Stor tilfredshed i Herning

DBTU DBTU DBTU DBTU
STIGA STIGA STIGA STIGA

Pressemeddelelse fra Dansk BordTennis Union – 21. oktober 2012
Eventmæssig toppræstation trods manglende sportslig succes for danskerne

Mens tyske Timo Boll vandt sin sjette titel og hviderussiske Viktoria Pavlovich vandt sin anden titel i herrernes og damernes singlefinaler ved EM i bordtennis i Herning måtte danskerne tage til takke med sekundære placeringer. Rammerne i hal M og i Boxen og organisationen af mesterskabet blev dog rost fra alle sider.

“Det var de bedste mesterskaber nogensinde,” lød det fra den Europæiske Bordtennis Union, ETTU, om det netop afviklede EM i bordtennis i Herning. Også fra Sport Event Denmark og Herning Kommune er der roser til eventafviklingen.

“I har gjort et fantastisk job her i Danmark. Det er en perfekt arena for bordtennis, og jeg kan sige, at alle lande er meget tilfredse med mesterskabet. Det har været de bedste mesterskaber nogensinde,” sagde præsidenten for den Europæiske Bordtennis Union, Stefano Bosi, til de danske værter i Herning.

Der var på forhånd lagt op til store, danske resultater ved EM i bordtennis, men desværre var det småt med dansk, sportslig begejstring under mesterskabet. De mange europæiske topspillere og trænere var derimod meget tilfredse med turneringen og eventsetuppet.

Danske resultater var skuffende, men eventen var en succes
“Vi er naturligvis skuffede over de danske resultater fra vores to bedste spillere, Michael Maze og Mie Skov – det kan vi ikke komme udenom. TIl gengæld er det dejligt at se, at landsholdets unge kræfter begynder at vise tænder og spiller sig ind i hovedturneringen trods lavere rangeringer. Når det er sagt om de sportslige resultater, så kan vi da heldigvis notere os, at alle andre nationer har været yderst tilfredse med vores afvikling. Desuden havde vi stor succes med vores sideaktiviteter, hvor specielt de op imod 400 glade, bordtennisbørn har hygget sig med bordet rundt, spille bordtennis på Wii, udsmykke bordtennisbolde osv. Derudover har vi henover ugen haft 130 børn på bordtennistræningslejr for selv at blive dygtigere og hente inspiration fra mange af verdens bedste bordtennisspillere,” siger Aksel Beckmann, formand i Dansk BordTennis Union.

“Eventmæssigt har EM i bordtennis været helt i top trods manglende dansk sportslig succes. Dansk Bordtennis Union og Herning kommune har iscenesat et europamesterskab i Jyske Bank Boxen, som spillere, trænere og ikke mindst det internationale forbund giver topkarakter. Endnu en gang ser vi, hvordan multiarenaen kan skaleres til netop den event, som vi har placeret i den. Vi glæder os derfor allerede til igen næste år at kunne byde EM i volleyball og EM i svømning velkommen i Boxen,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, som er én af partnerne bag EM i bordtennis.

“Jyske Bank Boxen har det, der skal til, for at danne rammen om store, internationale mesterskaber, og Dansk BordTennis Union har her virkelig leveret en flot event. Herning har en klar eventstrategi, der skal give folk topsport på hjemmebane og som bruger de forskellige events som stepping-stone for at gå ud og byde på nye events sammen med forbund og Sport Event Denmark. Næste år har vi i Boxen både EM i svømning og EM i volleyball. Desuden har vi EM i springning og dressur i Herning. Der bliver virkelig noget at se frem til,” siger Jørgen Krogh, direktør for By, Erhverv og Kultur i Herning Kommune.

Frivillige får stor ros
Ingen stor sportsevent i Danmark uden frivillig hjælp og EM i bordtennis var ingen undtagelse, da 200 frivillige fra primært den danske bordtennisverden, heriblandt de tre lokale klubber i Herning, var med til at arrangere det bedste EM nogensinde.

“Både fra rigtig mange lande og fra ETTU har vi fået stor ros for de frivilliges hjælpsomhed, imødekommenhed og engagement, og det er noget ETTU og os selv i DBTU sætter stor pris på. Det siger meget om interessen for og sammenholdet i dansk bordtennis, at medlemmerne støtter massivt op om vores internationale arrangementer,” siger eventdirektør Jakob Staun.

“Jeg var frivillig også i 2005 i Aarhus, hvor det var en kæmpe oplevelse, og det var det også her. Jeg kommer igen næste gang, det er helt sikkert. På Bornholm er vi verdensmestre i vores eget lille samfund, men herovre møder vi spillere og ledere fra hele Danmark, og man knytter uundværlige venskaber. Det sociale os frivillige imellem er guld værd, og det styrker sammenholdet på kryds og tværs i dansk bordtennis, at man har sådan en stor event, der knytter sociale bånd. Når man bagefter kommer ud til stævner møder jeg mange af dem, der også er frivillige her, og man føler sig velkommen med det samme, fordi man har ansigter på folk og man kender hinanden i forvejen. Det hjælper meget på det daglige klubarbejde,” fortæller Torben Larsen, der er formand i Nyker Idrætsforening, der har 40 bordtennismedlemmer om fordelene ved frivillighedsbegrebet ved store sportsevents.

Der har i alt været 6.500 tilskuere til EM i bordtennis i Hal M og Jyske Bank Boxen i Herning i de fem dage mesterskabet har varet.

Kontakt
Aksel Beckmann, formand, Dansk BordTennis Union. Mobil: 61 79 35 96
Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark. Mobil: 40 31 48 55
Jørgen Krogh, direktør for By, Erhverv og Kultur i Herning. Mobil: 20 67 41 43

Fakta om EM i bordtennis 2012
– Danmark og Herning er vært for EM i bordtennis 2012.
– EM afvikles i Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen fra den 17.-21. oktober.
– Der er 301 deltagere med til EM fordelt på 38 lande og 159 herrer og 142 kvinder.
– Det er Dansk BordTennis Union, Herning Kommune og Sport Event Denmark, der er fælles partnere på EM.
– De indledende kampe spilles i Messecenter Hernings hal M. De afgørende spilles i Jyske Bank Boxen, hvor der er plads til 4.500 tilskuere fra fredag den 19. oktober.
– Sidst Danmark var vært for EM var i Aarhus i 2005, hvor det danske herrehold vandt guld. Hold-turneringen er ikke med i Herning i år.
– Ved dette EM spilles der single for herrer og damer og double for herrer og damer.
– Alle de store europæiske OL-stjerner ventes at konkurrere ved EM i Herning. Fra Tyskland er det specielt den store stjerne, Timo Boll, der ventes at gøre det godt. Han blev europamester i single i 2011 og 2010, men tabte til Maze i semifinalen i 2009 mens Boll også vandt EM i 2008, 2007 og 2002. Tyskeren Dimitrij Ovtcharov, der vandt en tæt OL-kvartfinale mod Michael Maze i London og senere vandt bronze, er et godt bud på en medaljekandidat mens også sølvvinderen fra de to sidste år, Patrick Baum, er et stærkt tysk kort. Europamesteren fra 2005, 2003 og 1998, Vladimir Samsonov fra Hviderusland, og Werner Schlager, Østrig, der blev verdensmester i 2003 (og tabte EM-finalen til Maze i 2009) er andre prominente navne.
– Danmarks største medaljehåb er Michael Maze, der både har vundet VM- og OL-bronze samt guld ved EM; i 2009 i single og i 2005 for hold. Danmark stiller med alle tre OL-deltagere, der udover Maze tæller Mie Skov og Allan Bentsen. Også en række af fremtidens danske spillere stiller op på hjemmebane – blandt dem den danske mester Jonathan Groth samt Kasper Sternberg, der sammen vandt EM-sølv i double i 2010. Også Mikkel Hindersson og Tobias Lau er en del af fremtiden for dansk bordtennis.
– Dansk BordTennis Union har 9.829 medlemmer.

Med venlig hilsen
Brian Martin Rasmussen

EM 2012 kommunikationskonsulent
Dansk BordTennis Union

Tlf. 22 12 02 40
brianmartinrasmussen@gmail.com
Skype: brianmartinrasmussen

Bag EM i bordtennis i Herning i 2012 står partnerne Dansk BordTennis Union, Herning Kommune og Sport Event Denmark.

Forfatter: Brian Martin Rasmussen
Kontaktperson tlf.: 40 25 49 97
Kontaktperson e-mail: peter.sartz@dbtu.dk