36 hold søges til Ungdoms-DT

Danmarksturneringen for Ungdom 2010/11
Der indbydes i følgende rækker: Herre Junior, Dame Junior og Drenge Division. Der gøres opmærksom på at det også i den kommende sæson kun er muligt at spille i en ungdomsaldersklasse; altså enten junior eller drenge.

NB: Turneringsudvalget har valgt (med bestyrelsens godkendelse) at spille kvalifikation efter det kommende turneringsreglement, hvilket betyder ændringer i forbindelse med tilmelding af spillere samt kvalifikationsspillet.

Derudover bliver herrejuniordivisionen delt op i en øst og en vest kreds på hver 6 hold.

OBS: Tilmeldingsfristen i alle rækker er mandag d. 3. maj!

Uddrag af § 21, kvalifikation
UNGDOM
• Hvis flere end otte hold tilmelder sig til en kreds i Drengedivisionen og flere end seks hold til en kreds i Juniordivisionen vil TU forhåndsudtage hold på baggrund af ratingtallene for de 4 bedst placerede spillere som fremgår af klubbernes ansøgning.

TU afgør hvor mange hold der forhåndsudtages, dog vil der altid skulle spilles kvalifikation om minimum en plads i hver kreds såfremt der er flere ansøgninger end der er pladser.

For de klubber som undgår at spille kvalifikationsspil skal de 4 bedst placerede spillere som dannede baggrund for forhåndsudtagelsen mindst spille 1/3 af kampene i grundspillet.

Såfremt en klub ikke efterlever dette, vil TU idømme klubben en bøde på 2.000 kr. pr. spiller som ikke har overholdt dette kriterium, medmindre klubben kan dokumentere, at den pågældende spiller er stoppet (ingen registrerede kampe på andre hold) eller har været langtidsskadet (her vil TU kræve lægeattest).

Ved gentagne tilfælde (mere end en spiller) kan TU skærpe sanktionen og udelukke klubben for DT for Ungdom i op til 3 sæsoner.

• Ved tilmelding til DT for Ungdom skal de deltagende klubber på forhånd opgive hvilke spillere, man vil benytte i eventuelle kvalifikationskampe og i den kommende sæson. Andre spillere kan kun benyttes i kvalifikationskampene efter godkendelse af TU.

• Kvalifikationsturneringen for de hold som ikke forhånds udtages af TU, vil normalt afvikles i april/maj, regnes jf. § 3, stk. 2 c), som afviklet i
weekenden før DT’s start i efteråret.

• Ønsker en deltagende klub at tilmelde/benytte en spiller, som har licens for en anden klub, kan det jf.vejledningen til § 3, stk. 2 e), tillades uden karantæne. Der skal i givet fald indsendes klubskifte eller B-licensblanket til sekretariatet, inden en eventuel kvalifikationsturnering starter. Datoen for modtagelse på sekretariatet er afgørende, såfremt ansøgningen i øvrigt kan imødekommes.

• Kvalificerer et hold sig til DT for Herre Junior eller Drenge kan de pågældende spillere ikke repræsentere en anden klub i samme aldersgruppe. De almindelige op- og nedrykningsregler mellem klubbens 1. og 2. hold inden for den pågældende aldersklasse er gældende.

• Hvis klubber, der er berettiget til at deltage i næste sæsons DT for Herre Junior eller Drenge, afmelder deres deltagelse, bestemmer TU, hvem der evt. skal besætte den/de ledige plads(er).

• Kvalifikationsturneringer i og til DT for Senior og Ungdom arrangeres af TU.

Vedrørende DT for Ungdom: I alle ungdomsrækker er det fra den kommende sæson muligt at tilmelde mere end et hold til hver række. Såfremt klubber har to hold med, vil spillerne blive låst til det hold de først spiller på.

Der henvises til takstbaldet for sæsonen 2010/11, der kan ses under Love og Reglementer.

Vedrørende Dame Junior: Holdstørrelsen i Dame Junior er 3 spillere. Rækken gennemføres hvis der tilmeldes minimum 4 hold.

Som udgangspunkt bliver der spillet i samlinger på de samme datoer som herrejunior.

Såfremt der tilmelder sig flere hold end 8 vil der blive afviklet kvalifikation på samme betingelser som herre junior.

I Herre Junior kan der maksimalt deltage tolv hold – 6 i øst og 6 i vest. Såfremt tilmeldingerne overstiger det nominerede antal hold, vil der blive forhåndsudtaget hold/afviklet kvalifikation i henhold til ovennævnte uddrag af turneringsreglementets § 21.

Der foretages rejseudligning mellem de hold der deltager i kvalifikationsturneringen. DT for Junior afvikles på 4 lørdage eller søndage samt 2 hverdagsaftener.

Kvalifikation til Herre Junior afvikles lørdag d. 29. maj i hhv. øst og vest Danmark.

I Drenge kan der maksimalt deltage otte hold fra JBTU/FBTU (Kreds Vest) og otte hold fra ØBTU/BBTU (Kreds Øst).

Såfremt tilmeldingerne overstiger det nominerede antal hold i en eller flere kredse, vil der blive forhåndsudtaget hold/afviklet kvalifikation til denne/disse kreds(e) i henhold til ovennævnte uddrag af turneringsreglementets § 21. Der foretages rejseudligning mellem de hold der deltager i kvalifikationsturneringen.

Kvalifikation til Drenge afvikles lørdag d. 29. maj – i hhv. øst og vest Danmark.

Spillesystem: Der spilles efter det svenske system og kampene i selve rækken spilles fuldt ud (14 kampe), dog stoppes der ved afgørelse i kvalifikationskampene og i slutspillet.

Brug af spillere: se uddrag af § 21.
Det er tilladt at deltage i én række på A-licens og en anden række på B-licens. Det er (som altid) kun tilladt at have B-licens for én klub! Der er ikke længere begrænsning på antallet af B-licenser, dog kan overbygningsklubber ikke gøre brug af B-licenser.

Ved klubskifte og løsning af B-licens i forbindelse med deltagelse i kvalifikationskampe til ungdomsdivisionerne gælder, at disse regnes som afviklet umiddelbart før DT’s start.

En spiller kan dog skifte tilbage til sin gamle klub uden karantæne, såfremt holdet ikke kvalificerer sig. Ligeledes ophæves alle løste B-licenser i forbindelse med kvalifikationen til DT, hvis klubberne ikke kvalificerer sig.

Tilmeldingsblanketter er udsendt til samtlige klubber – evt. spørgsmål bedes rettet til undertegnede.

Forfatter: Gitte Hvid
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 12
Kontaktperson e-mail: gitte.hvid@dbtu.dk