EM 2012 arrangører

Lige nu dyster europas bedste bordtennisspillere i Polen. Næste år bliver det på dansk grund i Herning spillerne tørner sammen. De danske forberedelser til EM 2012 er godt i gang. I den forbindelse er en delegation i Polen for at blive inspirerede og tage dette års erfaringer med i forberedelserne.

– EM 2012 i Herning skal være en stor bordtennisfestival. Der bliver bordtennis i gaderne og i Jyske Bank Boksen og MCH vil bordtennisspillere, fans og mediefolk fra hele Europa dyste om mesterskaberne i single og double. Vi vil flytte grænser for præsentationen af sporten og gøre mesterskaberne til en stor fest, siger bagmændene Elo Christensen, Sport Event Manager i Herning kommune, Frederik Munk, Sport Event Denmark, Martin Gehling, MCH og Jakob Staun, Dansk Bordtennis Union.

De er i øjeblikket på inspektionstur i Gdansk, hvor EM 2011 lige nu spilles i ERGO-Arena.

EC2011_Herning_delegation_576.jpg
Fra venstre: Elo Christensen (Herning Kommune), Martin Gehling (MCH), Michael Maze, Frederik Munk (Sport Event Denmark) og Jakob Staun, DBTU.

– Vi er her for at se hvad vi kan lære, og se hvad der kan gøres bedre. Vi vil forsøge at gøre mesterskaberne i Herning til en stor bordtennisfestival og flytte grænserne for, hvorledes bordtennis skal præsenteres. Det indebærer lys, lyd og underholdning og opbygning af centre court stemning i Jyske Bank Boxen, siger Elo Christensen fra Herning kommune.

– Opsætningen her i ERGO-Arena er meget traditionel set med bordtennisøjne, og vores klare ambition er at give tilskuerne en helt ny oplevelse med et anderledes set-up næste år i Herning. Vil vil gerne give tilskuerne mulighed for at komme helt tæt på lige netop deres yndlingsspiller, så vi vil lave flere mindre arenaer og et flot centre court setup til finaledagene i Jyske Bank Boxen, siger Jakob Staun, Event Director fra Dansk Bordtennis Union.

Det bliver derfor et bordtennisbrag næste år i Herning, og tilskuerne kan glæde sig til et show, hvor også de danske spillere forventes at gøre en god figur. Michael Maze kan således komme til at spille en hovedrolle i Herning:

– Jeg glæder mig helt vildt til at skulle spille i Jyske Bank Boksen. Det bliver stort og en fantastisk oplevelse for os spillere at skulle spille i sådan en kulisse, siger Michael Maze. Bedre ramme end Jyske Bank Boksen kan et EM ikke få. Jeg håber at alle danske bordtennis fans sætter kryds i kalenderen i efterårsferien til at komme til bordtennis festival i Herning, siger europamesteren fra 2009 Michael Maze.

FAKTA OM EM 2012 
Tid: 17.-21. oktober 2012 (uge 42)

Sted: Jyske Bank Boxen/MCH, Herning

Antal forventede spillere: 300-350 spillere – bl.a. danske Michael Maze, Allan Bentsen, Kasper Sternberg, Jonathan Groth og Mie Skov.

Samarbejdspartnere bag eventen: Dansk BordTennis Union, Herning Kommune og Sport Event Denmark.

Forfatter: Arne Madsen
Kontaktperson e-mail: jakob.staun@dbtu.dk