DM-Optakt

I weekenden spilles der Ungdoms-DM i den fynske by Ejby. Som en optakt til den største danske ungdomsturnering følger her, og de kommene dage op til, en optakt om hver enkelt række. Programmet kan desuden ses her.

Herre U21: Casper Gammelmark, Emil Madsen og Niclas Middelhede virker som de tre oplagte favoritter. Alle spiller til dagligt i landets bedste række, og det skal blive interessant at se hvem af dem, der bedst håndterer presset. Og presset vil komme fra de mange sultne juniorer, som kommer nedefra. Ruben Jensen, Sebastian Haack m.fl. vil alle gøre deres til, at det er dem der skal stå øverst på skamlen på søndag. Boblere: Tobias Rasmussen og Claus Skov. Tobias vandt ved Brøndby GP over Gammelmark, og Claus Skov kan drille de fleste med sin altid benhårde fight, så det er en række hvor der sagtens kunne ske flere ”overraskelser”.

Dame U21: Stefanie Christensen, Mie Jacobsen og Pernille Agerholm er en klasse bedre end resten af feltet. Alle 3 var de på det danske landshold der spillede ved VM i Dortmund for nogle måneder siden, og de er sammen med Mie Skov de bedste damespillere i Danmark. Hvem af dem der er favorit er svært at sige, men Stefanie havde et godt NETU i denne weekend, og sammenholdt med hendes flotte præstation ved senior-DM må hun være pigen, som de andre skal slå for at vinde. Dagsformen og koldblodigheden bliver afgørende.

Herre Junior: Sidste års danske mester, Ruben Jensen, må være favorit, men det er med en meget lille margin. Vestegnens Sebastian Haack, Roskildes Claus Skov, Amagers Tobias Rasmussen og Århus’ Patrik Stobberup har alle bevist at de kan slå Ruben. Og hvad med Brønshøjs Victor Stilling? Victor blev en flot nr. 3 ved top 12, og rammer han dagen skal de øvrige favoritter finde det gode spil frem for at besejre ham. Boblere: Lind, Kynde og Hansen kan alle overraske med en eller to gode sejre, men om de kan gå hele vejen kan kun tiden vise. Og så kan man heller ikke afskrive den dobbelte DM-vinder Jacob Reuther…

Dame Junior: Henrietta Nielsen, Søhøjlandet, fører feltet an, og på trods af en masse fremstormende pigespillere med Nikoline Koefoed og Sofie Bang i spidsen, så må Henrietta se sig selv med favoritværdigheden. Det er dog en række som er utrolig åben, og det vil blive dagsformen som bliver afgørende. Boblere: Malene Kaag fra Søhøjlandet, Cecilie Lind fra Københavns BTK samt Katrine Riis fra Bornholm. Alle tre kan på dagens sagtens overraske, og måske kan de gå hele vejen…?

Drenge: Umiddelbart en tæt række, men meget lader til at afhænge af talentet Anders Lind. Anders vandt top 12 selv om han led et overraskende nederlag undervejs, og i årets GP-serie har der også været en smutter eller to. Dog virker det som om, at hvis Anders er i form og har fokus, så er han et nummer bedre end de andre. Anders kommer med en flot præstation i bagagen fra Spanish Cadet Open, hvor han gik til semifinalen. Marc Kynde og Jacob Hansen, som må være de nærmeste konkurrenter, vil dog kæmpe deres chance, og de har al mulig grund til at tro på deres muligheder. Marc har besejret Anders én gang i år, og Jacob Hansen besejrede en af juniorfavoritterne (Ruben Jensen) for bare en måned siden. Resten af feltet er utrolig jævnt, og mon ikke der kommer et par overraskelser undervejs!? Boblere: De to 1. års drenge Thomas Hansen og Nicolai De Voss samt yngre drengespilleren Andreas Dilling. Thomas besejrede Anders til top 12, og både Dilling og De Voss er farlige for alle i rækken hvis spillet kører.

Piger: En utrolig åben, interessant og spændende række. Nikoline Koefoed, Sofie Egeholt Bang, Karoline Dam Mortensen, Louise Jakobsen, Emma Højlund og Sophie Walløe kan alle med rette se sig selv som vinder af rækken, men skal man pege på et par favoritter, så må det blive Nikoline Koefoed og Sofie Egeholt. De to piger virker til at være mest stabile, men kan de holde hovedet koldt når det virkelig gælder til et dansk mesterskab…?! Stævnets mest jævnbyrdige række. Boblere: Rikke Holst Villadsen kan på dagen drille alle favoritterne. 

Yngre drenge: Andreas Dilling må betegnes som den helt store favorit. Andreas virker til at være på et andet niveau end de nærmeste forfølgere, og det ville være overraskende hvis ikke han tager DM-titlen med sig hjem til Roskilde. Hvem der skal følge ham op på podiet er straks mere spændende, men Philip Ravn og Rasmus Mikkelsen har vist sig som de umiddelbare nærmeste forfølgere. Netop Philip og Rasmus mødtes i den afgørende kamp til top 12, og her var det Philip som kunne trække sig tilbage med sejren og dermed også top 12 titlen. Boblere: Lukas Munk og Malthe Lund har begge et højt max, og de kan godt drille favoritterne på en god dag. Om de kan gå hele vejen for vi at se efter weekendens kampe.

Yngre Pige: Hvis Andreas var storfavorit hos de yngste drenge, så er Sophie Walløe det også hos de yngste piger. Sophie vandt top 12 for piger, altså i årgangen over hendes egen, og hun får derfor mere end svært ved at løbe for favoritværdigheden. Walløe har været i finalen i yngre pige de sidste 2 år, og begge gange er det blevet til nederlag. Mon DM 2012 bliver hendes tur til at stå øverst på skamlen? Nærmeste udfordrer er Anisha Iyer fra Greve, som har vist god form på det seneste. Ved Brøndby GP besejrede hun bl.a. Nikoline Koefoed. Boblere: Svært at pege på deciderede udfordrere, men bolden er rund, og DM har det med at medføre nogle store overraskelser.  

Forfatter: Christoffer Petersen
Kontaktperson tlf.: 29623505
Kontaktperson e-mail: mads.sorensen@dbtu.dk