5 x UEM-spørgsmål + svar

ETTU   EM FOR UNGDOM 2009   ETTU

1) Hvad er dine forventninger til UEM 2009 for: Dig selv – dit hold – hele truppen?
Jeg forventer af mig selv, at jeg kan gå ned og spille mit eget spil og komme op tæt på mit maksimale niveau i alle kampe.

Derudover forventer jeg, at jeg tror på mig selv i alle kampe uanset hvem jeg møder, og at jeg går 100 % efter sejren.

Det samme gælder egentligt for holdet. Jeg forventer, at vi går stenhårdt efter sejren mod alle hold og spiller vores chance fuldt ud.

Derudover skal vi stå sammen som et hold og bakke hinanden op i alle situationer. Hvis alle disse ting lykkes, har vi chance for at lave et godt resultat.

Af hele truppen forventer jeg, at vi er der for hinanden, og bakker hinanden op og hjælper hinanden.

Derudover forventer jeg selvfølgelig, at det bliver et rigtig fedt EM, og at jeg får en masse gode kampe.

2) Hvad er dine personlige målsætninger ved UEM 2009?
Målsætningen for holdturneringen er en kvartfinale.

I den individuelle turnering er min målsætning at jeg kommer op på mit højeste niveau. Det er svært for mig at have et mål om eksempelvis 1/8 finale, da det også handler meget om lodtrækning.

Men som sagt er målet, at spille på mit højeste niveau, og så håber jeg selvfølgelig på, at kunne komme til de runder hvor det begynder at blive rigtig sjovt.

TOBIAS LAU (Foto: Jens Luckenbach)

3) Mange siger UEM er noget helt specielt – beskriv hvorfor det er det for dig.
Ungdoms EM er uden tvivl noget helt specielt. Det er det største man kan deltage i som ungdomsspiller i Europa. Det er det, man har trænet for hele sæsonen, og det er afslutningen på det hele.

Alle lande stiller med deres bedste spillere, og det er her, at man virkelig kan måle sig med de andre. Der er en helt speciel atmosfære, og alle er virkelig tændte for at lave et godt resultat.

4) Hvad er dit UEM-højdepunkt – og den dårligste oplevelse?
Mit UEM-højdepunkt må nok være sidste års holdturnering. Vi havde nogle ekstremt intense og spændende opgør. Specielt kampene mod Ungarn og Sverige husker jeg som noget for sig.

Stemningen på bænken var helt fænomenal, og vores indsats som én helhed som hold var stort set perfekt. Det var fedt at være med til.

Derudover husker jeg også førstedagen til mit allerførste EM som drengespiller tydeligt. Vi mødte Portugal og Slovakiet i puljen i holdturneringen, og jeg sluttede dagen med en kampscore på 3-0 og en sætscore på 9-0.

Min dårligste oplevelse må være, da jeg røg ud af singleturneingen til sidste års EM. Jeg spillede en dårlig kamp, og jeg kom aldrig op på det niveau, som jeg viste under holdturneringen.

5) Hvad er dine mål indenfor bordtennis – om 1 år, 5 år og 10 år, og hvad du tror der skal til for at opnå dem?
Om et år skal jeg have etableret mig som en habil elitedivisionsspiller og fortsætte min udvikling. Derudover skal jeg være inde og snuse omkring seniorlandsholdet.

Om fem år skal jeg have etableret mig som fast mand på seniorlandsholdet.

Om ti år skal jeg være i top 100 i verden.

EM for Ungdom 2009 kan følges på dbtu.dk via linket – og hos ETTU & ČAST ved at klikke på de respektive logoer øverst på siden…

Forfatter: Tobias Lau
Kontaktperson tlf.: 29 62 35 05
Kontaktperson e-mail: mads.sorensen@dbtu.dk