3.-4. runde i 1. og 2. division

1. division for Damer, SISU/MBK 2 – Ballerup 2
Denne gang bestod holdet af Emma Højlund, Wenxin Li, som fik 1. div debut og ”gamle” Ditte Loldrup Nielsen.

Søndagskampen var mod Ballerup 2, som bestod af Malene Nikolaisen, Liss Rasmussen og Connie Neville – 3 rutinerede damer med meget forskellig spillestil.

Emma startede mod Malene. Malenes har meget tunge og skruede slag, og det blev til et 3-0 nederlag. Ditte startede med en 3-0 sejr over Connie, mens Wenxin tabte 3-1 til den noget defensive Liss.

Derefter var det tid til en god gammel klassiker: Ditte mod Malene (vi har vist spillet for mange gange imod hinanden!). Der blev i hvert fald ikke til den helt store spænding, og Ditte vandt 3-1. Imens tabte Emma 3-1 til Liss og Wenxin tabte 3-0 til den godt blokerende Connie.

Wenxin og Ditte spillede en double, hvor vi først kom rigtigt i gang i 3. sæt, hvilket desværre var for sent. Så det blev et 3-1 nederlag. Derefter vandt Ditte let over Liss, mens Wenxin tabte til Malene.

Dagens sidste kamp blev dog en positiv afslutning, idet Emma efter meget tålmodigt spil og flotte loop vandt 3-1 over Connie.

Resultat: et nederlag på 6-4

2. division for Herrer, SISU/MBK – Thy/Mors
Efter 4 nederlag i træk og en hungrende tørst efter sejr skulle vi denne søndag eftermiddag møde sidste sæsons onde ånder fra Thy/Mors.

Da 1 div til deres kamp dagen før havde 2 afbud var det den helt store kabale der skulle til for at få udfyldt holdkortene til de to kampe og efter lang tids kamp og Brandstrups gode overtalelses evner lykkedes det at stabe et hold bestående af Torben Rasmussen, Anders Hansson, Michael Klausen og Morten Brandstrup på benene imod et Thy/Mors hold bestående af Tomas Schmidt, Jesper Hwiid, Jesper Andersen og Jens Ejnar Jensen.

Efter lang tids overvejelse lykkedes vores opstilling nogenlunde efter planen, da vi jo gerne skulle have Torben til at møde Thy´s bedste spillere (at Brandstrup så også endte med at møde dem var ikke helt med i planen)

Klausen taber klart til Tomas, Torben vinder klart over Jesper A uden overhovedet at spille sig ud, Hansson taber til Jesper H og Brandstrup smider desværre en 2-1 føring mod en godt kæmpende Jens Ejnar, så 1-3 efter første runde var ikke lige hvad vi havde håbet.

2 runde lå lidt bedre til vores opstilling og blev da også derefter.

Klausen slår Jesper A, Torben taber første sæt til Tomas hvorefter han strammer sig lidt an og vinder klart 3-1, Hansson slår Jens Ejnar og Brandstrup slår Jesper H efter at have været bagud 5-8 i femte, hvor en velvalgt timeout og en lille snak med Torben om at huske at spille til på alle bolde, pludselig giver pote og giver 5 point i træk og en 11-9 sejr i femte sæt og holdkampen var pludselig vendt fra 1-3 til 5-3 føring inden de famøse doubler.

Torben/Brandstrup som tidligere har spillet super gode doubler var måske lidt for selvsikre og taber desværre i fem sæt til Tomas/Jesper H

Hansson/Klausen kommer bagud 0-2 mod Jesper A/Jens Ejnar i to sæt som tabes 13-15 og 11-13. Hansson/Klausen vinder så 3 sæt 15-13 og derefter vender spillet fuldstændig og vores drenge vinder de næste to sæt 11-3, 11-4 og holdet fordobler sin score over vundne doubler, da vi ikke har vundet en double siden første holdkamp i september måned J

Stillingen var nu 6-4 og det ene point synes sikkert, da ingen forventede at Torben skulle kunne tabe sin sidste kamp.

Klausen slår Jens Ejnar 3-1 i en kamp hvor alle sæt endte i ombolde (15-13, 11-13, 13-11, 15-13) og hvor Klausen med lidt held og utrolig klogt og godt spil fik vundet en meget svær kamp.

Hansson slår Jesper A i en kamp hvor Hansson taber fokussen i 2 af sættene og dermed gør kampen mere spændende end den egentlig burde have været.

Så var sejren hjemme og Torben kunne spille sig ud i første sæt imod Thy´s på papiret bedste spiller Jesper H, hvilket viste sig ved at Torben ved 10-0 i første sæt forbarmede sig over Jesper og slog bolden i nettet med vilje for ikke at uddele æg J. 3-0 til Torben på ingen tid og på nogenlunde den samme tid tabte Brandstrup 0-3 til Tomas.

2. division for Herrer, SISU/MBK – Brønderslev
SISU/MBK stillede op med Jesper Kejlberg, Michael Klausen, Mads N.Andersen og Morten Brandstrup imod et Brønderslev hold som stillede med Carsten Jensen, Casper Birk, Christian Andersen og Per Cool Christensen.

En kamp som SISU/MBK på papiret så ud til at have gode chancer for at få point i, da Brønderslev havde valgt at lade Søren Jensen blive hjemme. En spiller som klart er en af de bedste i rækken.

SISU/MBK bragte sig hurtigt foran 3-1 med sejre til Klausen over Birk, Mads over Per Cool og Brandstrup over Christian, samt nederlag til Kejlberg mod Carsten.

Næste runde vendte billedet så pludselig totalt og Brønderslev udlignede til 4-4 efter nederlag til Kejlberg mod Birk, Klausen mod Carsten, Mads mod Christian og sejr til Brandstrup over Per Cool.

Brønderslev vinder to tætte doubler og bringer sig foran 6-4 inden de sidste 4 singler.

Opstillingen ser dog ud til at ligge lidt til SISU/MBK´s fordel og der derfor stadig rimelig optimistiske med henblik på at kunne hive mindst det ene point hjem.

Dog skulle det desværre vise sig at Kejlberg på denne dag overhovedet ikke havde fået kroppen og hovedet indstillet til at skulle spille bordtennis og han taber klart 0-3 til Christian i første kampe efter doublen.

Mads og Klausen vinder så rimelig klart over henholdsvis Birk og Per Cool og så var den op til holdets alders præsident at forsøge at snige det ene point hjem imod Brønderslevs 1 mand Carsten Jensen.

Brandstrup og Carsten har mødtes et utal af gange og de fleste gange med Carsten som kneben vinder, da Carstens spillestil ikke ligger helt godt til Brandstrup.

De første to sæt går rimelig hurtigt uden at Brandstrup rigtig kommer i gang, men efter at Brandstrup inden 3 sæt fik meldt ud at det jo så nu måtte blive en 5 sæts kamp, var det ligesom om billedet pludselig vendte og inden Carsten kunne nå at sige pølsehaps stod der 2-2 i sæt og kampen og håbet om det ene point til SISU/MBK var igen helt åben.

I femte sæt bragte Brandstrup sig foran 6-4 og var totalt spilstyrende indtil da, men på godt spil fra Carsten og et par bolde der ikke lige faldt ud til Brandstrups fordel, vendte billedet desværre igen og Carsten vandt kampen med 11-8 i femte og vi tabte endnu engang 6-8 i en kamp hvor vores dårlige double statistik endnu engang gjorde udslaget.

2. division for Herrer, SISU/MBK – Århus BTK
Efter de sidste 3 holdkampes tætte nederlag var det en flok motiverede SISU/MBK spillere der var opsatte på at revanchere disse mod et ungt Århus Btk hold.

Holdopstillingerne var for SISU/MBK Jesper Kejlberg, Michael Klausen, Mads N. Andersen og Morten Brandstrup og Århus Btk stillede med Simon Nykjær Fischer, Alexander Schou-Jørgensen, Sebastian Schubert og Michael Jørgensen.

For ikke at kede læserne med en lang smøre om at vi var uheldige og diverse undskyldninger så vil jeg slet og ret nøjes med at skrive at vi blev total smadret af et hold bestående af tidligere og nuværende ungdoms landsholdsspillere, som alle sammen træner væsentlig mere end vores spillere, hvilket gør at de spiller hurtigere og er mere boldsikre.

Klausen fik en god skalp mod Michael Jørgensen og det var så det som det kunne blive til på en dag hvor det kun ellers blev til sporadiske sæt gevinster i få af kampene. (Brandstrup skulle have slået Michael Jørgensen og vi skulle have vundet den ene double)

Hvis drengene fra Århus Btk får lov til at stille med dette hold i resten af turneringen og ikke for ofte skal afgive spillere til klubbens ”købe” 1 div hold, så er jeg helt sikker på at dette hold vil vinde rækken, da det er en flok talentfulde knægte som hele tiden udvikler sig og bliver bedre.

Eneste minus ved dette hold (og jeg håber der er nogle fra Århus Btk som læser dette) er spillernes forældre som troligt møder op som tilskuere og støtte til deres drenge.

Det er der for så vidt ikke noget galt i, da man ikke bliver til noget indenfor idrættens verden uden opbakning fra forældrene. Men man bør måske fra Århus Btk´s side forklare disse forældre noget om bordtennis spillet og hvordan man opfører sig som tilskuer.

Det kan godt lyde mavesurt og som en dårlig undskyldning for især undertegnedes nederlag (hvilket det absolut ikke er, da vi tabte til et klart bedre hold) og det kan godt være at det er fordi jeg er af den gamle bordtennis skole, men i min verden behøver man altså ikke juble og klappe af net- og kantbolde osv.

Det er okay at bakke spillerne op, men man behøver ikke være fanatisk.

Forfatter: 1. og 2. division
Kontaktperson tlf.: 50 85 05 85
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk