3 hurtige

Dagens mand i “de 3 hurtige” er John Nielsen, far til Claus Schou, og han havde følgende ting at sige:

– Hvad nummer EM er du med til?

Det er mit andet Ungdoms-EM. Sidste år var vi i Kazan, og det var absolut ikke imponerende forhold. Der er det væsentligt bedre her. Bedre hal, bedre omgivelser og alt det rundt omkring.

– Hvad synes du om niveauet indtil videre?

Jeg synes faktisk, at vi(Danmark) er kommet lidt tættere på. Der er et par rigtig gode nationer, men ellers synes jeg ikke der er mange hold som Danmark ikke kan slå hvis de spiller godt. Omvendt er der mange hold som vi kan tabe til hvis vi ikke spiller godt, men det er jo charmen.

– Hvor længe skal dig og familien være hernede?

Vi bliver til den bitre ende. Der er en fed stemning hernede, vi bor et lækkert sted og forhåbentligt får vi se Danmark spille en masse flot bordtennis!

Traditionen tro er flere forældre, søskende og gamle koryfæer samlet ved et ungdoms-EM, og dette år er ingen undtagelse. Under EM vil der komme lidt forskellige indlæg med de interessante mennesker jeg støder på i løbet af dagene. Første mand i “den varme stol” er en god kending af dansk bordtennis og en af de fremtrædende personer i de sidste 10 års succes: Finn Tugwell.

– Hvad synes du om niveauet på drenge/junior-siden indtil videre?

Finn: Nu har jeg kun været her i et par dage, så jeg har ikke set alle spille for alvor. Jeg ved at Frankrig er rigtig dygtige, og så er der jo også lige Tyskland på juniorsiden og Sverige på drengesiden. Men derudover synes jeg ikke, at selve toppen er skræmmende. Specielt ikke hvis vi holder de danske spillere op imod. Det er meget små marginaler der afgør disse tætte holdkampe, og hvis alle spillerne på de to danske hold kan spille godt samtidig i en holdkamp, så har de chancen mod rigtig mange af “de gode” hold.

– Hvad mangler danskerne, i dine øjne, for at være på højde med Frankrig og de absolutte tophold?

Finn: Træningsmængde! Ud over at alle de lande vi gerne vil måle os med har langt flere spillere, flere ressourcer til rådighed osv., så synes jeg at danskerne mangler den tryghed, som mange timer i træningshallen giver. Flere af danskerne træner ganske meget, men skole og den slags (som bevares er vigtigt), skal de også passe, og det behøver de slet ikke i samme grad i nogle af de andre lande. Derudover kunne spillerne godt være lidt bedre på de andre ting rundt omkring selve spillet. Opvarmning, opladning, fysisk og den slags.

– Hvordan tror du det går de to hold?

Finn: Begge hold skal undgå Frankrig, for specielt hos juniorerne bliver det meget svært – (To af Frankrigs tre bedste var på det hold som besejrede Danmark 3-0 ved det sidste senior-VM), men ellers kan alt ske. Det kræver at de spiller godt allesammen i samme holdkamp, og at der er lidt held i sprøjten, men begge hold har et fint potentiale. Så hvorfor ikke vise det ved EM…!?

 

Forfatter: Christoffer Petersen
Kontaktperson tlf.: 29 62 35 05
Kontaktperson e-mail: mads.sorensen@dbtu.dk