DBTU søger kandidater

DBTUDBTUDBTUDBTU
STIGASTIGASTIGASTIGA

Vi søger en eller flere kandidater til formandsposten i Appeludvalget og derudover søger vi en eller flere kandidater til suppleantposten. Begge poster bliver valgt for 3 år og dette sker på DBTU’s Årsmøde den 16. juni 2012 i Horsens.

Appeludvalget er underlagt regler som er fastlagt i DBTU´s vedtægter samt Danmarks Idræts-Forbunds regler for Ordensudvalg. Begge kan læses nederst.

Vi har p.t. i udvalget et medlem med juridisk embedseksamen, hvorfor det ikke er nødvendigt, at formanden ligeledes er jurist. Da der gennem en årrække været en tradition, at formanden har til opgave at skrive og formulere afgørelserne i udvalget, kan det dog være en fordel at være jurist eller at have erfaring med juridiske opgaver. Til gengæld er det et krav i vedtægterne at suppleanten har en juridisk embedseksamen.

Vil du/I vide mere om arbejdet og arbejdsbyrden i Appeludvalget er du/I meget velkomne til at kontakte Gitte Hvid, som kan fortælle herom.

Uddrag fra DBTU´s vedtægter

§ 21.
Appeludvalget består af 3 medlemmer og 1 suppleant.
Hvert år vælges af årsmødet 1 medlem for 3 år. Hvert 3. år vælges en suppleant.
Mindst et af udvalgets medlemmer samt suppleanten skal have juridisk embedseksamen.
Ingen kan deltage i behandlingen af en sag, når han selv er part i sagen eller interesseret i dens udfald.
Intet bestyrelsesmedlem i DBTU eller dens lokalunioner kan vælges til eller fungere som medlem af eller suppleant til Appeludvalget. Endvidere kan ingen formand for en bordtennisklub eller en klubs bordtennisafdeling have sæde i udvalget eller være suppleant til dette.
Appeludvalget skal følge de af DIF fastsatte regler for Ordensudvalg.

Uddrag fra DIF´s reglement

Stk. 1. Ordensudvalget behandler sager, der vedrører forståelse, efterlevelse eller administration af medlemsorganisationens love, regler, reglementer m.v.
Stk. 2. Ordensudvalget kan afvise behandling af en sag, der efter specialforbundets regler forudsættes at være endeligt afgjort ved den afgørelse, der er truffet i en tidligere instans, eller som bør afgøres uden for ordensudvalget.

Forfatter: Dorte Kronsell
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 12
Kontaktperson e-mail: gitte.hvid@dbtu.dk