Nye initiativer til DM

Ligesom I spillere hele tiden forsøger at blive bedre, gør vi dommere det samme. Både på den måde vi dømmer under selve kampene, men også omkring det organisatoriske. Til dette DM Senior vil der derfor være forskellige nye tiltag som gerne skulle gøre afviklingen af mesterskabet bedre.

 

Vi vil indføre, hvad der kaldes et Call Area. Nogle af jer har allerede mødt det i forbindelse med EM i Herning. For andre vil det være nyt. Et Call Area har til formål at sikre de bedst mulige forberedelser inden kampen og at mindske forsinkelser i programmet.

 

Et Call Area er et område, hvor I spillere skal møde tidligst 30 minutter og senest 15 minutter før kampstart. I vil blive mødt af et team af dommere, der vil guide jer igennem forberedelserne der gøres inden en kamp. I søger det nummer, der angiver bordet kampen skal afvikles på (hvis I kender det). Herefter vil I blive registreret til kampen og spurgt om farve på spilletrøje samt navnet på jeres træner.

 

Skulle der være tvister mellem spillerne/parrene vil de blive løst i Call Area. I vil også blive bedt om at vælge bolde. Der vil være bolde og bord til rådighed i forbindelse med Call Area. Dommerne vil medbringe de udvalgte bolde til spillepladsen.

 

Jeres bat vil også blive kontrolleret. Det vil være efter de retningslinjer I kender allerede. I tilfælde af irregulariteter (skader, meget skindende belægning m.m.) er det Overdommerens beslutning om battet må benyttes. Er dommeren i tvivl om battets lovlighed (tykkelse og planhed) vil det blive tjekket af og i Racket Control (nærmere om dette nedenfor). Når jeres bat er tjekket og godkendt vil det blive lagt i papirsposer med jeres navn på. I vil altså ikke få det tilbage efter batkontrol før kampen begynder. Dommerne vil medbringe spillernes bat i papirsposerne til spillepladsen. Såfremt en spiller ønsker at spille i perioden mellem tjek ind i Call Area og selve kampen må dette foregå med spillerens reservebat.

 

Når de forskellige forberedelser til kampen er overstået forlader spilleren Call Area igen. Der er altså kun lodtrækningen om hvem der skal serve tilbage inde ved bordet. Hvis en spiller ikke har mulighed for at møde op i Call Area kan spillerens coach gøre det i stedet.

 

Call Area vil blive startet op fra lørdag i forbindelse med runden, der begynder kl. 13.30. Spillere, der skal spille denne runde (MD ¼) skal altså møde i Call Area kl. 13.00. Der kan opstå situationer, hvor en spiller ikke har mulighed for at møde op i Call Area til den aftalte tid. Det vil typisk ske hvis man har flere efter hinanden følgende kampe i forskellige rækker. Da vil spillerens bat blive udtaget til obligatorisk batkontrol ved den sidste kamps afslutning. Det vil udfra planen umiddelbart være ganske få tilfælde. Og kun være den sidste kamp for spilleren, hvor det ikke er muligt at komme forbi Call Area – og dermed kun én kamp som det obligatoriske tjek kan have indflydelse på.

 

Hvis der pga. af manglende fremmøde i Call Area, i forbindelse med opstart af en kamp, opstår problemer eller forsinkelser (f.eks. ens spilletrøjer) vil dommeren tildele spilleren/parret, der ikke er mødt frem i Call Area, en advarsel for dårlig opførsel. Hvis spilleren benytter et bat Overdommeren tidligere har forlangt udskiftet vil det medføre diskvalifikation fra den næste kamp.

Logo Stiga

Forfatter: Sarah Thomsen
Kontaktperson tlf.: 40 30 39 01
Kontaktperson e-mail: jgh@gtac.dk