1. runde i 1. division

Herrer Vest, Århus BTK v Randers
Til sæsonåbneren stillede Århus BTK med et 1.divisionshold, der havde fået tilgang af Claus Junge, Flemming Sunn og Tobias Lau mens fjerdemanden Alexander Schou-Jørgensen var den eneste, der også spillede for Århus i sidste sæson.

Randers oprykkere stillede med et rutineret hold, der siden sidste sæson var blevet forstærket med Jesper Overgård og desuden bestod af Knud Brunbjerg, Oscar Søndberg og Jørgen Enevoldsen.

I forbindelse med weekendens holdkampe afholdt Århus BTK også en lejr for ungdomsspillere og det gav ekstra liv på tilskuerpladserne. Inklusiv de 20 ungdomsspillere var tilskuertallet oppe på 45!

Og så til dagens holdkamp: Efter de første 2 kampe står det 1-1, derefter tager Århus føringen og kommer på 3-1. De næste 2 kampe bliver tætte 5 sættere og i begge kampe er det Randers, der trækker det længste strå, og så er stillingen 3-3. Århus kommer dog igen i de to sidste singler inden doublerne og kommer foran 5-3.

Doublerne bliver lige. Ved det ene bord fører Århus med 2-0 og ved det andet er Randers foran 2-0. Begge doubler ender dog med at gå over alle 5 sæt, i begge tilfælde med Århus som vinder og så er Randers nede med 3-7 inden de sidste 4 singler.

Singlerne indledes med 2 hurtige 3-0 sejre til Århus, og så er holdkampen afgjort. Slutresultatet bliver 9-5. Bedste mand på dagen var Tobias Lau med 3 sejre og ingen sættab, bedst for Randers var Jesper Overgård med 2 sejre.

Herrer Vest, Team Nørreå v Roskilde
Lørdag mødte holdet på hjemmebane Roskilde, som aftenen forinden havde spillet Champions League opgør i Roskilde. Ingen af spillerne fra champions league kampen var dog med i kampen mod Team Nørreå, hvilket gjorde Nørreå holdet til favorit. Kampen vil blive husket for en god debut af Stephan Jensen. Han er tidligere landsholdsspiller, og han bidrager med stor gejst og rutine til holdet.

Team Nørreå fik en god start på kampen, hvor de satte de unge spillere fra BTK Roskilde under pres. Det blev 7-1 inden doublen, hvor kun 2 af kampene kom i 5 sæt. Det skulle have været 8-0, men en føring på 2-1 i sæt og 7-1 i fjerde blev smidt af Nichlas, da hans koncentration blev brudt.

Begge doubler blev vundet ret sikkert, hvorefter kampen var reelt afgjort. Dermed røg intensiteten i de sidste kampe, hvor der samtidig blev fugtigt i hallen. Det medførte de sidste singler blev del, og resultatet blev en 11-3 sejr til Team Nørreå. Et flot resultat, hvor Stephan Jensen og Nick Sommer hver vandt 3 kampe. En flot spillende Dennis Nielsen og Nichlas Middelhede hver 2 kampe.

Team Nørreå – Roskilde
Nick Sommer – Martin Vang 15-13 / 11-8 / 11-5
Stephan A. Jensen – Anders G. Nielsen 11-8 / 11-3 / 11-6
Dennis Nielsen – Peter Holm Hansen 12-10 / 12-10 / 8-11 / 11-4
Nichlas Middelhede – Emil Sass 11-8 / 8-11 / 11-9 / 8-11 /11-4
Nick – Anders 11-6 / 11-7 / 7-11 / 11-4
Stephan – Martin 11-8 / 7-11 / 11-9 / 8-11 / 12-10
Dennis – Emil 16-14 / 8-11 / 11-5 / 11-6
Nichlas – Peter 11-6 / 11-0 / 6-11 / 11-8
Nick/Nichlas – Anders/Emil 5-11 / 11-6 / 11-8 / 11-6
Stephan/Dennis – Martin/Peter 11-6 / 11-4 / 10-12 / 12-10 /11-9
Nick – Emil 4-11 / 6-11 / 11-4 / 11-6 / 15-13
Dennis – Anders G 11-6 / 4-11 / 9-11 / 11-7 / 2-11
Stephan – Peter 11-6 / 12-10 /15-13
Nichlas – Martin 11-7 / 8-11 / 11-8 / 8-11 / 7-11

Herrer Øst, Albertslund v Brønshøj
Første kamp i 1. division for AIF var hjemme mod Brønshøj, der også er oprykker fra 2. Division. På papiret en lige kamp. AIF stillede lidt svækket op på grund af skader med Mikkel Hindersson, David Hindersson, Martin Baltzer og Bertil Thøfner.

Brønshøj stillede med Teis Jonasson, Søren Eriksen, Flemming Weinrich og Jan B. Hansen.

Mikkel H. lagde planmæssigt ud med at vinde 3-0 over Teis, mens Martin B. tabte efter tre tætte sæt til Søren. David H. virkede skarp og vandt enkelt 3-0 over Jan. Bertil spillede en vigtig kamp mod en god Brønshøjspiller (Flemming) og med godt og sikkert spil, vandt Bertil 3-0. Dermed 3-1 efter første runde.

Mikkel H. spillede igen med sin vanlige stil med imponerende baghåndsspil og gode server, og vandt 3-1 over Søren. Igen spillede Martin B. flot men manglede lige skarpheden og timningen på de afgørende bolde, og det blev desværre til et nederlag i tre sæt til Teis.

Det skulle vise sig, at David måtte diske op med sit allerbedste spil for at slå Flemming, og kampen skulle ud i fem sæt før David hev sejren hjem. En god vending da David var nede med 0-2. Bertil spillede godt, men havde ikke samme skarphed som i den første kamp og tabte 3-1 til Jan. Dermed stod der 5-3 inden doublerne.

Allan Hansen blev sat ind i doublerne for at “spare” Bertil og fordi han udgør en god double med Martin, men desværre kunne de ikke stille noget op og tabte 3-0. Brødrene Hindersson spillede meget svingende, og lavede en del fejl, men efter fem tætte sæt fik de sejren i hus. Dermed 6-4 efter doublerne.

Sidste runde skulle nu afgøre om AIF kunne tage den samlede sejr eller Københavnerne kunne komme tilbage. Mikkel og David havde ingen problemer i deres sidste kampe mod hhv. Flemming og Søren. To gange 3-0 og AIF fik to sikre sejre.

Bertil var ude i en frygtelig gyser, hvor han vandt de to første sæt, men overlod initiativet til modstanderen og fik “rens” i de efterfølgende to sæt. Femte sæt var tæt, men i starten lignede Bertil en taber efter 2-7 og 5-9. Efter nogle flotte bolde vandt Bertil med 11-9 i 5. sæt.

Det var tydeligt at se, at Martin var skarp og indædt efter at tage en sejr. Aggressivt spil og flotte baghåndsvindere betød, at Martin skulle ud i en 5. sætsgyser mod Jan. Martin fik taget på modstanderen og vandt 12-10 i 5. sæt.

Dermed blev det en sikker 10-4 sejr. Der var flot spil, god stemning og alt i alt en super debut i 1. Division for AIF-holdet. Næste runde er lørdag d. 4. oktober kl. 14.00 i Virum og søndag d. 5. oktober kl. 13.00 hjemme i Albertslund.

Herrer Vest, Århus BTK v Roskilde
Dagens kamp stod mellem Århus BTK’s ambitiøse 1.hold, der mødte op med en frisk sejr fra dagen før og reserverne til Roskildes meget omtalte elitedivisionshold, der havde måttet indkassere et nederlag mod Nørreå i deres første kamp.

Århus stillede med Claus Junge, Flemming Sunn, Tobias Lau og Alexander Schou-Jørgensen mens Roskildes hold bestod af Martin Hansen, Emil Sass, Anders G. Nielsen og Peter Holm Hansen.

Det stod hurtigt klart, at Århus ikke havde tænkt sig at tabe på hjemmebanen. Stillingen blev hurtigt 3-0 til Århus inden Roskilde kom på tavlen efter en tæt 5 sætter. Herefter gav Århus kun en enkelt kamp mere væk, da Flemming Sunn måtte trække sig fra sin sidste kamp, så slutresultatet blev overlegne 12-2.

Som dagen før var der liv på tilskuerpladserne denne gang med omkring 35 fremmødte tilskuere.

Damer, Sisu/MBK v Bornholm
Lige ved og næsten! Tæt på er ikke nok, men alligevel et udmærket resultat. Sisu/MBK’s 1. divisions damer havde 2 afbud til weekendens DT-samling, så vi fik hjælp af 11-årige Emma Hansen.

Holdet lagde lørdag ud mod Hillerød som er et af de nye hold i 1. division.

Emma spillede en fantastisk kamp mod Katrine Lodberg. Emma kæmpede og fightede godt og spillede helt uimponeret, men måtte se sig slået med 10-12 i 5. sæt.

Kampen mod Rikke Salomonsen var for stor en mundfuld for Emma og Rikke gjorde kort proces og vandt i 3 sæt. Emmas 3. kamp var mod Henriette Schönemann, som Emma også fik presset godt og vandt 1. sæt med 12-10, men trods godt spil tabte Emma de 3 efterfølgende sæt.

Sivkersok Gärtner lagde ud mod Henriette Schönemann og vandt i en tæt 4 sæts kamp. Næste kamp var mod Katrine Lodberg som Siversok fik presset ud i 5 sæt, men måtte se sig besejret. Sidste kamp for Sivkersok var mod Rikke, hvor Rikke igen gjorde kort proces og vandt 3-0.

Pia Leth lagde ud mod Rikke Salomonsen. Pia fandt aldrig ind i en god rytme og tabte 12-14 i 5. sæt. Næste kamp var mod Henriette Schönemann som Pia besejrede 3-1. I den 3. kamp viste Pia bedre spil og der var ved at komme kontakt mellem hoved og arm, så Pia gjorde kort proces mod Katrine Lodberg.

Emma og Pia forsøgte sig i doublen, men tabte 3-1 efter udmærket spil.

Resultat: Nederlag til Sisu/MBK på 3-7

Søndagens kamp var mod Bornholm.

Emma lagde ud mod Katrine Riis. De har tidligere spillet mange kampe mod hinanden og desværre har Emma tabte mange gange til Katrine knebent i 5. sæt.

I dag ville Emma det anderledes og fortsatte det uimponerede spil. Katrine er en ung spiller, der ikke spiller med voldsomt meget skru og det ligger bedre til Emma, end når hun møder de rutinerede spillere, der spiller med masser af skru. Emma vandt 3-1 over Katrine, så nu er den onde cirkel brudt!

Emmas næste kamp var mod Cecilia Vang som Emma tabte til med sætcifrene 1-3. Emmas sidste kamp var mod den rutinerede spiller Laila Riis. Det var for stor en mundfuld for Emma og Emma havde problemer med Lailas skru og Emma tabte 0-3.

Sivkersok tabte 2-3 til Cecilia Vang for derefter at tabe til Laila Riis med cifrene 0-3. I Siversoks sidste kamp tabte hun endnu en 5 sæts kamp, denne gang til Katrine Riis.

Pia lagde ud med at tabe 2-3 til Laila Riis, men slog så Lailas datter Katrine med 3-0.

I den sidste kamp mod Cecilia Vang fik Pia en dårlig start og kom bagud 2-0 i sæt, men fik så vendt kampen. Ved 7-7 i 5. sæt tog Bella en time-out – det hjalp samtidig med at Peter Schlanbusch’ bemærkning tidligere på dagen, om at vi havde spillet utrolig mange 5 sætskampe og tabt dem alle, gav ekstra kræfter, så sejren kom i hus til Pia.

Emma og Pia forsøgte sig igen i doublen og desværre blev 3. gang ikke lykkens gang, da vi tabte i en tæt 5 sæts kamp.

Resultat: Nederlag til Sisu/MBK på 3-7

Generelt havde vi mange tætte kampe og vi havde i løbet af weekenden ikke mindre end 12 kampe der gik i 5 sæt, men kun i en enkelt 5 sæts kamp gik sejren til Sisu/MBK.

Forfatter: 1. division
Kontaktperson tlf.: 50 85 05 85
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk