2 x Guld til Danmark

Veteran EM 2013 – Claus Pedersen og Niels Ramberg

Veteran EM 2013 er netop afviklet i Bremen, Tyskland med små 3.000 deltagere – heraf ca. 40 danske spillere samt 10-11 ledsagere. En god stor dansk trup. Tyskerne er gode til at arrangere, og disse mesterskaber var ingen undtagelse. Den eneste udfordring vi mødte var afstanden mellem de to haller, der blev spillet i. Til gengæld var deres sms-service fantastisk – faktisk genialt.

Endnu engang medaljer til danskerne
Singleturneringen
Claus Pedersen vandt guld i 65 single, efter finalesejr over en tjekke med 3-1, og en semifinale mod Wilfred Lieck 3-0. På vejen mod disse kampe, mødte Claus ingen problemer.

Doubleturneringen
I 65 double vandt Claus Pedersen sammen med Niels Ramberg guld efter finalesejr over et doublepar fra Rusland. Det danske par mødte store udfordringer på vejen til finalen. I semifinalen var parret var nede 2-0 og 10-6 (mod W. Lieck og Reulland) men kom tilbage og vandt. I kvartfinalen var danskerne også nede 2-0, men denne gang 7-3 og 9-5 inden sejren kom hjem.

Udenfor medaljerne
Niels Ramberg var tættest på medalje efter kvartfinale nederlag til tjekken, som kom i finalen. Sonja Andersen vandt Consolation-finalen i DS60 (flot).
Flere af danskerne klarede sig pænt, og der var en del spillere i 1/8-finalerne. Specielt Dennis Holm i HS70, der tabte til den senere vinder i femte sæt efter 8-7 føring.

49 af 51 danskere boede på samme hotel; Hanse Komfort Hotel i en forstad til Bremen. Det tog kun 16 minutter med sporvogn til både hovedbanegården og spillehallerne. Der var en god stemning blandt de danske deltagere, både på hotellet og i hallen.

Venligst indsendt af
Jens-Erik Linde

 

Forfatter: Jens Erik Linde
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 11
Kontaktperson e-mail: udvikling@dbtu.dk