Polen – Danmark

På trods af en fornuftig dansk indsats blev det til en 0-3 nederlag. Om det var hjemmebanen som gjorde udslaget skal være usagt, men de polske spillere virkede til at være 10-15% mere boldsikre. Mikkel startede mod polens kinesiske spiller, Wang, og Mikkel havde godt fat frem til 1-0 i sæt og 7-7 i 2. sæt. Herfra stod der Wang på det meste, og kampen blev tabt 1-3. Derefter skulle Kaser møde Floras, og igen gik første sæt til Danmark. Men Floras fik bedre fat i Kaspers server, og specielt polakkens baghåndsspil blev højnet gevaldigt. Floras vandt forholdsvist sikkert de efterfølgende tre sæt og kampen med 3-1.

Landskampens mest seværdige kamp stod mellem Morten Hyrup og Bartosh Such. Et første sæt var præget af gode server og få dueller, og Morten tog til sidst sættet med 17-15. Herefter fik polakken bedre fat før Morten i 4. sæt satte tempoet op og udlignede til 2-2. I afgørende sæt bød kampen på en masse loop-loop dueller, og det var tydeligt at den polske favorit var voldsomt presset. Morten fik efter en god bold spillet sig frem til matchbold ved 10-9, men desværre spillede polakken efterfølgende tre gode bolde og vandt til slut med 3-2.

Danmark har fortsat en sejr i gruppen (3-0 over Estland) og ligger nu nr. 5. Polen fører an i gruppen og er stadig ubesejret.

Se resultater fra de andre kampe samt stillingen i Danmarks gruppe her.

Rød linje

Kampen i aften bliver blive sendt på nettet. Via linket på forsiden kan man kl. 18.00 se Polen – Danmark LIVE.

På DBTU’s Facebookside er der en konkurrence igang hvor man skal gætte resultatet af landskampen. Blandt de rigtige gæt vil der blive trukket lod om ét stk. rød landsholdspolo.

Rød linje

– Hyrup glæder sig…

Imorgen (tirsdag) spiller det danske herrelandshold landskamp mod Polen. Sportschef Peter Sartz og landstræner Hu Wei Xin har udtaget Kasper Sternberg, Mikkel Hindersson og Morten Hyrup til opgøret som finder sted i Polen. Danmarks måske bedste kort, Jonathan Groth, er ikke med denne gang pga. hårdt program og mange kampe i Tyskland. Sportschef Peter Sartz: Det er den første af to landskampe her i foråret, og det er en rigtig spændende én af slagsen. Det er et meget ungt hold, og det bliver en svær kamp mod Polen, men spiller alle op til sit maksimale, så har vi afgjort en chance. Uden Maze og uden Allan bliver det interessant at se hvem der tør tage “den gule føretrøje” og vise vejen.

Morten Hyrup viste under EM i Herning, at han kan slå og spille op med spillere af international klasse, og han har efterfølgende spillet rigtig fornuftigt i STIGA-divisionen med sejre over bl.a. KBTK’s Daniel Kosiba: Jeg er glad for udtagelsen og glæder mig til at spille. Polen har mange dygtige spillere, men dem har jeg jo slået nogle stykker af på det sidste! Hvis jeg kan få mit spil til at fungere, så er jeg ikke så let at spille imod, og når det “kun” er bedst af 5 sæt, så er det helt sikkert muligt. Jeg har set en del video af de forskellige spillere på det polske hold, så jeg føler mig godt forberedt. 

Kampen spilles kl. 18.00. Læs mere her

Forfatter: Christoffer Petersen
Kontaktperson tlf.: 40 25 49 97