6-Nationers i Löhne, Tyskland

I weekenden var de bedste danske piger og drenge til 6-Nationers i Tyskland. Hos drengene deltog Mikkel Hindersson, Virum, Henrik Laxby, VRI, Peter Kildegaard, Vedbæk, Casper Gammelmark, BTK 61 og Tobias Lau, Hørning, og hos pigerne Pernille Agerholm, Rønde, Anna Sjøstrøm, Bornholm, Izabell Nørlem, Brønshøj og Mie Jacobsen, VRI.
 
Turneringen er stærkt besat af seks af de gode nationer i Europa, Tyskland, England, Sverige, Holland, Frankrig og Danmark, og der spilles mange kampe med høj intensitet over tre dage. Der startes med en holdturnering for både drenge og piger, og derefter spilles der individuelt.
 
Ser man udelukket på resultatet af holdturneringen, så var det ikke så opløftende. Danmark endte i begge rækker som nummer seks og sidst.
 
Drengene fik ingen point, hvilket ikke er sket i mange år, tilgengæld spiller holdet mange tætte kampe også i de kampe hvor Mikkel Hindersson, Virum sad over. Det var en klar prioritering at Mikkel kun skulle spille to holdkampe, for at få set så mange spillere som muligt i aktion. Såvel Tobias Lau, Hørning som Casper Gammelmark, BTK 61 er i høj grad med for at lære, og er begge 1. års drenge.
 
Pigerne fik derimod for første gang i flere år point, 5-5 mod England, hvilket må siges at være en forbedring. Der var flere positive elemeneter, ikke mindst at Mie Jacobsen, VRI havde 6-4 i score i holdturneringen selvom hun kun er yngre pige. Fremtiden ser lysere ud.
 
Resultater:
Drenge
DK-ENG 4-6
DK-TYS 3-7
DK-SVE 3-7
DK-FRA 4-6
DK-HOL 4-6
 
Piger
DK-ENG 5-5
DK-TYS 3-7
DK-SVE 4-6
DK-FRA 2-8
DK-HOL 4-6
 
I singleturneringen var der flere positive oplevelser. Mikkel Hindersson, Virum havde en god chance for at vinde turneringen, og var topseedet. Mikkel taber dog finalen mod Gavin Evans, England med 3-2 efter at have været foran med 2-1. Mikkel havde også besejret Gary i puljen med 3-1, så det var ekstra ærgerligt, at sejren ikke kom helt i hus. Gavin Evans havde i sin semifinale besejret Henrik Laxby, VRI, der leverede en flot indsats med pladsen i semifinalen. I alle tre sæt var stillingen 9-9, men Henrik tabte med tre gange 9-11.
Ligeledes var det flot af Pernille Agerholm, Rønde at nå semifinalen for piger. Her tabte hun til den senere toer Post Huma, Holland med 2-3, 9-11, 11-7, 11-9, 5-11, 7-11.
 
Thorsten Hævdholm: “Turneringen giver mange indtryk både for trænere og spillere, og vi får en indikation på hvad der skal arbejdes med hjemme i klubberne og på centret. I mange kampe spiller vi os frem til chancerne, men lader os påvirke af situationen. Kan man i stedet fastholde fokus på spillet, så vil sejrene komme i endnu større tal…”

Forfatter: Jakob Harden
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 14