Udvikling for små klubber

BBB Bordtennis ligger idet sydvestlige Odense, og er en forholdsvis ny klub med sine ni år på bagen. Trods den relativt korte levetid, har klubben fået stablet to samarbejder på benene, så der både er klubsamarbejde for ungdom og seniorer.

Holdfællesskabet der førte til danmarksmesterskabet.
For de dygtigste spillere i drengedivision, er der indgået et hold – og træningsfællesskab med OB Bordtennis, så også de bedste spillere får udfordring til træning og kamp. Det betyder dels, at der tilmeldt et fælles hold i drengedivision i danmarksturneringen og samtidig betyder det, at de bedste spillere får mulighed for at træne både i BBB og sammen med OB´s drengespillere – og seniorer.

Er holdfællesskabet så en succes? Set på årets resultat må svaret være ja, idet holdet i foråret blev hædret som danmarksmestre. Det sikrer samtidig, at der er udfordrende træning og udviklingsmuligheder for spillerne i BBB, hvad enten de går til begyndertræning, spiller med de øvede eller er så talentfulde, at de får mulighed for at træne og spille med OB´s bedste ungdomsspillere.

Når der mangler nye modstandere
Spillerafgang er ikke altid en ærgerlig ting – nogle gange kan det føre noget godt med sig. Det var tilfældet for BBB, da de for fire år siden mistede en seniorspiller til BTK 73 i Kolding. Det blev i stedet startskuddet til en venskabsklub i Jylland, nemlig BTK 73. Med venskabsklub menes for BBB´s vedkommende en klub, hvor der arrangereres fælles træningsaftener og træningskampe. Særligt i sæsonopstarten, hvor formen skal pudses lidt af inden turneringen begynder.

”Det giver nye inspiration at møde andre spillere end dem vi altid spiller med til træning. Her kan vi lure nogle små fif af – en ny serv eller måde at modtage på eksempelvis. Særligt som nyere klub giver det god erfaring at møde andre og stærkere spillere. Samtidig er det også sjovt at høre lidt om, hvordan bordtennissen er organiseret hos BTK 73, som er medlem af en andet lokalunion end os.” – fortæller Birger Markmann, træner og spiller i BBB Bordtennis.

Læs også om Midtjyllands røde tråd og kinesere i Nordjylland

 
Markus Munk fra BBB-Bordtennis i rød trøje, som blev Danmarksmestre i holdturneringen for drenge ses her i kamp mod Oliver Petersen, Ølstykke-Slangerup, ved finalestævnet i Odense.

Forfatter: Sarah Thomsen
Kontaktperson e-mail: birgergerda@hotmail.com