Klubkonsulenten på arbejde

DBTU DBTU DBTU DBTU
STIGA STIGA STIGA STIGA

Jobbet som klubkonsulent gør at man kommer godt rundt omkring i Bordtennisdanmark. Senest har jeg i sidste weekend været i Lemvig for at deltage på en bordtennisworkshop.

Klubben, Lemvig GF, har startet en ny bordtennisafdeling op i denne sæson og træner indtil videre en enkelt gang om ugen (fredag eftermiddag).

Min kollega Sarah og jeg var tidligere på sæsonen ude og besøge dem (se videoklip nedenfor), og i den forbindelse udtrykte de interesse i at afvikle en bordtennisdag som afslutning på sæsonen, så deres spillere havde en god aktivitet at få sluttet sæsonen af med.

Som sagt, så gjort: man indbød til en bordtennisworkshop, hvor de ikke bare inviterede klubbens egne spillere, men også satte en annonce i lokalavisen for at tiltrække andre interesserede.

Og det var åbenbart en god ide, for workshoppen blev fyldt helt op med 30 spillere, hvoraf hovedparten faktisk var børn og unge, som ikke allerede var medlemmer.

Så udover at være en god sæsonafslutningsaktivitet, viste det sig altså også at blive en god mulighed for at rekruttere potentielle nye medlemmer.

Men nu til selve arrangementet:

Vi startede ud med to timers træning, hvor vi bl.a snakkede om batfatning, skru og sikkerhed.

Udover jeg selv og klubbens trænere, Per og Niels, havde vi også allieret os med et par trænere fra Hirtshals, Andreas og Simon.

De to sørgede for at spillerne på skift kom ud i det nærliggende danselokale og fik en god gang kinatræning – og det var som altid et kæmpe hit.

Derefter var der frokost, hvor de søde og flittige ledere fra klubben havde lavet rigeligt med sandwiches til os sultne spillere og trænere.

Efter pausen var der en times træning igen, hvor spillerne efter ønske kunne spille kampe mod hinanden og få nogle gode ”tips” eller bare spille for sjov.

Efter pausen fik workshoppen også besøg af TV/MIDT-VEST – indslaget kan ses herunder:

Afslutningsvist spillede Andreas og jeg en opvisningskamp, så spillerne også fik mulighed for at SE noget godt – eller i hvert fald RELATIVT godt – bordtennis 😉

Simon kommenterede kampen undervejs og forklarede lidt om forskellen på Andreas offensive spillestil og min mere defensive, så spillerne kunne få en bedre forståelse for spillet.

Det lykkedes mig heldigvis at forsvare DBTU’s gode ry og rygte med en 2-1 sejr, men jeg er stadig ikke helt sikker på om Andreas lod mig vinde til sidst – selvom han forsikrede mig om at det bestemt IKKE var tilfældet.

Alt i alt synes jeg at det var et rigtigt godt arrangement. Spillerne var meget åbne for at lytte og lære og var gode til at opføre sig pænt og koncentrere sig om træningen, så vi trænere kunne bruge kræfterne på at lære dem at spille bordtennis.

Det var også en positiv overraskelse at mange af de spillere, som ikke allerede spillede i klubben, faktisk var ret gode, så forhåbentlig kommer de igen, når klubben starter op efter sommerferien.

Så til sidst vil jeg bare sige mange tak til Mette, Mette, Per, Niels og alle de andre ledere fra Lemvig GF for en rigtig god og velarrangeret workshop. Jeg håber at I lykkes med at få de nye spillere med i klubben, når I starter op igen.

KLUBBESØG I LEMVIG

Forfatter: Jesper Steffensen
Kontaktperson tlf.: 23 36 13 47
Kontaktperson e-mail: jesper.steffensen@dbtu.dk