendes og klubben certificeres. Lyder projektet interessant for din klub så læs mere her, men vær opmærksom på at absolut sidste tilmeldingsfrist er 1. september.

DBTU eget klubudviklingsprojekt “Ungdommen i Fokus” er for alle bordtennisklubber, der har et ønske om at udvikle ungdomsafdelingen. På et opstartsmøde vælger og prioritere klubben de fokusområder, som der skal arbejdes på gennem projektåret. F.eks. valgte Holbæk BTK, der lige har afsluttet projektet, at arbejde med fokusområdet “flere hænder til ungdomsarbejdet”. Projektet har resulteret i, at klubben nu har en gruppe af aktive forældre, der har overtaget nogle af de arbejdsopgaver, der ellers blev varetaget af ungdomstrænerne. DBTU’s udviklingskonsulent er klubbens samarbejdspartner og faste støtte gennem projektet. Klubben har i projektåret gratis adgang til de af DBTU udbudte kurser, men forpligter sig til aktivt og engageret at deltage i minimum et lederkursus afholdt i klubben samt at arbejde målrettet på at oprette et ungdomsråd, der kan varetager klubbens ungdomsaktiviteter. Interesserede klubber kan henvende sig til undertegnede.

Læs mere om ovenstående under Klubudviklingsprojekter

Forfatter: Annette Westermann
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: annette.westermann@dbtu.dk