Danmark til NETU

14/5: Med 3 medaljer og bl.a. en semifinaleplads i single, var Stefanie et af de store lyspunkter ved turneringen i Sverige. I single var Stefanie tæt på at komme skridtet videre, men tabte tæt 3-4 til den senere vinder fra Sverige, Sara Rask. Hos herrerne var det Morten Hyrup som gjorde opmærksom på sig selv. Specielt i hold hvor han slår Finlands bedste, Olah Benedek, ved stillingen 1-2 i semifinalen, og han havde flere gode kampe mod de svenske mestre. Claus Skov og Ruben Jensen gjorde begge en godkendt indsats, og forhåbentlig har de fået en masse erfaring og inspiration med sig hjem til de næste måneders træning frem mod Ungdoms-EM.

11/5: Sverige var klare favoritter inden turneringen, og selv om det danske hold gjorde hvad de kunne, så var der ingen snak om sagen i finalen. Sverige vandt med 3-0, og danskerne var uden chance. Alligevel var det en optimistisk Mads Sørensen som var i røret efter nederlaget: Morten spiller en flot holdturnering. De eneste kampe han taber er mod en storspillende Harald Andersson, så Morten kan være tilfreds. De to juniorer (Claus og Ruben) har periodevis rigtig flot spil. Desværre går det for meget op og ned, og mod seniorspillere på det her niveau, så er der ikke råd til for mange downperioder – det gælder om at få perioderne med det gode spil til at vare længere! Damerne sluttede som 3er efter en klar sejr over Finland i sidste kamp. Damerne stod i en speciel situation da de kun var to piger med, og forudsætningerne blev ikke bedre af, at Mie undervejs fik begyndende ondt i ryggen.
Imorgen starter single og doubleturneringen, og til spørgsmålet om hvad ungdomschef Mads Sørensen forventer sig, svarer han: Vi skal ha metal med hjem! Resultater og liveopdatering kan findes vi linket på forsiden.

Damerne lagde ud med et 1-3 nederlag mod Norge. Stefanie stod for den ene sejr, og udgangspunktet er blevet noget sværre efter afbud fra Pernille Agerholm. Næste kamp er kl. 15.30 hvor modstanderen er Sverige.

Netop Sverige blev en for stor mundfuld for de danske herrer. Det blev til et ganske klart 0-3 nederlag hvor specielt de to juniorerne, Claus og Ruben, fik lov til at prøve kræfter med spillere fra den svenske Elitserie. Næste kamp for herrerne er kl. 15.30 hvor modstanderen er Finland.

Danmark fik den forventede start mod Island. Sejren lød på 3-0, og specielt Hyrup uddelte øretæver til sin modstander. Kl. 13 venter Sverige, og her vil det danske hold blive testet. Sverige stiller til start med bl.a. Hampus Nordberg og Fabian Åkerstrøm, så de danske drenge skal være klar fra start! Damerne spiller også kl. 13.00, og her er modstanderen Norge. Der er “livescore” her.

Fredag d. 11. maj starter de Nord Europæiske Mesterskaber i den svenske by Karlsborg. En turnering som, udover Danmark, har deltagelse af Island, Norge, Finland samt Sverige. Danmark stiller op med et herrehold med fynske Morten Hyrup i spidsen. Han har fået følgeskab af de to fremstormende juniorer Ruben Jensen og Claus Skov, som i denne turnering for alvor skal prøve at konkurrere på seniorplan. På damesiden er det Mie Jacobsen og Stefanie Christensen, som skal repræsentere Danmark, og der dystes i hold, single, double samt mix-double. Ungdomslandstræner Mads Sørensen rejser med til Karlsborg, og det skal blive interessant at følge de danske spillere. Læs om de andre hold samt se tidsplanen på arrangørernes hjemmeside her.

Her fortæller Ruben lidt omkring sine forventninger til sit første seniormesterskab.

Forfatter: Christoffer Petersen
Kontaktperson tlf.: 29 62 35 05
Kontaktperson e-mail: mads.sorensen@dbtu.dk