1. runde i 2. division

Vest, Århus BTK v Esbjerg
Lørdag d. 20. september kl. 13 stod slaget mellem den nye fusionsklub Århus BTK og den jyske traditionsklub, Esbjerg.

Favoritterne fra det sydjyske bragte sig foran med 0-3 efter nogle tætte kampe hvor Sebastian Schubert bl.a. måtte se sig besejret med 2-3 af Mikkel Jørgensen. Dette tog dog ikke pusten fra Århus-drengene som kæmpede det bedste de har lært.

Lige lidt hjalp det dog da man ved doublerne kunne konstatere at ”måltavlen” viste 2-6 i udeholdets favør. To doubler gik til Esbjergenserne og herefter var der blot æren at spille for.

Denne fik Århus drengenes yngste spillere, Michael Jørgensen og Sebastian Schubert, dog med hjem i behold da de på fornemste vis besejrede henholdsvis Dennis Lauridsen og altid hårdt kæmpende Thomas Nielsen. Sidstnævnte måtte forlade bordet efter et 2-3 nederlag mod Schubert hvor det afgørende sæt blev lukket med 13-11.

Kampen sluttede derfor med 5-9 til Esbjerg over Århus.

Vest, Sisu/MBK v Esbjerg
Begge hold kom til kampen med en frisk sejr over hhv. Viby og Århus BTK i bagagen, så fra start var der lagt op til en velspillet kamp.

I den første kamp møder Jesper Kejlberg, Kim Jensen. Jesper har rimelig kontrol over kampen og hiver sejren sikkert i land. På bordet ved siden af spiller Michael Klausen imod Mikkel Jørgensen. Mikkel vinder her ligeledes en sikker sejr.

I anden runde taber en uheldig Dennis Lauridsen til en lidt mere heldig Mads N. Andersen. Dennis vinder de første to sæt med rimelig stor sikkerhed, hvorefter Mads hiver de sidste tre sæt hjem.

I den fjerde kamp møder Morten Brandstrup, Thomas Nielsen, i en kamp hvor Thomas virker til at have overtaget og får da også sejren i hus.

Stillingen er nu 2-2.

I kampene efter, slår en godt spillende Michael Klausen, Kim, forholdsvist sikkert, samt endnu en sikker sejr fra Mikkel over Jesper.

Inden doublerne er det Morten vs. Dennis og Mads vs. Thomas. Morten og Dennis har spillet utallige gange imod hinanden, og deres indbyrdes score er vist rimelig jævnt fordelt. I denne kamp virker det dog til at det er Morten der har trukket det længste strå, og dermed også sejren.

En godt spillende (læs: svedende) Thomas Nielsen slår Mads N. Andersen i en god kamp med mange lange dueller.

Stillingen er nu 4-4 og derfor vil to doublesejre lune godt for begge hold. Her er det dog Esbjerg der trækker sig sejrrigt fra begge kampe, der for øvrigt var 2 gange 5 sæt.

Da stillingen nu var 4-6 var det Esbjerg der stod med de gode kort på hånden, én sejr nu ville indbringe dem minimum 1 point på kontoen.

De to næste kampe bar dog også præg af at de kunne blive afgørende for hvilket hold der skulle have point. En igen uheldig Dennis må se sig besejret i en lang femsætter imod Jesper, der selvom han ikke mente han selv spillede optimalt, alligevel får hevet en vital sejr i hus.

Morten Brandstrup har ligeledes tur i den og slår Mikkel i endnu en femsætter. En god sejr for Morten der viser, at hvis man holder hovedet koldt og holder taktikken, kan nå langt. Stillingen er nu 6-6!!!!!

Dog bliver disse ellers på papiret spændende kampe et form for antiklimaks (for hjemmeholdet). Esbjerg renser godt og grundigt igennem, hvor hhv. Thomas slår Michael og Kim slår Mads.

Dog alt i alt en god kamp, med mange gode dueller, og frem for alt godt humør.

Forfatter: 2. division
Kontaktperson tlf.: 50 85 05 85
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk