EM-holdet udtaget

Sportschef Peter Sartz og landstræner HU Wei Xing har udtaget det danske landshold til Europamesterskaberne i Gdansk fra den 8-16. oktober .

Der er blevet plads til en enkelt debutant: Tobias Lau fra Team Nørreå.

-Tobias er en fremtidens spiller. Han er gået meget frem og har den rigtige indstilling og derfor skal han have chancen siger sportschef Peter Sartz.
Herudover er udtaget Michael Maze, Roskilde, Allan Bentsen, Roskilde, Jonathan Groth, Vedbæk og Kasper Sternberg, København.

Danmark stiller ikke med et damehold, men i den individuelle turnering spiller Mie Skov, Roskilde og Pernille Agerholm, Rønde.
– Vi har valgt ikke at stille med et damehold i år siger Peter Sartz. Vores unge pigespillere har bedre af at træne og deltage i mindre turneringer, inden de bliver kastet for løverne siger den danske sportschef .

De danske herrer skal spille i 2. kategori efter nedrykningen sidste år i Ostrava. Vi håber nedrykningen bliver af kort varighed. To hold rykker op i bedste kategori. Sidste år ryllede Danmark ud trods den første sejr over Sverige i et internationalt mesterskab, men holdet led under Michael Maze var skadet og det russiske landshold lagde sig i den sidste kamp mod Sverige, da de allerede var kvalificerede til slutspillet.

I år spiller Danmark i indledende pulje mod Italien, Letland og Israel. Danmarks største konkurrenter i oprykningskampen bliver Spanien, Serbien og Belgien.
41 lande er med i herrernes holdturnering.

De danske spillere i Gdansk bliver:

Michael Maze, Roskilde
Allan Bentsen, Roskilde
Jonathan Groth, Vedbæk
Kasper Sternberg, København
Tobias Lau, Team Nørreå

Mie Skov, Roskilde
Pernille Agerholm, Rønde

Forfatter: Arne Madsen
Kontaktperson tlf.: 40 25 49 97
Kontaktperson e-mail: peter.sartz@dbtu.dk