2. plads til Groth

Jonathan Groth blev en flot nr. 2 ved i U21-rækken ved Hungarian Open – i slutkampen var finaleseedede Jung Young Sik, Sydkorea for stor en mundfuld, og besejrede Groth med 4-0.

Groth kæmpede godt imod i de to første sæt, der blev tabt med mindst mulig marginal (10-12 og 9-11) – i de to sidste sæt var der ikke noget at stille op mod sydkoreaneren (5-11 og 3-11).

Undervejs på sin vej til finalen havde 19-årige Jonathan Groth slået tre spillere, der alle var seedet højere end ham selv: Chen Chien-An, Taipei (1) i semifinalen, Li Ahmet, Tyrkiet (4) i 2. runde og Mattias Karlsson (7) i kvartfinalen – Groth var selv seedet som nr. 12.

Nederst kan ses alle danske resultater i hovedturneringen – Hungarian Open kan følges hos ITTF

JONATHAN GROTH (Foto: Jens Luckenbach)

20/1 | GROTH I U21-FINALEN
12. seedede Jonathan Groth fortsætter med at imponere ved Hungarian Open i Budapest – fredag eftermiddag ekspederede han den topseedede Chen Chien-An, Taipei ud i semifinalen.

Groth er dermed klar til finalen i U21-rækken ved årets første World Tour-turnering!

Det er første gang 19-årige Jonathan Groth er i en slutkamp på World Tour’en, hvor han i efteråret nåede semifinalen ved Austrian Open, som indtil i dag var hans hidtidige bedste resultat.

Topseedede Chen, der er nr. 82 på verdensranglisten, førte ellers både 2-0 og 3-2, inden Groth lukkede semifinalen med 2 x 11-8, og dermed spillede sig i slutkampen, der spilles senere i dag – Jonathan Groth er selv placeret som nr. 225 på samme liste, så en flot skalp for unge Groth!

Endnu en kan vente i slutkampen, hvor modstanderen er den finaleseedede sydkoreaner, Jung Young Sik (93) – finalen i U21-rækken spiles kl. 20:30 fedag aften.

19/1 | Jonathan Groth semifinaleklar
Jonathan Groth er semifinaleklar ved Hungarian Open – i U21-kvartfinalen slog han klart svenske Mattias Karlsson, der blev besejret 4-0 af danske Groth, der var overlegen i tre af de fire sæt.

I semifinalen venter den topseedede Chen Chien-An, Taipei – der er serve off fredag kl. 17:45.

19/1 | Jonathan Groth kvartfinaleklar
Jonathan Groth spillede sig torsdag frem til kvartfinalen i U21-rækken ved Hungarian Open – i 2. runde slog han klart den semifinaleseedede tyrk, Li Ahmet, med 3-1.

I morgendagens kvartfinale venter svenske Mattias Karlsson – der er serve off kl. 10:45.

Det var tæt på at endnu en dansker kvalificerede sig til næste runde, men Mie Skov havde ikke marginalerne på sin side, da hun tabte en yderst tæt kamp til Daniela Dodean, Rumænien.

Skov førte undervejs med 1-0 og 3-2, men måtte bøje sig i de to sidste sæt, der blev vundet af rumæneren med 2 x to bolde – også andet sæt blev tabt med mindst mulig marginal, så surt show for Skov, der var tæt på en 1/8-finale i årets første World Tour-afdeling.

JONATHAN GROTH (Foto: Jens Luckenbach)

19/1 | Skov og Groth klar til 2. runde
Begge tilbageværende danskere ved Hungarian Open indledte hovedturneringen med sejr, da denne blev servet i gang torsdag formiddag, og er dermed klar til 2. runde i Budapest.

I Dame Single vandt Mie Skov sikkert over Elena Timina, der blev besejret med 4-1, og Skov er nu blandt de 32 sidste i den ungarske hovedstad.

I  2. runde venter rumænske Daniela Dodean, der er nr. 47 på verdensranglisten, og dermed placeret 62 pladser højere end hende selv – kampen spilles senere torsdag.

Jonathan Groth vandt ligeledes sin indledende kamp i U21-turneringen, hvor svenske Hampus Söderlund blev besejret med 3-2, og med mindst mulig marginal i afgørende sæt: 11-9.

Groth møder nu tyrkiske Li Ahmet – denne kamp spilles torsdag eftermiddag.

JONATHAN GROTH (Foto: Jens Luckenbach)MIE SKOV (Foto: Jens Luckenbach)

Forfatter: DBTU
Kontaktperson tlf.: 40 25 49 97
Kontaktperson e-mail: peter.sartz@dbtu.dk